چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۳۸۶ - ۱۴:۱۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: مصرف دخانیات از شنبه 24 آذر، در اماکن عمومی تهران بزرگ و از اول دی در دیگر استان‌های کشور، ممنوع می‌شود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، سردار مصطفی نجفی، رئیس پلیس اماکن عمومی ناجا، در نشست خبری در ساختمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، با بیان اینکه کارفرمایان و متصدیان اماکن عمومی مسئول حفظ سلامت مردم در مکان تحت نظارت خود هستند، گفت: استعمال دخانیات از سیگار تا قلیان و پیپ در همه اماکن عمومی مانند رستوران‌ها، قهوه خانه‌ها، سفره خانه‌های سنتی ،اماکن تفریحی و گردشگاه‌ها، مهمان‌سر‌اها و وسایل نقلیه عمومی همچون اتوبوس ، مینی بوس ، ون و تاکسی را شامل می شود.

به گفته این مقام مسئول، از تاریخ های یادشده به بعد ، مصرف دخانیات در اماکن عمومی تخلف انضباطی به شمار می رود.

وی با اشاره به تصویب قانون مبارزه با دخانیات کشورو وظیفه نیروی انتظامی در اجرای آن گفت : از تاریخ یادشده همه اماکن عمومی و مراکز جمعی حتی ادارات و سازمانها موظف به نصب تابلوهای هشدار دهنده مبنی بر ممنوعیت مصرف دخانیات در نقاط در معرض دید عموم هستند و حتی نباید هیچ گونه سیگار یا قلیانی را در معرض نمایش و دید مردم قرار دهند.

سردار نجفی افزود: از سه هفته پیش به 7600 اتحادیه و 380 مجمع امور صنفی در سراسر کشور اطلاعیه منع استعمال، تبلیغ و فروش مواد دخانی را ارسال کرده ایم و از این پس با اماکن متخلف برخورد می کنیم.

وی با بیان این که گروهی از بازرسان وزارت بهداشت و نیروی انتظامی این مصوبه را اجرا می کنند گفت : ماموران در نوبت اول مشاهده تخلف ، تنها به متصدیان یا مدیران اماکن عمومی اخطار می دهند و این اخطار در پرونده واحد صنفی آنها درج می شود، اما تکرار این تخلف ، منجر به تعطیلی محل کسب آنها به ترتیب به مدت ده روز، یک ماه و سه ماه خواهد شد و ادامه تخلف حتی ممکن است منجر به ضبط یا ابطال پروانه کسب وی شود.

رئیس پلیس اماکن عمومی ناجا در عین حال طرح جامع مبارزه با دخانیات را طرحی فرهنگی و همراه با تذکر دانست و گفت: هر کس می خواهد سیگار یا قلیان بکشد در خارج از منظر عمومی، در خیابان یا پارک یا اماکن غیر عمومی به شرطی که موجب آزار اطرافیان خود نشود آزاد است اما ،ما از مظاهر اجتماعی و عمومی مصرف و تبلیغ سیگار که سلامت عموم مردم را به خطر می اندازد جلوگیری می کنیم و مطمئنیم اکثر مردم هم از آن استقبال می کنند.

وی با اعلام اینکه در این طرح 10 درصد مبارزه بر عهده پلیس و بازرسان بهداشتی و 90 درصد آن بر عهده خود مردم است افزود : ما معتقدیم بسیاری از مردم از تحمل بی توجهی مصرف کنندگان دخانیات در اماکن عمومی ناخرسندند.

بنابر این گزارش دکتر سید موید علویان معاون سلامت وزارت بهداشت هم در این نشست با اعلام این که هر سال 60 هزار ایرانی به سبب مصرف سیگار و دیگر مواد دخانی جان خود را از دست می دهند گفت: هر سال دو تا سه برابر سود حاصل از فروش مواد دخانی در کشور صرف هزینه های درمانی آسیب دیدگان از سیگار و قلیان می شود.

وی با بیان اینکه سه درصد از مصرف کنندگان سیگار در کشور بین 13 تا 15 سال دارند و 15 درصد از مصرف کنندگان دخانیات نیز در کشور قلیان می کشند افزود : وزارت بهداشت تصمیم گرفته است امسال به طور جدی مصرف دخانیات و همچنین تغذیه مردم به منظور کاهش بیماریهای قلبی عروقی که بیشترین بار بیماری را به کشور ما تحمیل می کند و نخستین عامل مرگ میر در کشور محسوب می شود با همکاری نیروی انتظامی کنترل کند.

معاون سلامت از همکاری مناسب ناجا با وزارت بهداشت در کنترل اعتیاد و درمان معتادان تقدیر کرد و گفت: همانگونه که دیگر بر خلاف سالهای قبل مظاهر عمومی اعتیاد در شهرها کم شده است، سعی داریم جلوه های عمومی سیگار را هم در جامعه کاهش دهیم و به این سبب در کنار فرهنگ سازی و موارد دیگری چون افزایش مالیات و قیمت سیگار که در یک سال گذشته در کشور اتفاق افتاده اند، برخورد قانونی را نیز لازم می دانیم.

وی فروش سیگار را هم فقط در فروشگاههایی که مجوز و عاملیت فروش سیگار را داشته باشند مجاز دانست و گفت : در این مراکز نیز فروش فله یا نخی سیگار نیز ممنوع است و این فروشگاهها نباید به افراد کمتر از 18 سال سیگار بفروشند و حتی باید در صورت تردید در باره سن خریدار سیگار از او کارت شناسایی طلب کنند.

بنابر این گزارش قانون جامع مبارزه با دخانیات در سال 85 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و پس از ابلاغ آن از مجلس ،هیئت دولت آیین نامه اجرایی این قانون را در شهریور 86 تدوین کرد.

این قانون در پی الحاق ایران به کنوانسیون جهانی مبارزه با دخانیات در سال 84 به تصویب رسید.

کد خبر 38998

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز