-
روایتی از نگهداری سالمندان در کلیسای معروف تهران
کلیسای قدیمی و پرخاطره ای که در انتهای بازارچه قوام الدوله و در بنبست کلیسا واقع شده یکی از مکان های تاریخی تهران به حساب می آید که تاریخ ساخت آن به عصر صفوی برمی گردد.
محله
-
دروازه طهرونپرسه در عمارت ثروتمندان یک محله اعیانی
زمانی سنگلج به قول امروزیها یکی از محلههای لاکچری تهران محسوب میشد و زندگی در این محله خوش آب و هوا و ساختن خانهباغها و عمارتهای زیبا در دل باغهای پربرکتش نوعی امتیاز اجتماعی به حساب میآمد. در این مطلب معرفی کوتاهی از عمارت های ثروتمندان معروف محله سنگلج داریم.
-
دروازه طهروننخستین بیمارستان کودکان؛ رهاورد سفر دکتر قریب و دکتر اهری
اولین قدمها برای ساخت بیمارستان یا به اصطلاح آن روزها مریضخانه در دوره ناصرالدین شاه و با الگو برداری از آنچه در سفرشاه قاجار به اروپا دیده بود ساخته شد. ساخت بیمارستانی برای کودکان هم رهآورد همین سفرهای شاه به اروپا بود.
-
دروازه طهرونروایتی از نگهداری سالمندان در کلیسای معروف تهران
کلیسای قدیمی و پرخاطره ای که در انتهای بازارچه قوام الدوله و در بنبست کلیسا واقع شده یکی از مکان های تاریخی تهران به حساب می آید که تاریخ ساخت آن به عصر صفوی برمی گردد.
-
دروازه طهرونخداحافظی تهرانیها با کلبتین | سال ۱۳۰۰ خورشیدی تهران سه دندانپزشک داشت
روزگاری در تهران درمان دنداندرد با کمک کلبتین میسر بود و بس! البته این دندان کشیدن و کار باکلبتین که وسیلهای شبیه قیچی قند امروزی بود، راست کار سلمانیها و دلاکهای حمام بود.
-
دروازه طهرونپرسه در کوچهپسکوچههای سنگلج | از کوچه آبپخشکن تا قاپوچیباشی و جناب وزیر
آبپخشکن، دباغخانه، دربچه، کردبچه، ارامنه، پشتبدنه، تکیه، جناب وزیر، سوارهنظامها، صاحب اختیار، قاپوچیباشی، قهوهچیباشی، نجارباشی و مافیها نامهای شنیدنی و جذابی است که روزگاری کوچههای محله سنگلج به این نامها خواننده میشدند.
-
محله به محله در منطقه ۱۱: باغشاه
دروازه طهروننظامیترین باغ تهران
اولین دانشگاه افسری با نام قدیمی مدرسه صاحب منصبی توسط پهلوی اول، سال۱۳۰۰ در یک باغ بزرگ بنا شد که بیش از یک قرن از فعالیت آن میگذرد. در این دانشگاه از محمد رضا پهلوی تا سرتیپ امیرحاتمی علوم و فنون نظامی را فراگرفتند.
-
دروازه طهرونفیلم | تشتکهایی که تبدیل به زیورآلات میشدند
جمعآوری تشتکهای نوشابه و استفاده برای بازیهای دستهجمعی یکی از سرگرمیهای کودکان در تهران قدیم بود.
-
دروازه طهرونروزگار سبز سنگلج در سایهسار باغهای رجال قاجاری
سنگلج روستایی بود با باغها و مزارع پرمحصول. بعد از اینکه تهران در همسایگی ری، رخت و لباس شهری به تن کرد، سنگلج تبدیل به یکی از محلههای اعیانی تهران شد. به گفته حمیدرضا نارنجینژاد، عضو هیئتمدیره انجمن سنگلج، هسته اصلی شهر تهران روستای سنگلج بود که در مرکز آن جای گرفت.
-
دروازه طهرونهیاهوی علافها برای پول سیاه | اجاره خالصه مستقیم در جیب دولت
سنگلج در تهران قدیم علاوه بر بازارچه و کاروانسرا، ۷ سرا داشت که رونق اقتصادی بسیاری به این محله بخشیده بود.
-
دروازه طهرونماموریت آلمانیها برای نجات تهرانیها | درمان «خارشک» با ساخت بیمارستان رازی
تهراننشینها در دوره پهلوی اول روزگار سخت و عجیبی را تجربه می کردند. در آن برهه مردم به واسطه مصرف آب آلوده قناتها و آبانبارها با انواع و اقسام بیماریهای واگیردار پوستی دست و پنجه نرم می کردند و هنوز یک مرکز درمانی برای درمان این بیماران ساخته نشده بود.
-
دروازه طهروندعوای پزشکان سنتی و اروپایی بر سرچه بود؟ | ماجرای فروش جسد قبل از مرگ و ساخت کتابخانه
۱۷۱سال قبل برای نخستین بار دانشجویان پزشکی جسدی را از نزدیک و به طور عملی تشریح کردند. دکتر پولاک، اولین معلم طب مدرن در دارالفنون بود.
-
دروازه طهروناینجا جذابترین و فاخرترین نمایشهای ایران روی صحنه رفت | پاتوق شیفتگان تئاتر
تماشاخانه سنگلج، اصیلترین و جذابترین تماشاخانه تهران، یک ویژگی خاص دارد، نمایشنامهها باید صرفاً ایرانی باشند تا بتوانند آنجا اجرا شوند.
-
دروازه طهروننامداران محله سنگلج | از مستوفیالممالک و مصدق تا عزتالله انتظامی و اسماعیل فصیح
سنگلج در روزگاری که تعداد محلههای تهران به تعداد انگشتان یک دست بود یکی از ۵ محلی اصلی تهران برای سکونت محسوب میشد، مضاف بر اینکه باید از این محله بهعنوان محله اعیان، اشراف و چهرههای سرشناس تهران یاد کرد.
-
دروازه طهرونمدفن مشهورترین خاندان پزشکی پایتخت کجاست؟
مقبرهای خانوادگی در گورستان ظهیرالدوله در خیابان دربند وجود دارد که نام پزشکانی بر سنگهایش حک شده است که لقب مشهورترین خاندان پزشکی تهران را به دوش میکشند؛ خاندانی که در تاریخ طبابت پایتخت نقش مهمی داشتند.
-
دروازه طهروننخستین کابینه مشروطه در کدام خانه تاریخی تشکیل شد؟
محله سنگلج از دوره قاجار محل زیست رجال سیاسی و مفاخر فرهنگی بوده و خانه برخی از این افراد به عنوان میراث فرهنگی به ثبت میراث هم رسیده است.
-
دروازه طهرونفیلم | قصه عشق سینمادار ارمنی به امام حسین (ع)
ماجرا و شرط عجیب یک ارمنی برای بچههیئتیها و هیئتی که 50 سال است در سینما برپا میشود، چیست؟
-
دروازه طهرونپایگاه وعاظ مشهور تهران در سنگلج کجا بود؟
محله تاریخی سنگلج با نام بزرگان و شخصیتهای مذهبی شناخته میشود. در این محله هنوز هم میتوان خانههایی را پیدا کرد که هر کدام در دل خود داستانی از زندگی بزرگانی دارند؛ بزرگانی که در رقم زدن تاریخ سیاسی ایران نقش آفرینی کردهاند.
-
دروازه طهرونمنطقه اعیانی سنگلج ۹ محله داشت | تفاوت نقشه موسیو کرشیش با نقشه عبدالغفارخان
پهنه سنگلج به عنوان یکی از نخستین محلههای تهران، همچون محله تاریخی عودلاجان، از محلههای کوچکتر تشکیل شده بود؛ محلههایی که هر کدام دهها کوی و برزن داشتند با ساکنانی از قماش اعیان و اشراف با خانهها و عمارتهای آنچنانی.
-
دروازه طهرونهراس آژانها از عصای آبنوس پیر سنگلج
جلال آلاحمد، داستاننویس مشهور ایرانی و خالق آثاری چون «زن زیادی» و «مدیر مدرسه» در محله سنگلج متولد شده و دوران کودکی خود را در این محله سپری کرده است.
-
دروازه طهرونفیلم | کار بزرگ نخستین زن پزشکی قانونی
نخستین بانوی پزشکی قانونی که بود؟ و چه کار بزرگی برای بانوان پایتخت انجام داد؟