تیتر سه زیرسرویس
-
نوبل به منتخبان رسید | خدمت به مردم، اصل اساسی انتخاب برنده
فصل معرفی برندگان جایزه نوبل رسیده است. معرفی برندگان نوبل در رشتههای مختلف بهصورت جداگانه در روزهای مختلف معرفی میشود. روز گذشته صاحبان جایزه نوبل فیزیک از سوی این آکادمی معرفی شدند و قبلتر از آن برندگان نوبل پزشکی جایزه خود را دریافت کردند.
-
ایمپلنتی به اندازه یک دانه برنج | دانستن تأثیر داروهای سرطان مهم است
محققان بیمارستان زنان بریگهام در بوستون ایمپلنتی به کوچکی یک دانه برنج ساختهاند که می تواند اثرات داروها را بر روی تومور مغزی بیمار در زمان عمل جراحی آزمایش کند.
-
تصاویر خیرهکننده حمل بوئینگ C17 توسط بوئینگ ۷۴۷
یکی از طراحیهای ویژه هواپیماهای بوئینگ ۷۴۷، حمل شاتل فضایی بوده که بارها تصاویر متعدد و جالبی از آن منتشر شده است.
-
برندگان جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۳ معرفی شدند
جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۳ به «پیر آگوستینی»، «فرنس کراوس» و «آن لوهولیر» رسید.
-
جنوبگان؛ منطقهای بکر برای توسعه علمی | کشتی یخشکن چگونه کار میکند؟
اگرچه طی روزهای اخیر موضوع حضور ایران در قطب جنوب در رسانهها و شبکههای اجتماعی داغ شده، اما ایجاد پایگاه تحقیقاتی ایران در قطب جنوب به دهه۷۰ برمیگردد.
-
درمان سرطان در ۶۰ روز | ایمپلنتی که با رساندن دارو به بدن بیمار سرطان را از بین می برد
دانشمندان در حال ساخت ایمپلنتی کوچکتر از یک مداد رنگی هستند که به شکل امیدوارکنندهای فقط ظرف ۶۰روز، سرطان را درمان میکند.
-
کشف اتاقکهای گمشده ۴۴۰۰ ساله در هرم مصر باستان | حل معمای ساخت اهرام با کشف اتاقهای جدید
باستانشناسان موفق شدند اتاقهای مخفی هرم ساهورا را کشف کنند. اولین بار ۲۰۰ سال قبل یک باستانشناس حدس زد که باید چنین اتاقهایی وجود داشته باشد، اما به دلیل مسدود بودن راهروی منتهی به اتاقها، نتوانست حدس خود را ثابت کند.
-
یک فنجان دارو به جای یک سرنگ | غشای داخلی گونه بهترین محل دارورسانی
کمتر کسی از آمپول زدن خوشش میآید؛ با این حال اکثر داروها و واکسنها فقط از طریق تزریق قابل استفاده هستند. اما حالا به لطف اختراع محققان، فنجان مکندهای که به بخشی از دهان میچسبد، بازی را تغییر میدهد و داروهای تزریقی به روشی ساده و بدون درد به بدن میرسد.
-
ایران در رتبه ۴۳ خروجیهای نوآورانه در دنیا | کسب رتبه دوم نوآوری در آسیای مرکزی و جنوبی
براساس تازه ترین گزارش شاخص جهانی نوآوری، جمهوری اسلامی ایران از لحاظ این شاخص در بین کشورهای منطقه آسیای مرکزی و جنوبی در جایگاه دوم قرار گرفته و در ارکان «پیچیدگی بازار»، «خروجیهای نوآورانه» و «خروجیهای دانش و فناوری» این شاخص به ترتیب حائز رتبههای ۱۹، ۴۳ و ۵۵ جهان شده است.
-
تاریخ جراحی مغز با هوش مصنوعی مشخص شد | قدرت بالای تجزیه و تحلیل
جراحی مغز با استفاده از هوش مصنوعی احتمالا در عرض ۲ سال آینده امکانپذیر میشود. جراحی با این فناوری میتواند بسیار ایمنتر و مؤثرتر باشد.