تهیه عرق نعنا در خانه راحت و به صرفه است. در این مطلب روشی ساده برای تهیه عرق نعنای خانگی دو آتیشه توضیح داده شده است. از این روش برای تهیه سایر عرق‌های گیاهی نیز می‌توان استفاده کرد.

نعنا - آشپزی - تغذیه

به گزارش همشهری آنلاین، عرق نعنا همان آب معطر است حاوی اسانس و رایحه گیاه نعنا که از فرایند تبخیر و تقطیر به دست می‌آید. اگر میزان نعنا نسبت به آب بیشتر باشد، اسانس و رایحه بیشتری در مولکول‌های تقطیر شده آب جمع می‌شود که به اصطلاح به آن عرق نعناع دو آتیشه می‌گویند. هرچه عرق نعنا بوی بیشتری داشته باشد، یعنی اسانس بیشتری در مولکول‌های آب وجود دارد و خواص درمانی بیشتری دارد. بنابراین خاصیت ضد نفخ و ضد درد عرق نعناهای دو آتشه، به مراتب از انواع معمولیشان بیشتر است.

بیشتر بخوانید:‌

طرز تهیه آبغوره خانگی | فوت‌وفن درست‌کردن آبغوره و نگهداری از آن در خانه

طرز تهیه رب‌ خانگی | فوت کوزه‌گری درست‌کردن رب گوجه‌فرنگی در خانه

  • مواد و لوازم مورد نیاز

► قابلمه بزرگ در دار که درش انحنا داشته باشد
► ظرف کوچک‌تر از قابلمه که تحمل دمای بالا را داشته باشد مثل کاسه استیل
► سبزی نعنا به مقدار کافی ( از هر ۵ کیلو نعنا حدودا ۲ لیتر عرق نعنا به دست می‌آید)
► آب (به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح نعنا داخل قابلمه آب بریزید)
► شیشه رنگی

  • روش تهیه عرق نعنا خانگی دوآتشه

► مرحله اول

نعناها را با ساقه‌شان به‌خوبی بشویید. برگ‌های سیاه و له شده نعنا را جدا کرده و بقیه را در قابلمه‌ای بزرگ بریزید. هرچه قابلمه بزرگ‌تر باشد میزان بیشتری از مایعات تقطیر می‌شود. در قابلمه بزرگ به قدری آب بریزید که به اندازه یک بند انگشت روی نعناها را بگیرد. دقت کنید قابلمه بزرگ تا جایی از آب پر شود که از ارتفاع ظرف کوچک پایین‌تر گردد. چون اگر آب به ظرف کوچک نزدیک باشد، ممکن است داخل عرق بریزد.

► مرحله دوم

ظرف کوچک‌تر را در مرکز قابلمه روی نعناها قرار دهید. هنگامی که آب می‌جوشد، عصاره نعنا و بخار آب در این ظرف جمع می‌شود. اگر درِ قابلمه شما منحنی نیست، می‌توانید با فویل قسمتی منحنی شکل درست کرده و روی در قرار دهید.

درِ قابلمه بزرگ را برعکس رویش بگذارید تا بخار آب به مرکز هدایت شده، یک جا جمع و در ظرف کوچک بریزد. بهتر است ظرف کوچک‌تر را به کمک پایه فلزی یا آجر کمی بالا بیاورید.

► مرحله سوم

چند قطعه یخ یا آب سرد روی درِ قابلمه قرار دهید تا سرعت سرد شدن بخار را زیاد و تبدیل آن به مایع سریع‌تر انجام شود. دقت کنید زمان جوشیدن، قطرات آب ناخالص درون ظرف کوچک نریزد.شعله زیر قابلمه را روشن کنید و وقتی آب جوشید زیر آن را کم کنید. آب و نعنا را تا جایی که امکان دارد بجوشانید اما مراقب باشید آب قابلمه تمام نشود. عرقگیری چند ساعتی طول می‌کشد.

بهتر است عرق نعنا را در شیشه رنگی بریزید تا مانع رسیدن نور خورشید به آن و افزایش طول عمر آن شود.

با این روش می‌توانید عرق گیاهان دیگر چون شوید، کاسنی و … را هم تهیه کنید.

  • خواص عرق نعنا

► عرق نعناع خواص بسیاری دارد که می‌توان به خاصیت ضد نفخ و ضد درد آن اشاره کرد. بهتر است که عرق نعناع را دوست خود بدانید و بعد از غذا یک لیوان از آن را برای هضم بهتر غذا و جلوگیری از دلدرد و نفخ بنوشید.

بیشتر بخوانید: درمان سریع نفخ با این ۳ نوشیدنی‌ طبیعی

► می‌توانید از عرق نعناع به عنوان دهان‌شویه استفاده کنید تا از بوی بد دهان خلاص شوید.

► یکی از بهترین خواص عرق نعناع خاصیت آرامش‌بخشی آن است که باعث کمتر شدن استرس و به آرامش رسیدن ذهن است.

► افرادی که در طول روز دچار دچار خستگی می‌شوند اگر مقداری عرق نعناع بخورند، حال عمومی بهتری خواهند داشت.

  • بهترین ظرف و مکان برای نگهداری از عرق نعنا چیست؟

بهتر است تمام عرق‌های گیاهی از جمله عرق نعنا در ظرف‌های شیشه‌ای نگهداری شود. از آنجا که شیشه‌های رنگی (مانند شیشه‌های سبز یا قهوه‌ای) نور کمتری از خود عبور می‌دهند، استفاده از آنها برای نگهداری از عرقیات از شیشه‌های شفاف بهتر است. پس از ظرف‌های شیشه‌ای، ظرف‌های فلزی (مانند ظرف‌های آلومینیومی) بهترین ظرف‌ها برای نگهداری از عرق‌ها هستند.

این روزها برای پایین آوردن قیمت نهایی محصول از پلاستیک برای بسته‌بندی بطری‌های عرق استفاده می‌شود اما پلاستیک، برای نگهداری این محصولات مناسب نیست. به همین دلیل بهتر است یا عرقیاتی که در شیشه هستند بخرید یا آنها را پس از خرید در ظرف‌های شیشه‌ای رنگی یا فلزی پاکیزه و بدون بو بریزید. تمام عرق‌های گیاهی باید در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم آفتاب قرار بگیرند. اگر فروشنده‌ای عرق را بیرون از مغازه و در معرض آفتاب قرار داده بود، از خرید محصول او خودداری کنید.

  • بهترین زمان مصرف و نشانه فساد عرق‌های گیاهی چیست؟

معمولاً روی بسته‌بندی عرقیات سنتی تاریخ تولید و انقضا وجود ندارد و گاهی فقط تاریخ تولید روی بسته‌بندی نوشته می‌شود. بهتر است عرق‌های گیاهی را حداکثر ۶ تا ۱۲ ماه پس از تولید مصرف کنید تا از خاصیت آنها بهره‌مند شوید. فساد عرق گیاهی را هم می‌توان از ظاهر آن متوجه شد. عرق سالم و عاری از آلودگی، کاملا شفاف است. وجود هر گونه کدورت یا رسوب در عرق‌های گیاهی می‌تواند نشان‌دهنده وجود آلودگی‌های میکروبی یا قارچ و کپک، درون آنها باشد و باید از مصرف چنین محصولاتی خودداری کرد.

منبع: تصویر زندگی

کد خبر 539135

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha