نذری دادن به بخشی از فرهنگ عزاداری ایران تبدیل شده است. اکنون که در ایام سوگواری ماه محرم هستیم قصد داریم در ادامه به طرز تهیه قیمه نذری به همراه نکات و ترفندهایی که در خوشمزه‌تر شدن این غذا موثر است، بپردازیم.

قيمه - آشپزي - غذا - تغذيه

به گزارش همشهری آنلاین، خورش قیمه از معروف‌ترین غذاهای ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذای خوشمزه علاوه بر این‌که در وعده‌های غذایی هر خانواده جا دارد، در مناسبت‌های مختلف از جمله ماه محرم به عنوان نذری توزیع می‌شود. محرم امسال به خاطر شیوع بیماری کووید۱۹ با سال‌های قبل متفاوت است و پخش غذای نذری هم به تبع آن با محدودیت مواجه شده است. اما می‌توان در این ایام در خانه برای اعضای خانواده‌مان قیمه درست کنیم. دستور پختی که در ادامه می‌آید برای ۱۰۰ نفر است اما با کم کردن میزان آن به‌راحتی می‌توانید با همین شیوه یک قیمه خوشمزه و خوش‌عطر بپزید.

► مهمترین مواد تشکیل دهنده قیمه نذری رب گوجه‌فرنگی، پیاز، لپه و گوشت قرمز است و چاشنی و طعم دهنده‌هایی که در قیمه استفاده می‌شود، لیمو عمانی و دارچین است.

مواد لازم برای تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر ( برای تعداد کمتر به همان نسبت مواد را کم کنید)
گوشت ۷ کیلوگرم
لپه ۴ کیلوگرم
رب گوجه فرنگی ۳ کیلوگرم
مغز لیمو عمانی ۲۰۰ گرم
سیب زمینی خام ۱۰ کیلوگرم
برنج برای ظرف بزرگ ۲۰ کیلوگرم
برنج برای ظرف کوچک ۱۵-۱۸ کیلوگرم
روغن ۱۰ کیلو گرم
زعفران ۲ مثقال
گلاب ۲۰۰ میلی‌لیتر
ادویه مخصوص ۱۵۰ گرم
نمک ۱۵۰ گرم
فلفل ۲۵ گرم
زردچوبه

۵۰ گرم

► اگر به دنبال ادویه مخصوص برای قیمه نذری هستید می‌توانید از مواد زیر استفاده کنید. میزان مواد ذکر شده در جدول زیر برای ۵۰ نفر است که با کم یا زیاد شدن تعداد نفرات می‌توانید این مقدار را محاسبه کنید.

مواد لازم برای ادویه خورش قیمه نذری
پودر دارچین ۲ قاشق چای‌خوری
پودر هل سبز ۲ قاشق چای‌خوری
زعفران ساییده شده ۱ قاشق چای‌خوری
پودر جوز هندی ۱/۲ قاشق چای‌خوری

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه خورش قورمه‌سبزی | نکات و ترفندهای پخت این غذای ایرانی

طرز تهیه خوراک لوبیاسبز | فوت‌وفن خوش‌طعم شدن این غذا

  • طرز تهیه قیمه نذری

► مرحله اول

پیازها را خُرد کرده و گوشت‌ها را تیکه کنید. پیاز را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

► مرحله دوم

گوشت خُرد شده را به پیازها اضافه کنید. چربی اضافی گوشت را برای خوش‌طعم شدن خورش از آن جدا نکنید. پس از تغییر رنگ جزئی گوشت می‌توانید زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید.

► مرحله سوم

در این مرحله لپه را اضافه کرده و تفت می‌دهیم سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه می‌کنیم.

  • برای خورش قیمه نذری مناسب ۱۰۰ نفر، به میزان یک وجب دست کاملا باز روی مواد آب جوش بریزید. میزان آب روی مواد در انتهای پخت باید به اندازه ۵ سانتی‌متر باشد.
  • خورش قیمه شما وقتی به‌خوبی جا نیفتاده باشد، کف ایجاد شده روی آن زرد رنگ است.

► مرحله چهارم

مقداری از زعفران را هنگام پخت و بقیه آن را با گلاب در انتهای کار به خورش اضافه کنید. لیمو عمانی را نیز در انتهای کار به خورش قیمه اضافه کنید. در آخر سیب‌زمینی را پوست بگیرید، خلالی خرد کنید، بعد سرخ کرده و در کنار خورش نوش جان کنید.

منبع: اٌکالا

کد خبر 544192

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۷
    17 7
    پس کی ادویه مخصوص به خورشت بکنیم

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار