طرز تهیه ته‌چین مرغ مجلسی خوشمزه و خانگی به همراه ترفندها و نکات کلیدی که باید در پخت این غذای خوشمزه بدانیم، در این مطلب آمده است.

ته چين مرغ - آشپزي - غذا - تغذيه

به گزارش همشهری آنلاین، ته‌چین مرغ یکی از غذاهای خوشمزه، محبوب و مجلسی ایرانی است که از گوشت مرغ یا گوسفند، ماست، تخم مرغ و زعفران درست می‌شود. این غذا مناسب مهمانی‌ و مجالس است چون در عین حال که روش و زمان پخت آن آسان و کم است، طرفدار بسیار زیادی دارد.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه ته‌چین مرغ و بادمجان | غذای ایرانی جذاب که مخصوص شیراز است

طرز تهیه کیک اسفنجی | چطور کیک ساده پف‌دار بپزیم؟

طرز تهیه کیک یزدی | نکات پختِ کاپ‌کیک در ماهیتابه

  • مواد لازم برای تهیه ته‌چین مرغ

برنج ۵ پیمانه 
ماست چکیده و کمی ترش یک لیوان (طرز تهیه ماست خانگی | فوت‌وفن درست‌کردن ماست ساده در خانه)
زرده تخم مرغ ۳ عدد
سفیده تخم مرغ یک عدد
سینه مرغ آب‌پز شده ۲ پیمانه 
پیاز متوسط یک عدد
گلاب یک قاشق غذاخوری
کره سه قاشق غذاخوری
خلال بادام و پسته، دارچین و زرشک به مقدار لازم
نمک، زردچوبه، فلفل به مقدار لازم

  • طرز تهیه ته‌چین مرغ زعفرانی

► مرحله اول

برای پختن مرغ، پیاز را به صورت حلقه‌حلقه خرد و با روغن تفت دهید. سپس مقداری زردچوبه و چوب دارچین به آن اضافه کرده و مرغ را با مقدار کمی آب و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا آرام بپزد. دقت کنید که هرچه مرغ را با آب کم‌تری بپزید، طعم آن بهتر می‌شود. بعد از پخته شدن، مرغ‌ها را از آب جدا کرده، ریش‌ریش کنید و با مقدار کمی روغن تفت دهید.

► مرحله دوم

۵ پیمانه برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید. مقداری آب در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا جوش آید سپس نمک و برنج را اضافه کنید. برای بهتر قد کشیدن برنج در حین جوشیدن مقداری آب سرد یا یخ اضافه کرده سپس برنج را آبکش کنید. دقت کنید که برنج ته‌چین باید کمی زنده‌تر از حالت معمولی باشد.

برای پخت ته‌چین مرغ می‌توان از قابلمه تفلون، قابلمه معمولی، ماهیتابه دوطرفه، ظرف پیرکس و حتی در پلوپز استفاده کرد.
بنابراین در صورت داشتن هر یک از این ظروف می‌توان پخت ته‌چین خانگی ساده را انجام داد پس برای پخت این غذای خوشمزه، لحظه‌ای درنگ نکنید.

► مرحله سوم

تخم مرغ‌ها را داخل یک کاسه گود هم بزنید. سپس ماست و زعفران را اضافه و خوب مخلوط کنید. در ادامه گلاب و کره ذوب شده را نیز اضافه کنید. کل برنج را با مایع تخم مرغی مخلوط کنید.

► مرحله چهارم

یک قابلمه تفلون بردارید و با مقداری روغن داخل آن را خوب چرب کنید. نصف مایع ته‌چین را کف قابلمه ریخته و به وسیله قاشق فشرده کنید. مرغ‌های ریش‌ریش شده، دارچین، خلال پسته و بادام و مقداری زرشک را ریخته سپس باقی مایع را اضافه و با قاشق فشرده کنید.

► مرحله پنجم

قابلمه را روی حرارت ملایم به مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید تا کاملا پخته و طلایی شود. ته‌چین آماده است. در ظرفی مناسب سرو سپس میل کنید.

  • ترفند و نکات طلایی در پخت ته چین مرغ

در این بخش قصد داریم به تمام فوت و فن‌هایی که در پخت ته چین نیاز است بدانیم، پرداخته شود پس از مطالعه این بخش غافل نشوید.

  • اگر برای پخت ته‌چین از قابلمه نچسب استفاده می‌کنید، زمان لازم برای پخت در حدود یک ساعت و نیم با حرارت ملایم است.
  • برای داشتن یک ته‌چین مجلسی، خوشمزه و زیباتر می‌توان از میزان بیشتری زعفران استفاده کرد.
  • اگر می‌خواهید ته چین قارچ به جای ته چین مرغ داشته باشید نیاز است کمی قارچ را با مقدار کمی روغن تفت داده و به ته چین اضافه کنیم.
  • لازم است گوشت مرغی که در ته‌چین استفاده می‌شود، مغز پخت باشد و در صورت تمایل می‌توانید مرغ را تفت دهید بنابراین انجام این کار اجباری نیست.
  • اگر می‌خواهید به جای پخت ته چین داخل فر از قابلمه استفاده کنید، بهتر است از قابلمه‌ای با ارتفاع کمتر یا یک ماهیتابه استفاده کرد تا نتیجه آن ته چین برشته‌ای باشد.
  • نوع ماستی که در ته‌چین استفاده می‌کنیم در طعم و عطر غذا بسیار مهم است بنابراین در انتخاب نوع ماست باید دقت لازم و کافی را داشته باشیم. پیشنهاد می‌شود برای خوشمزه‌تر شدن ته چین از ماست چکیده استفاده شود.
  • دستور پخت ته‌چین مرغ که در این مقاله به آن پرداخته شد برای ۴ نفر مناسب است بنابراین در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نیاز است نسبت مواد اولیه را تغییر دهیم.
  • ظرف مناسب برای پخت ته‌چین، استفاده از ظرف نسوز (پیرکس) است که پیشنهاد می‌شود از این مدل ظرف استفاده کنید. همان‌طور که در بالا توضیح داده شد، می‌توان از قابلمه نچسب، پلوپز و ماهیتابه دوطرفه نیز استفاده کرد.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه تیرامیسو | فوت‌وفن درست‌کردن معروف‌ترین دسر ایتالیایی در خانه

طرز تهیه مربای به | نکات کلیدی برای خوشرنگ شدن این مربای خوشمزه

طرز تهیه فرنی با نشاسته | ترفندهایی برای درست کردن این دسر خوشمزه

طرز تهیه شله‌زرد | نکات کلیدی پخت این نذری خوشمزه

  • علت وا رفتن ته‌چین

دلیل شایع وا رفتن ته‌چین رعایت نکردن نسبت صحیح مواد اولیه است. تخم مرغ باعث چسبندگی مواد و قالبی شدن ته‌چین می‌شود. بنابراین اگر مقدار تخم مرغ نسبت به برنج و ماست کم باشد، ته‌چین وا می‌رود. برای هر دو پیمانه برنج، ۱.۵ پیمانه ماست و ۲ عدد تخم مرغ لازم است. همچنین بهتر است به جای تخم مرغ کامل از سفیده‌ آن استفاده کنید.

منابع: کتاب کاله، اٌکالا

کد خبر 561061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار