شامی پوک از خانواده شامی‌هاست و جزو خوراک‌های اهالی گیلان‌زمین به شمار می‌رود. در این مطلب طرز تهیه این غذای شمالی را آموزش داده‌ایم.

شامي گيلاني - آشپزي - تغذيه

اگر هوس یک غذای محلی کرده‌اید، دست به کار شوید و شامی گیلانی را طبق دستور محلی‌ها درست کنید. یکی از خانواده شامی‌ها با رویکردی شمالی در بین اهالی گیلان زمین، به شامی پوک مشهور است. در ادامه با طرز تهیه این غذا آشنا می‌شوید.

  • مواد لازم برای ۴ نفر 

۴۰۰ گرم گوشت گوساله یا گوسفندی
یک عدد سیب‌زمینی بزرگ
یک عدد پیاز متوسط 
۵ عدد تخم مرغ
۵۰ گرم مغز گردو
۲۰۰ گرم نخود یا لپه 
 نمک و فلفل به مقدار لازم
یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده
 ۳۰۰ گرم سبزیجات معطر (جعفری، ترخون، مرزه، تره و نعنا) 
روغن به مقدار لازم

بیشتر بخوانید:‌

فیلم | طرز تهیه فسنجان ایرانی به سبک معاون سفیر استرالیا

طرز تهیه کوکوی اسپانیایی | آسان‌ و سریع آماده می‌شود

طرز تهیه ۲ نوع آب‌دوغ‌خیار | هر فصلی غذای خودش را دارد

این ۱۰ نوشیدنی را هیچ‌وقت نخورید

قبل از رفتن به رستوران یا کافه این مطلب را بخوانید

  • طرز تهیه و دستور پخت

► مرحله اول

گوشت، پیاز و نخود یا لپه را در یک قابلمه آب‌پز کنید؛ به‌صورتی که آب مواد، تمام شده و گوشت کاملا پخته شود. مواد آب‌پز را می‌توانید یا چرخ کنید یا با گوشتکوب کاملا بکوبید.

بهتر است مایه شامی پوک گیلانی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. روی ظرف سلفون بکشید.

► مرحله دوم

سیب‌زمینی‌ها را هم جداگانه آب‌پز کرده بکوبید. سبزی‌ها را هم خوب ریز کنید و همراه با مواد آب‌پز شده، تخم مرغ، گردو، زعفران، نمک و فلفل مخلوط کرده کاملا ورز دهید. مواد که با هم کاملا مخلوط شدند به اندازه یک نارنگی کوچک یا گردو از مواد را در کف دست پهن کنید و به شکل دایره درآورده، وسط آن را با یک انگشت سوراخ کنید. همه مواد را به همین ترتیب شکل داده و داخل روغن سرخ کنید. وقتی رنگ شامی طلایی شد آن را از ماهیتابه بیرون بیاورید و در ظرف مورد نظر بچینید.

  • اگر بخواهید به روش سنتی و گیلانی‌های قدیمی عمل کنید...

► اگر بخواهید به روش سنتی و گیلانی‌های قدیمی عمل کنید باید گوشت را ریش‌ریش کنید و لپه‌ها را با گوشتکوب له کنید و سپس گوشت و لپه را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل شود و لپه و گوشت از هم قابل تشخیص نباشند. اگر هم فرصت ندارید گوشت و لپه را در غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس تخم‌مرغ، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه را به مایه گوشت و لپه اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند.

منبع: آشپزی مثبت

کد خبر 519141

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =