خمیرهای آماده به بازار آماده‌اند تا هنگام تهیه غذاهای خانگی خوشمزه، کمتر به دردسر بیفتید و آشپزی را راحت‌تر پیش ببرید. در این مطلب با انواع خمیر برای پیتزا و پیراشکی و ... آشنا می‌شوید.

آشپزي - تغذيه - خمير پيتزا

به گزارش همشهری آنلاین، برای پختن بعضی از غذاهای مورد علاقه بچه‌ها و خیلی از بزرگ‌ترها مانند پیراشکی، پیتزا، راویولی و البته گروهی از شیرینی‌های خوشمزه مانند باقلواهای خارجی، اول از همه باید خمیر درست کنید. اما تهیه بعضی از خمیرها چندان ساده نیست و گذشته از این‌که به مهارت و تجربه نیاز دارد، زمان آشپزی شما را هم بیشتر می‌کند. برای حل این مشکل خمیرهای آماده به بازار آماده‌اند تا هنگام تهیه غذاهای خانگی خوشمزه، کمتر به دردسر بیفتید و آشپزی را راحت‌تر پیش ببرید.

  • ویژگی خمیر خوب

مواد اصلی تشکیل‌دهنده بیشتر خمیرها آرد، نمک، آب و همین‌طور خمیرمایه است اما گاهی اوقات شیر، شکر، تخم‌مرغ، کره یا مواد دیگری هم به خمیر شیرینی‌جات اضافه می‌شود. به هر حال بیشتر خمیرها قبل از طبخ باید از چند ساعت یا یک شبانه‌روز استراحت کنند تا حجمشان اضافه شود و غذای تهیه شده با آنها طعم خوبی داشته باشد. حسن خمیرهای آماده این است که این زمان را در کارخانه طی کرده‌اند اما تولیدکنندگان مختلفی خمیرهای گوناگونی را روانه بازار کرده‌اند.

اگر می‌خواهید خمیر خوب را بشناسید، به این ویژگی‌ها توجه کنید:

► صاف و یکدست بودن خمیر هم ویژگی مهم دیگر آن است. وجود آرد گلوله‌شده از نامرغوب بودن خمیر خبر می‌دهد.

► خمیر حباب‌دار هم بعد از پخت، غذایی با کیفیت پایین به شما تحویل می‌دهد.

► یک خمیر خوب باید سبک و پوک باشد و در عین حال به اندازه کافی استحکام داشته باشد تا وقتی مواد مختلف را روی آن می‌ریزید، بتواند وزن این مواد را به‌خوبی تحمل کند و متلاشی نشود.

بیشتر بخوانید:

دنیای پنیرها | راهنمای خرید پنیر

دنیای زیتون | راهنمای خرید زیتون

  • خمیر پیراشکی

با خرید خمیر پیراشکی آماده می‌توانید خیلی سریع و ساده پیراشکی‌های خوشمزه‌ای بپزید. کمی گوشت چرخ‌کرده لازم دارید و مقداری قارچ، رب گوجه‌فرنگی، جعفری یا شوید و البته پنیر پیتزا. حتی می‌توانید داخل خمیرها را با مواد سمبوسه هم پر کنید. برای پخت راویولی یا شیرینی‌جات هم قابل استفاده هستند. با کمک این خمیرها در مدت کمتر از یک ساعت پیراشکی‌های شما حاضر می‌شوند. خمیرهای آماده داخل یک جعبه در پلاستیک‌های جداگانه روی هم چیده شده‌اند. اول از همه باید ببینید چند پیراشکی می‌خواهید درست کنید و به تعداد مورد نظر ورقه‌ها را از هم جدا کنید و اجازه دهید پنج تا هفت دقیقه در دمای آشپزخانه باقی بمانند تا از حالت انجماد خارج شوند سپس خمیرهای آماده را از داخل نایلون بیرون بیاورید. بعد می‌توانید مواد مورد نظرتان را که از قبل آماده کرده‌اید، روی خمیر ریخته و بعد لبه‌های خمیر را طوری روی هم قرار دهید تا پیراشکی شما به شکل یک نیم‌دایره دربیاید. سپس آنها را در روغن سرخ کنید. 

  • خمیر پیتزا

خمیر پیتزای آماده از آرد، نمک، خمیرمایه، شکر و روغن تشکیل شده است. اگر بعد از خرید خمیر می‌خواهید همان روز یا حداکثر در روز بعد پیتزا درست کنید، آن را در یخچال قرار دهید. در غیر این صورت خمیر را در فریزر بگذارید تا تازگی و کیفیت آن بهتر حفظ شود. هر وقت سایر مواد تهیه پیتزا مانند پنیر، فلفل دلمه‌ای، سوسیس یا کالباس، کنسرو ذرت و... را هم فراهم کردید، کافی است پنج دقیقه قبل از شروع کار خمیر پیتزا را از فریزر بیرون بیاورید و در هوای آزاد قرار دهید، سپس کف سینی فر را با مقدار کمی روغن چرب کنید و بعد خمیر را روی آن بگذارید.

بیشتر بخوانید: یک‌ وجب روغن سالم | همه روغن‌های فانتزی را بشناسید

در فروشگاه‌های لوازم خانگی سینی‌های دایره‌شکل با کف تفلون وجود دارند که یک خمیر پیتزای آماده با قطر ۲۰ سانتی‌متر به راحتی داخل آنها جا می‌شود. حتی انواع ظروف پیرکس دایره‌ای‌شکل هم برای تهیه پیتزا مناسب هستند. 
به هر حال بعد از این‌که خمیر را روی سینی فر قرار دادید، کمی سس قرمز تند یا معمولی را روی خمیر خوب پخش کنید و سپس سایر مواد پیتزا را به ترتیب بچینید. به طوری که تمام مواد در تمام سطح خمیر به طور یکسان توزیع شود. در آخر نوبت پنیر است که باید سطح پیتزا را کاملا بپوشاند. پس از آن سینی را داخل فر قرار دهید. البته فر باید از قبل روشن شده و گرم باشد. هر وقت رنگ پنیر طلایی شد یعنی پیتزای خانگی شما حاضر شده و می‌توانید آن را نوش جان کنید.

  • خمیر یوفکا

یک خمیر خارجی است که از ترکیه وارد می‌شود و مردم این کشور برای تهیه غذا و شیرینی‌جات مختلف و به‌ویژه باقلوا از آن استفاده می‌کنند. یوفکا مایه خمیر یا بیکینگ پودر ندارد و هنگام پخت افزایش حجم پیدا نمی‌کند. در واقع مهم‌ترین ویژگی خمیر یوفکا نازکی آن بعد از پخت است. به طوری که وقتی با آن باقلوا می‌پزید، کاملا ترد می‌شود و به دلیل شفافیت خمیر، مواد داخل آن کاملا مشخص است.

برای این‌که این خمیر را نازک‌تر کنید باید کمی آرد نشاسته ذرت روی تخته بریزید و بعد با وردنه آن را هر چقدر دلتان می‌خواهد نازک کنید. یوفکا استحکام خوبی دارد و به‌سادگی پاره نمی‌شود. علاوه بر این از خمیر یوفکای معمولی برای تهیه پیراشکی، سمبوسه یا سایر ساندویچ‌های کوچک و خوشمزه هم استفاده می‌کنند. حتی می‌توانید یک قالب گرد کوچک نچسب بردارید، کف آن را چرب کنید و بعد دو ورقه از این خمیر نازک را کف ظرف قرار دهید. سپس آن را کمی در فر قرار دهید تا رنگش طلایی شود. بعد خمیر را از قالب کوچک جدا کنید. حالا شما یک کاسه از جنس خمیر پخته‌شده دارید که می‌توانید آن را با انواع سالاد، ماکارونی یا هر غذای دیگری پر کنید. ظاهر متفاوتی دارد و البته مهمان‌های شما را حسابی شگفت‌زده می‌کند.

 بیشتر بخوانید:

طرز تهیه بستنی اکبر مشتی؛ اولین بستنی سنتی زعفرانی ایران

فیلم | طرز تهیه فسنجان ایرانی به سبک معاون سفیر استرالیا

طرز تهیه کوکوی اسپانیایی | آسان‌ و سریع آماده می‌شود

طرز تهیه ۲ نوع آب‌دوغ‌خیار | هر فصلی غذای خودش را دارد

طرز تهیه شامی پوک گیلانی | با این خوراک لذیذ به رشت سفر کنید

  • چند نکته برای پخت پیراشکی

► هر کدام از خمیرهای پیراشکی آماده داخل نایلون‌های جداگانه بسته‌بندی شده‌اند. هنگام پخت باید نایلون‌ها را به‌آرامی باز کنید. اگر این کار را با عجله انجام دهید، این احتمال وجود دارد که خمیر هم همراه ورقه‌های پلاستیکی پاره شود و در نتیجه دیگر نمی‌توانید از آن استفاده کنید.

► خمیر پیراشکی را نباید زیاد سرخ کنید چون سفت می‌شود. همین که روی آن کمی طلایی و داخلش مغزپخت شود، کافی است.

► قبل از این‌که پیراشکی‌ها را بپیچید، اجازه دهید کاملا از حالت انجماد دربیایند. در غیر این صورت هنگامی که آنها را تا می‌کنید، با خمیرهای شکسته شده روبه‌رو می‌شوید.

► برای این‌که لبه‌های پیراشکی خوب به‌ هم بچسبند، از چنگال استفاده کنید.

منبع: آشپزی مثبت

کد خبر 522570

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار