اولین بستنی‌ساز ایرانی توانست بستنی، این خوراکی تازه فرنگی را بومی و پرآوازه کند. در این مطلب طرز تهیه بستنی سنتی اکبر مشتی آموزش داده شده است.

بستني اكبرمشتي - تغذيه - آشپزي

۸۰ سال پیش وقتی «اکبر جعفری» برای پیدا کردن کار و یک زندگی بهتر پایش را به تهران گذاشت، هیچ‌کس فکر نمی‌کرد مرد جوان ملایری روزی تبدیل به یکی از مشهورترین آدم‌های پایتخت شود. اولین بستنی‌ساز ایرانی توانست بستنی، این خوراکی تازه فرنگی را آن‌قدر بومی کند که آوازه‌ بستنی‌هایش حتی به کشورهای دور برود و بستنی سنتی زعفرانی را تا ابد به نام خودش ثبت کند تا هوادارانش را از هر جای پایتخت برای خوردن یک بستنی به در مغازه‌اش بکشاند.‌

نام اصلی اکبرمشتی «اکبر جعفری» است. آن زمان رضاشاه چند نفر را برای یادگرفتن غذاها و خوراکی‌های فرنگی به خارج از کشور می‌فرستد که فردی به نام «محمد ریش» هم با آنها می‌رود و آنجا بستنی‌سازی یاد می‌گیرد. محمدریش وقتی برمی‌گردد این فن را به اکبرمشتی یاد می‌دهد و چون اکبرمشتی خیلی کاری و زحمتکش بوده، با هم در محله خیابان ری در سال ۱۳۲۰ یک بستنی‌فروشی راه می‌اندازند؛ اما محمد ریش خودش بعد دو سال کنار می‌کشد و نام اکبرمشتی روی بستنی‌فروشی می‌ماند.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه ۲ نوع آب‌دوغ‌خیار | هر فصلی غذای خودش را دارد

طرز تهیه شامی پوک گیلانی | با این خوراک لذیذ به رشت سفر کنید

طرز تهیه کوکوی اسپانیایی | آسان‌ و سریع آماده می‌شود

فیلم | طرز تهیه فسنجان ایرانی به سبک معاون سفیر استرالیا

  • مواد لازم

 یک لیتر شیر
۳۰۰ گرم شکر
۲ قاشق چای‌خوری ثعلب
۲ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده
یک استکان گلاب
۱۰۰ گرم خامه صبحانه
به اندازه لازم پسته و بادام

حواستان به اندازه ثعلب هم باشد، اگر کم بریزید بستنی شل می‌شود؛ مثل ماست. اگر هم زیاد بریزید بیش از حد سفت و سخت می‌شود.

شکر را زیاد یا کم نکنید. اندازه‌ها را رعایت کنید. اگر شکر بیشتر از مقدار گفته شده باشد بستنی‌ شل می‌شود.

► مرحله اول 
سپس یک قابلمه مناسب بردارید و شیر را خوب بجوشانید. وقتی شیر خوب قل زد و جوشید باید دست به کار اضافه کردن مواد شوید.

► مرحله دوم
ثعلب را با شکر مخلوط کنید و خوب هم بزنید و بعد بریزید توی شیر در حال جوش. حواستان باشد شیر را از روی حرارت برندارید، همین‌طور که ثعلب و شکر را می‌ریزید در شیر، با یک دست دیگر خوب شیر را هم بزنید تا شکر و ثعلب در شیر حل شوند. بعد که خوب هم زدید شیر را از روی حرارت بردارید.

► مرحله سوم
 ‌باید شیر را به حال خودش رها کنید تا خوب سرد شود. وقتی سرد شد، شیر را از صافی رد کنید تا یکدست شود.
حالا باید زعفران و گلاب را به شیر اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد ظرف شیر را بذارید داخل فریزر تا شیر خودش را بگیرد.

► مرحله چهارم
در این مرحله هر یک ساعت باید شیر را از فریزر دربیارید و خوب هم بزنید و دوباره بگذارید سرجایش. این کار را باید ۴ - ۵ بار انجام بدهید.

► مرحله پنجم
خامه را با کمی شیر رقیق کنید، بعد که خوب هم زدید بریزید روی سینی و خوب پخش کنید و بگذارید داخل فریزر تا خوب یخ بزند. وقتی خامه یخ زد آن را از سینی جدا و خردش کنید، بعد بریزید توی بستنی و با قاشق چوبی هم بزنید و دوباره بستنی را بگذارید در فریزر.

بستنی بعد از یک ساعت آماده خوردن است. در همین مرحله هم می‌توانید پسته و بادام را اضافه کنید. نوش جان.

منبع: آشپزی مثبت - مهر

کد خبر 522163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • مجید رئیسی NL ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۸
    1 7
    چرا از خودتون در میارید اولی بستنی سنتی بیاید در برغان کرج بستنی سنتی باشیر گوسفند الان بالای صد سال تورو خدا از خودتون در نیارید
    • ایرانی IR ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۸
      9 2
      فکر نکنم از خودشون درآورده باشن اولا بستنی اکبرمشتی شهرت چندین ساله داره ثانیا آدرسی که داده صحيح تر بنظر میرسه اون قدیما شهرری رونق داشته ولی برغان کرج رو همین حالا هم خیلی ها نشنیدن چه برسه به صد سال قبل که کسی بره اونجا بستنی بسازه..؟!
    • IR ۲۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۹
      4 0
      اولین بستنی اصل سنتی رو اکبر مشتی آورده تو ایران و تهران، الکی برغان کرج رو نخواهید گنده کنید، کشورهای خارجی مستند اکبر مشتی رو ساختن، برغان زیر پونزه
  • AE ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۸
    2 2
    این که بستنی رهنان اصفهانه.توایران چندین ساله که معروفیت خاصی داره.خودتون بیاین ازنزدیک بخوریدونظربدین.شنیدن کی بودمانندخوردن...
  • اهواز speed AE ۲۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۸
    4 1
    الآن فقط هوای اهواز بستنی با شیر گاومیش می طلبه نه تو هوای تهرون و اصفهان و ییلاق روزی یه دونه بستنی اینجا بیا بزن تو رگ هم خنک میشی هم استخوان بندیت میاد رو فرم (کا)