همشهری آنلاین: اینترنت پر سرعت توسط بالون‌های اینترنتی گوگل برای ارسال اینترنت به کشورها به هوا فرستاده شد.

گوگل بالن‌های اینترنتی خود را که برای ارسال اینترنت پرسرعت به کشورها طراحی شده است در کالیفرنیا به آزمایش گذاشت. در این آزمایش سعی شد تا نقص‌های فنی این بالون اینترنتی برطرف شود.

 باوجودی که چهره‌های برجسته و شناخته شده‌ی عرصه فن‌ آوری و اینترنت چون، بیل گیتس این پروژه را بیهوده خوانده و مورد انتقاد قرار داده‌اند، گوگل، علی‌رغم این بدبینی و انتقاد‌ها "بالن‌های اینترنتی" خود را به پرواز در‌اورده است.

گفته می‌شود این یک  پروژه‌ی جاه‌طلبانه‌ای است که می‌خواهد با بیش از هزار بالن مجهز به اینترنت، وای‌فای Wi-Fi  را برای کشورهای درحال توسعه و محروم از اینترنت پرسرعت ارسال کند.

گوگل جمعه نهم اوت اعلام کرد؛ اجرای آزمایشی ارسال بالن‌های این پروژه را هفته‌ی آینده در شهر سنترال ولی- ایالت کالیفرنیا آغاز خواهد کرد.

پیش از این نیز گوگل این بالن‌ها را در نیوزیلند و قاره‌ی آفریقا آزمایش کرده بود. اما آزمایش بالن‌ها در آمریکا مراحل نهایی این پروژه و افتتاح رسمی آن خواهد بود.

گوگل در بیانیه‌ای که به مناسبت آزمایش نهایی این پروژه در وب‌سایت خود منتشر کرد، هدف از این پروژه را "توسعه‌ی تکنولوژی در حوزه‌های گوناگون" ذکر کرده است.

در این بیانیه آمده است که طی آزمایش‌ها، ایراد و نقص‌های فنی بسیاری در این پروژه برطرف شده است. گوگل همچنین اعتراف می‌کند که تداخل سیگنال‌های این بالن با دیگر تجهیزات اینترنتی در مسیر پرواز آن، چشمگیر بوده است.

البته آنها تاکید کرده‌اند که این پروژه، یکی از پروژه‌های طولانی‌مدت این شرکت است که به تدریج و طی مراحل مختلف آزمایشی اشکالات آن مشخص و رفع خواهد شد.

ارتباط این بالن‌ها با یکدیگر در ارتفاعی بیش از ۲۰ کیلومتر بالاتر از خط پرواز هواپیماها، شبکه‌ای ایجاد می‌کند که با استفاد از آن بسیاری از مناطق دور‌افتاده و محروم زمین می‌توانند تحت پوشش شبکه‌ی جهانی اینترنت قرار گیرند.

گوگل اعلام کرد که کیفیت و سرعت این بالن اینترنتی مانند شبکه‌های نسل سوم مخابراتی یعنی "تری جی" 3G است.

همزمان با آزمایش نهایی این پروژه‌، بیل گیتس رئیس شرکت مایکروسافت از این پروژه انتقاد کرد و گفت که مردم کشورهای در حال توسعه، مشکلات جدی‌تری از اینترنت پرسرعت دارند و این طرح دردی از آنها دوا نمی‌کند.

بیل گیتس در مصاحبه‌ای با بلومبرگ تاکید کرده است که او طرفدار سر سخت "انقلاب‌و تحولات دیجیتال" است؛ اما با این وجود فکر می کند که چنین پروژه‌هایی درد و مشکل جدی زندگی مردم کشورهای محروم را که از بیماری مالاریا رنج می‌برند و روزانه ده‌ها کشته به این خاطر و سایر بیماری‌های واگیر‌دار می‌دهند را درمان نمی‌کند.

بنیاد بیل گیتس و همسرش ملیندا، تا به‌حال بیش از 2 میلیارد دلار برای ریشه‌کن کردن مالاریا در آفریقا هزینه کرده‌ و بیش از 1.4 میلیارد دلار را نیز به مبارزه با گسترش ایدز و سل در این قاره اختصاص داده است.

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

برچسب‌ها

۲۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۳