چهارشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۷:۰۰

با توجه به شروع فصل بهار و فروش میوه‌هایی نظیر گوجه‌سبز و چغاله بادام توسط دوره‌گردها، یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی به شهروندان هشدار داد از مصرف این میوه‌ها که اغلب نَشسته و آلوده هستند، خودداری کنند چون احتمال ابتلای به بیماری حصبه را افزایش می‌دهند.

دکتر مینو محرز افزود: بسیاری از شهروندان بر حسب عادت و به گمان اینکه این خوراکی‌ها تمیز هستند، بلافاصله پس از خرید، با پاشیدن مقدار زیادی نمک، به خوردن آنها مشغول می‌شوند، غافل از اینکه این خوراکی‌ها هنوز شسته نشده‌اند و فروشنده فقط با کمی آب سعی دارد تازگی این خوراکی‌ها را حفظ می‌کند و رهگذران را برای خرید ترغیب می‌کند.

برخی از اینها با آب چاه و آب غیرخوراکی توسط فروشنده‌ها شسته شده‌اند و
 به آسانی فرد مصرف‌کننده را به بیماری‌های گوارشی و حتی بسیاری از بیماری‌های عفونی که شاید از فصل شیوع آن هم گذشته باشد، مبتلا می‌کند.

تمامی میوه‌هایی که جزو میوه‌های پوست کندنی نیستند، باید کاملا شسته شوند تا میکروب‌های موجود روی آنها از‌بین بروند.وی ادامه داد: متأسفانه مردم ما عادت دارند که در بسیاری از مواقع میوه‌ها را نشسته مصرف کنند و این باعث ابتلای آنها به بیماری‌های عفونی می‌شود که دل درد، اسهال و استفراغ را به همراه خواهد داشت.

گفتنی است بیماری حصبه نوعی عفونت باکتریایی دستگاه‌ گوارش‌ ناشی از مصرف آب آلوده است که می‌تواند تمامی‌ سنین‌ را مبتلا کند اما این بیماری در کودکان و افراد بالای‌ 60 سال‌ شدیدتر است و عوارض آن شامل مواردی نظیر کاهش میزان آب بدن، سوراخ شدن روده‌ها، خونریزی یا آبسه گوارشی، عفونت استخوان و هپاتیت می‌شود.

کد خبر 104526

برچسب‌ها