همشهری آنلاین: طولانی‌ترین رودخانه آسیا در چین ناگهان تغییر رنگ داده و به رنگ سس گوجه فرنگی درآمده است

به گزارش خبرگزاری مهر، ساکنان جنوب غربی شهر چانک کینگ روز 6 سپتامبر ( 16 شهریور) ابتدا به یک لکه درحال گسترش در رودخانه یانگ تسه که به مسیر آبی طلایی شهرت دارد، توجه کردند.

اگرچه قسمت اعظم این آب قرمز رنگ در اطراف چانگ کینگ، جنوب غربی بزرگ‌ترین مرکز صنعتی چین متمرکز شده است، اما براساس برخی گزارش‌ها این رودخانه در برخی نقاط دیگر نیز سرخ شده است.

افراد برای بررسی علت این مسئله مأمور شده‌اند و مقامات زیست محیطی آلودگی صنعتی و گل و لایی را مورد بررسی قرار می‌دهند که طوفان‌های اخیر به همراه آورده‌اند که شاید این دو عامل بتواند منبع احتمالی رنگ این رودخانه باشد.

براساس اظهارات امیلی استلی استاد دریاچه شناسی دانشگاه ویسکوزین، یک توضیح طبیعی برای قرمز شدن آب، میکرواورگانیسم‌هایی است که رنگ تولید می‌کنند.

وی افزود: وقتی آب قرمز می‌شود، نخستین موردی که به اذهان عمومی می‌رسد کشند سرخ است.

پدیده کشند سرخ(Red tide) با شکوفایی فیتوپلانکتون‌های مضر در آب‌های دریا رخ می‌دهد، افزایش دما و مواد مغذی به ویژه مواد فسفردار و نیترات دو عامل اصلی در ازدیات فیتوپلانکتون‌ها هستند.

این درحالی است که خزه دریایی که عامل کشند سرخ است جزء گروه جانداران دریایی است نه آب شیرین بنا بر این بسیار بعید به نظر می‌رسد که این خزه‌ها عامل قرمز شدن این رودخانه باشند.

آب‌های شیرین معمولا به دلایل زیست شناختی قرمز رنگ می‌شوند، اما براساس اظهارات استلی، قرمز شدن آب‌های شیرین به علت هجوم باکتری‌هایی است که تولید رنگ می‌کنند، باکتری‌هایی که به قسمت‌هایی از آب می‌رسند که اکسیژن آن کمتر از سطح عادی است. از آنجا که رودخانه‌ها بی وقفه حرکت می‌کنند و با هوا در تماس هستند، به ندرت فاقد اکسیژن مورد نیاز برای تولید کار این باکتری‌های رنگ ساز می‌شوند.

درحال حاضر این کارشناس علت قرمز شدن آب رودخانه یانگ تسه که طولانی‌ترین رود آسیا و سومین رود طولانی جهان است را عامل انسانی دانسته و اظهار داشته است که این قرمزی به نظر می‌آید یک پدیده آلوده کننده باشد.

برچسب‌ها

۱۸ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۶