مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۹ اسفند ۱۳۸۹ - ۲۱:۰۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان موفق به کشف نمونه آبی متعلق به میلیاردها سال پیش شده‌اند که در عمق سه کیلومتری یک معدن طلا در آفریقا درون سنگی به دام افتاده و موجودات زنده‌ای را در خود حفظ کرده است

زمین - آب

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان زمین شناس دانشگاه تورنتو این کشف را بسیار شگفت انگیز می‌خوانند زیرا به عقیده آنها تا پیش از این هیچکس ترکیباتی چند میلیارد ساله را درون آب کشف نکرده بود.

محققان در تلاش‌اند با فرضیه‌های موجود درباره منشاء اصلی آب به رقابت برخیزند و با توجه به این که عمر زمین تنها 4.5 میلیارد سال است، کشف آبی که چندین میلیارد سال قدمت دارد می‌تواند مدرکی مناسب برای کشف منشاء آب به شمار رود.

محققان با بررسی آب‌های زیرزمینی موجود در شکاف اعماق حوضچه "ویتواترزرَند" متوجه حضور بسته‌هایی از آب شدند که با یکدیگر متصل نبودند. بررسی این بسته‌های آبی و ترکیبات موجود در آن نشان دادند این نمونه‌ها به صورت میانگین به 25 میلیون سال پیش تعلق دارند.

اما قدیمی‌ترین عنصری که درون این آب یافته شد گاز نئون بود. این گاز می‌تواند برای دوره‌ای طولانی مدت بدون تغییر باقی بماند زیرا به ندرت می‌تواند با دیگر عناصر ترکیب شود. نئون بر روی زمین می‌تواند از سه منبع تامین شود، اتمسفر، بخش مذاب جبه زمین و صخره‌های موجود بر روی پوسته.

همچنین انواع مختلفی از ایزوتوپ نئون با جرم‌های اتمی متفاوتی وجود دارند که بر اساس منشا نئون، نسبت میان ایزوتوپ‌ها تغییر می‌کند. محققان نیز با اندازه‌گیری این نسبت می‌توانند منشاء اصلی نئون را کشف کنند.

نئونی که در آب یافته شده در اعماق معدن طلا کشف شده به واسطه واکنش‌های اتمی در صخره‌های موجود بر روی پوسته زمین تولید شده و به تدریج در آب انباشته شده است این توده نئونی می‌تواند اطلاعاتی را درباره سن آب کشف شده در اختیار دانشمندان قرار دهد.

نئون یافته شده نشان می‌دهد از آخرین باری که سنگ به واسطه فعالیت‌های زمینی به درجه حرارت بسیار بالایی رسیده، در این منطقه حضور داشته و این "آخرین بار" به 2.7 میلیارد سال پیش باز می‌گردد. در آن زمان آب شامل نئون محلول، نمک و دیگر ترکیباتی بوده است که درون حفره‌ای در میان سنگ به دام افتاده بودند. با گذشت زمان، سنگ فرسوده شده و مقداری از آب درون آن به بیرون و به میان حفره‌های سنگ نشت کرده است.

محققان به امید یافتن حیات به جستجو در میان آب‌های زیرزمینی در عمق سه کیلومتری از سطح زمین پرداخته بودند و در نهایت در این هدف موفق شدند زیرا توانستند میکروب‌هایی را در این عمق بیابند که شباهت زیادی به میکروب‌های موجود در بستر اقیانوس‌ها دارند.

این یافته نشانگر عمیق‌ترین اکوسیستم میکروبی است که تاکنون بر روی زمین کشف و بررسی شده است. محققان امیدوارند بتوانند چنین نمونه‌های آبی را در دیگر بخش‌های زمین به ویژه در شمال اروپا کشف کرده و مطالعات خود را تکمیل کنند.

کد خبر 129409
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز