باقلاقاتق یکی از غذاهای محلی استان گیلان است که گیاهی است و ترکیبی از انواع طعم‌های جذاب است و سریع هم درست می‌شود.

Baghali ghatogh - باقالاقاتق - باقالی قاتق - غذای گیلانی - آشپزی

به گزارش همشهری آنلاین، حتی گوشت‌خوارها هم گاهی اوقات از خوردن گوشت و مرغ خسته می‌شوند و هوس یک غذای گیاهی به سرشان می‌زند. چه چیز بهتر از اینکه سراغ غذاهای محلی بدون گوشت و مرغ برویم؟ باقلاقاتق یکی از غذاهای محلی استان گیلان است که گیاهی است و ترکیبی از انواع طعم‌های جذاب است و سریع هم درست می‌شود.

مواد لازم برای تهیه باقلاقاتق

لوبیا کشاورزی (پاچ باقلا): ۲ لیوان
شوید خشک: ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۲ عدد
سیر: ۴ حبه

در صورت موجود نبودن این نوع باقلا از باقلای سبز ریز یا لپه باقالی هم می‌توانید استفاده کنید.

طرز تهیه و دستور پخت باقلاقاتق

► مرحله اول

لوبیاها را از چند ساعت قبل در آب جوش خیس دهید و ۲ بار بار آب آن را تعویض کنید. سپس پوست روی لوبیا را گرفته و آن را به دو نیم قسمت کنید. سیر را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید ، پس از اینکه بوی سیر بلند شد لوبیاها را اضافه کنید و همراه با سیر چند دقیقه تفت دهید تا نیم پز شود. سپس شوید خشک را به خورش باقلا اضافه کنید.

► مرحله دوم

پس از اینکه کمی مواد را تفت دادید حدود ۲ – ۳ لیوان آب اضافه کنید (آب باید تا ۱ بند انگشت روی مواد را بگیرد)، در قابلمه را ببندید و با حرارت ملایم و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید باقلا بپزد و آب خورش کم شود (هر ۵ دقیقه به آرامی خورش را کمی هم بزنید تا ته نگیرد).

► مرحله سوم

پس از پختن باقلاها دو عدد تخم مرغ را داخل خورشت بشکنید و با حرارت ملایم بگذارید تخم‌مرغ‌ها بسته شوند و خورش به روغن بیفتد. سپس خورش را در ظرف بریزید و همراه با برنج یا نان سرو کنید.

طرز تهیه باقلا قاتق | فوت و فن‌ خوشمزه شدن این غذای گیاهی و جذاب

فوت و فن‌ها

  • از ابتدا نمک را به خورش اضافه نکنید زیرا باعث دیر پختن لوبیاها می‌شود. اگر به بوی سیر تازه حساسیت دارید به جای آن از پودر سیر استفاده کنید.
  • اگر به جای شوید خشک از شوید تازه استفاده می‌کنید مقدار شوید را به دو برابر افزایش دهید و شوید را قبل از خرد کردن کاملا خشک کنید.
  • مقدار تخم مرغ در این خورش کاملا سلیقه‌ای است. می‌توانید از تخم مرغ تنها در داخل خورش استفاده کنید یا فقط به عنوان تزئین روی آن تخم مرغ نیمرو کنید و قرار دهید.
  • مقدار غلظت این خورشت به ذائقه افراد بستگی دارد، اگر خورش را سفت‌تر می‌پسندید کمی صبر کنید تا آب آن کشیده شود.
  • در صورت موجود نبودن این نوع باقلا از باقلای سبز ریز یا لپه باقالی هم می‌توانید استفاده کنید.

فوت کوزه‌گری طرز تهیه باقلا قاتق

  • برای خوشمزه‌تر شدن باقلا قاتق‌تان می‌توانید به جای روغن مایع از روغن حیوانی استفاده کنید.
  • اگر پاچ‌باقلاهایتان پوست گرفته نیستند خوب است که آنها را در آب خیس کنسد تا هم نفخ‌شان گرفته شود و هم پوست‌شان به راحتی کنده شود.
  • در طرز تهیه باقلا قاتق رسمی بهتر است تخم‌مرغ‌هایتان را هم نزنید تا خورشت‌تان شکل زیباتری داشته باشد.
  • به جای آب می‌توانید به باقلاهایتان آب مرغ یا آب گوشت اضافه کنید، تا هم پرخاصیت‌تر و مقوی‌تر شود و هم طعم بهتری بگیرد.
  • به جای شوید خشک می‌توانید از شوید تازه هم استفاده کنید، گرچه شوید خشک مرسوم‌تر است.

منابع: ایرنا، دیجی‌فود

کد خبر 599357

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha