کشکینه یا همان ترخینه غذای محلی است که در بسیاری از شهرهای غرب‌ کشور طبخ می‌شود. غذایی که می‌توان به‌سرعت آن را تهیه کرد و برخلاف دستور پخت دیگر آش‌ها، زمان بسیار کمی را برای پخت آن صرف آن کرد.

آش کشکینه - آشپزی - تغذیه

کشکینه آشی محلی است که می‌توان آن را برخلاف دیگر آش‌هایی که زمان‌ بسیاری باید برای پخت آن صرف کرد به آسانی و در زمانی کوتاهی آماده کرد. غذایی که در تمام فصول سال قابل استفاده است و در فصل‌های سرد تاثیر بسیار مثبتی در درمان سرماخوردگی دارد.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه دسر ماست و شکلات | چرا این دسر برای دیابتی‌ها مناسب است؟

طرز تهیه فرنی | فوت‌ کوزه‌گری پخت دسر مخصوص افطار

این غذا از گندم نیم‌کوب شده، پونه خشک، زردچوبه، نمک و سبزیجات بومی در غرب است که چندین روز در دوغ خیسانده می‌شود و بعد از چند روز که خمیر مانند شد به قطعاتی قالبی شکل در آورده و در هوای آزاد خشک می‌کنند.

این غذا در مناطق لر و کردنشین تفاوت‌های کوچکی در طبخ با یکدیگر دارند و حتی می‌توان آن را با حبوبات مختلف مانند ماش، عدس و لوبیا با توجه سلیقه غذایی متنوع کرد.

کشکینه یا ترخینه را می‌توانید از عطاری‌ها تهیه کنید. این غذا به نوعی غذای نیمه‌آماده محسوب می‌شود با این تفاوت که ماندگاری بسیاری دارد و نیازی به نگهداری حتی در یخچال ندارد.

  • مواد لازم

کشکینه: دو عدد
پیاز: یک عدد بزرگ
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
پونه خشک: به مقدار لازم
فلفل سیاه: به مقدار لازم (با توجه به ذائقه)

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه شله‌زرد ساده خانگی | پرطرفدارترین دسر ایرانی در ماه رمضان

طرز تهیه آش شله‌قلمکار | وعده‌ای جذاب برای ماه رمضان

طرز تهیه حلیم | این بار حلیم برنج را به سفره افطارتان بیاورید

طرز تهیه خوراک مکزیکی | غذایی که باعث نگارش کتاب محبوب نجف‌ دریابندری شد

طرز تهیه حلوای شعریه | دسری عربی با طعمی که نظیر ندارد 

  • طرز تهیه و دستور پخت

۱. کشکینه را به مدت دو ساعت در آب می‌خیسانیم تا دوغ آن جدا شود.

۲. سپس گندم‌ها را از دوغ جدا کرده و همراه دو لیوان آب روی حرارت ملایم می‌پزیم.

۳. در این مدت پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم.

۴. دوغی که ابتدا از کشکینه جدا شده بود را به آش اضافه کنید اما ابتدا مطمئن شوید که گندم‌ها به‌خوبی پخته شده باشد.

۵. زردچوبه و فلفل سیاه را به آش اضافه کنید.

۶. در مرحله آخر پیاز داغ را به کشکینه در حال پخت اضافه کرده و همراه با آن مدت کمی پخته شود.

۷. در مرحله آخر پونه را به آش کشکینه اضافه کنید و جند دقیقه بعد آن آش آماده است.

منبع: ایرنا

کد خبر 510641

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha