همشهری آنلاین: کرمانی‌ها با زیره مخصوصی که دارند غذاهای خوشمزه و مقوی درست می‌کنند. یکی از این غذاها آبگوشت زیره است که با همه آبگوشت‌ها فرق می‌کند.

آشنایی با روش تهیه آبگوشت زیره - غذای محلی کرمانی‌ها

در آبگوشت زیره هیچ خبری از نخود و لوبیا و سیب زمینی در آن نیست. فقط گوشت است و زیره و کمی سیر. اگر دلتان می‌خواهد یک آبگوشت ناب، قدیمی و سنتی بخورید حتماً مدل زیره‌ای آن را امتحان کنید.

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

گوشت آبگوشتی: 400 گرم

پیاز: يك عدد

سیر: 3 حبه

پودر زیره سیاه: يك قاشق سوپ‌خوری

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپ‌خوری

نمک و فلفل و زردچوبه: به اندازه لازم

طرز تهیه آبگوشت زیره:

پیاز را نگینی خرد کنید و با گوشت کمی تفت دهید. لازم نیست روغن بریزید. گوشت با چربی خودش کمی تفت می‌خورد.

سیر را رنده کنید و با گوشت، پودر زیره، رب گوجه فرنگی، فلفل، زردچوبه و 4 لیوان آب به مدت 3 ساعت با شعله کم بپزد.

وقتی گوشت خوب پخت و آب آن کم شد، نمک را اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش، آن را از روی حرارت بردارید. کرمانی‌ها گوشت این غذا را با نان میل می‌کنند و درون آب آن نان خشک محلی ترید می‌کنند.

آبگوشت زیره

نکاتی برای پخت آبگوشت زیره:

* برای خوش طعم کردن آبگوشت می‌توانید از مرزه خشک یا ترخون خشک استفاده کنید. البته بعد از اینکه آبگوشت پخت از این سبزی‌های معطر استفاده کنید تا این سبزی‌ها غذایتان را تلخ نکند.

* کرمانی‌های قدیمی از رب گوجه استفاده نمی‌کنند و با ادویه به آبگوشت‌شان رنگ می‌دهند.

منبع: مجله آشپزی مثبت

کد خبر 302096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =