چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۱
۰ نفر

همشهری‌آنلاین: مراسم اختتامیه پانزدهمین سال تاسیس خانه موسیقی و نیز معرفی برگزیدگان دو سالانه کتاب‌های موسیقی سه‌شنبه شب در عمارت مسعودیه برگزار شد.

جشن پانزدهمین سال خانه موسیقی

به گزارش سایت خانه موسيقي مراسم اختتامیه جشن خانه موسیقی با معرفی برگزیدگان کتاب برتر موسیقی، تجلیل از پیشکسوتان و اجراهای ‌متنوع، در عمارت مسعودیه تهران برگزار شد..
 بر اساس این گزارش در بخش پژوهشی سید حسین میثمی برای کتاب "بررسی و تحلیل موسیقی کلاسیک در قزوین ( از دوران صفوی تا اواخر قاجار )" انتشارات سوره مهر حائز رتبه اول شد و رتبه دوم نیز به کیوان پهلوان، برای کتاب "دف و دایره در تاریخ ایرانی" رسید.

همچنین در این بخش کتاب "سه‌تار" نوشته فرهود صفر زاده(انتشارات ماهور) و "کتاب اهل ساز (سازشناسی موسیقی بوشهر)" نوشته محسن شریفیان -(انتشارات داستان سرا) شایسته تقدیر شناخته شدند.

در بخش کتاب آموزشی، کتاب "صد درس"، نوشته علی‌اکبر مرادی به عنوان کتاب برگزیده معرفی گردید.

کتاب برگزیده بخش ترجمه نیز کتاب "الموسیقی الکبیر از ابونصر فارابی" ترجمه و شرح به فارسی از زنده یاد دکتر مهدی برکَشلی که به تازگی توسط انتشارات سروش منتشر شده است، معرفی شد.

پیش از معرفی برگزیدگان ابتدا تندیس خانه موسیقی به چهارتن از پیشکسوتان موسیقی نواحی سبزعلی خجسته، (چهارمحال و بختیاری)، عاشیق محمدحسین دهقان(ارومیه)، قنبر راستگو(هرمزگان) و خضر قادری(سردشت) اهدا شد.

 در ادامه نوبت به تجلیل از پنج تن از پیشکسوتان موسیقی ایران رسید. در این بخش فرهاد فخرالدینی، هوشنگ ظریف و کامبیز روشن روان روی صحنه حاضر شدند و به دکتر فاطمه هما سادات افسری(مدرس و پژوهشگر موسیقی)، تقی ضرابی(مدرس و آهنگساز)، دکتر امیراشرف آریان پور(مدرس و پژوهشگر)، حسن ناهید(نوازنده پیشکسوت نی) و محمد موسوی (نوازنده پیشکسوت نی) تندیس و لوح تقدیر خانه موسیقی ایران اهدا شد.

در ادامه مراسم، حمیدرضا نوربخش دوباره پشت تریبون قرار گرفت و به عنوان نماینده جامعه موسیقی کشور در سخنانی از مصطفی کمال پورتراب بخاطر نقش ویژه ای که در تربیت شاگردان و همچنین آموزش موسیقی داشته است تشکر کرد و با اهدای لوح خانه موسیقی به این استاد پیشکسوت تقدیر بعمل آورد.

در این مراسم ابتدا حمیدرضا نوربخش دبیر جشن پشت تریبون قرار گرفت و پس از خوشامد گویی به حضار گفت: فستیوال موسیقی تهران که طی یک هفته برگزار شد اتفاق خجسته ای است که باید خیلی قدردان آن باشیم.

حمیدرضا نوربخش در ادامه گفت: حدود یک سال پیش شورای مشورتی خانه موسیقی را تاسیس کردیم و دوستان نخبه جوان در این شورا به ما پیوستند و شروع کردیم به همفکری با اعضای هیئت مدیره و شورای عالی. کپی‌رایت و همچنین برگزاری فستیوال موسیقی تهران از مباحثی بود که در این شورا به آن پرداخته شد. خوشبختانه این فستیوال محقق شد و آن را به انجام رساندیم.

مدیرعامل خانه موسیقی گفت: دوستانی که به ما خرده می گیرند که ما به نسبت به برخی از اتفاقات بی تفاوت حرکت می کنیم بدانند که واقعا چنین نیست به ویژه اینکه هم شورای عالی خانه موسیقی و هم هیات مدیره خانه موسیقی همه اتفاقات حوزه موسیقی را رصد می کند و آنجا که باید واکنش نشان دهند این کار را انجام می دهد.

وی افزود: ما در بحث تعطیلی کنسرت ها همواره پیگیر بوده ایم کما اینکه در جلسه ای که هنرمندان با رییس جمهوری داشتند این موضوع را مطرح کردم که امنیت شغلی هنرمندان باید حفظ شود. وقتی یک نهاد رسمی دولتی برای کنسرت مجوزی را صادر می کند پس و نباید در برخی از شهر ها شاهد تعطیلی کنسرت ها باشیم.

نوربخش گفت: ما در زمانی که از حضور نوازندگان زن در کنسرت ها ممانعت به عمل می آمد، موضع خود را نشان دادیم و گفتیم که این موضوع اصلا درست نیست و این از مطالبات جدی موسیقی دانها است. چراکه معتقدیم موسیقی زن و مرد ندارد و بسیاری از هنرمندان شایسته ما در میان خانم ها هستند.

وی در ادامه افزود: آنجایی که بحث تعطیلی کلاس‌های فرهنگسراها بود هم موضوع را پیگیری کردیم. جلسات متعددی را با مسوولان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار کردیم و در این جلسات دغدغه‌های هر دو طرف اعلام شد. طی آخرین پیگیری که داشتیم به ما قول دادند که از پایان مهرماه کلاس‌های موسیقی فرهنگسراها بازگشایی شود که امیدواریم این وعده محقق شود.

نوربخش گفت: یک نکته دیگر هم شنیدم که امیدوارم درست نباشد. اینکه برخی استانها خود ادارات ارشاد می‌خواهند در جایگاه تهیه‌کننده قرار بگیرند و در برگزاری کنسرت‌های موسیقی شریک شوند. اگر چنین چیزی باشد مایه تاسف است و من فکر میکنم دولت نباید هیچ‌گاه با بخش خصوصی رقیب باشد و باید فقط وظیفه نظارتی و حمایتی خودشان را داشته باشند.

دبیر جشن پانزدهمین سالگرد تاسیس خانه موسیقی درپایان ضمن تشکر از همه همکاران و مسئولانی که برای برگزاری این فستیوال همکاری کرده اند منتی را درباره قانون کپی رایت و کمپین "من از موسیقی حمایت می‌کنم" قرائت کرد که در آن به مساله کپی و دانلود غیرقانونی موسیقی اشاره شده بود.در این متن اعلام شد این کمپین از اواخر آبان ماه شروع به کار می‌کند.

پس از این سخنان گروه موسیقی نواحی ایران به سرپرستی پیمان بزرگ‌نیا به روی صحنه حاضر شدند وقطعاتی از مناطق هرمزگان، مازندران، خراسان، گردستان، گیلان، بختیاری، لرستان، ترکمن و قشقایی را اجرا کردند. از جذاب‌ترین قطعات این بخش اجرای موسیقی آذربایجان به همراه حرکات آئینی این خطه از ایران بود که بسیار مورد توجه حضار قرار گرفت.

در ادامه ژاله صادقیان که اجرای مراسم را به عهده داشت با قرائت متنی از درگذشتگان سال گذشته اهالی موسیقی یادی کرد و برای آنان رحمت ایزدی آرزو نمود.

در ادامه دکتر محمد سریر(رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی) پشت تریبون قرار گرفت گفت: ما و جامعه موسیقی به شدت نیازمند پشتیبانی مخاطبان و علاقه‌مندان موسیقی هستیم. به طور حتم این حضور شماست که به ما انگیزه می‌دهد تا بتوانیم به سهم خود نوای خوش را به شما برسانیم و به نظر من برگزاری اولین فستیوال موسیقی تهران که با استقبال خوبی از سوی تماشاگران مواجه شد آغاز خوبی برای ماست که هدف اصلی آن جوانان هستند.

رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی گفت: امسال گروه‌های برجسته‌ای در فستیوال موسیقی تهران حضور پیدا کردند اما همین موضوع از نظر ما آغازی برای حضور هنرمندان جوان در دوره های بعدی است که بتوانیم از ظرفیت‌های آنها استفاده کنیم؛ هنرمندانی که واقعا مستعد در عرصه موسیقی هستند اما تاکنون امکان حضور در صحنه را نداشتند و این حیف است که نتوانیم از هنرنمایی آنها استقاده کنیم.

دکتر سریر در بخشی از سخنان خود گفت: هم ما و هم مسوولان، ملاحظات موسیقی کشورمان را می‌دانیم. البته من معتقدم هر صوتی موسیقی نیست چراکه ما زمانی می‌توانیم از موسیقی یاد کنیم که جنبه‌های هنری آن نیز مورد توجه قرار گیرد به همین خاطر آن چیزی که جنبه موسیقی دارد حتما توسط مسوولان نیز پذیرفته می‌شود.

پس از این سخنان نوبت به اجرای کوارتت کمانچه رسید. در این بخش نسیم اربابی(برپرست گروه)، سارا هستی، نیلوفر شهبازی و مهرزاد خردمند به روی صحنه آمدند و دو قطعه "تاسیان" و "تلخ چون باده" از ساخته های نوید دهقان را به اجرا در آوردند.

بخش بعدی جشن خانه موسیقی دونوازی فلوت و پیانو بود. در این بخش فیروزه نوایی (فلوت) به همراه آرپینه ایسرایلیان(پیانو) به اجرای قطعه فانتزی اثر کارمن پرداختند.

آخرین برنامه مراسم اختتامیه جشن خانه موسیقی ایران، اجرای همایون شجریان و سهراب پورناظری(تنبور) بود که به همراه حسین رضایی‌نیا و آئین مشکاتیان روی صحنه حاضر شدند و قطعات خداوندان اسرار را به اجرا گذاشتند و با استقبال کم نظیر حضار مواجه شد.

با پایان این بخش، نخستین جشنواره موسیقی تهران و جشن پانزدهمین سالگرد تاسیس خانه موسیقی ایران در شبی مهتابی و در عمارت زیبای مسعودیه در قلب بافت قدیمی تهران قدیم به کار خود پایان داد.

کد خبر 271564

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha