همشهری آنلاین: شماره چهل و هفتم فصلنامه علمی پژوهشی خردنامه که فصلنامه‌ای تخصصی در حوزه فلسفه و علوم عقلی است، منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد حکمت اسلامی صدرا، در این شماره از فصلنامه خردنامه، مقالات «نگاهی جدید به مقدمات، جایگاه و آثار بحث زیادت وجود بر ماهیت» به قلم دکتر زهرا مصطفوی، و «مقایسه میان نظر ملاصدرا و فارابی دربارة رئیس اول مدینه» به قلم دکتر رضا اکبریان، به چاپ رسیده است.

در سرمقاله این شماره خردنامه، به قلم آیت‌الله سید محمد خامنه‌ای، صاحب امتیاز و مدیر مسئول فصلنامه خردنامه چنین آمده است:

«مهم‌ترین عنصر قوام یک جامعه زنده، فرهنگ و معنویت آنست که ملت ما از برکت اسلام همواره در سایه آن زندگی کرده است.

اهمیت اقتصاد ملی و لزوم حراست از منافع ملی و حل مسائل روزمره‌یی چون مسئله هسته‌ای و مشکلات دیپلماسی قابل انکار نیست، اما بحث بر سر اهمّ عناصر قوام ملت و نظام است، همان که چاره ساز اتحاد ملی و انسجام اسلامی است.

آیا این موضوع در سرلوحه راهبرد مسئولین قرار گرفته است؟ مگر نه اینست که مجلس باید شکل صحیح مدیریت و راهبرد جامعه و سوق آن به اتحاد را فراهم آورد؟ اتحادی که با اقتصاد و دیپلماسی و نان و مسکن ممکن نیست و تنها راه آن ساختن اندیشه‌ای خردورزانه و تقویت جوانب عقلانیت و ایمان دینی و حکمت است، که در قرآن از آن به «خیر کثیر» تعبیر شده و ائمه معصوم (ع) آنرا گمشده (ضاله) مؤمنین نامیده‌اند.»

در شماره چهل و هفتم فصلنامه خردنامه مقالات دیگری از دکتر رضا اکبری، و عبدالله نیک‌سیرت، با عناوین «ابتکارات فلسفی ملاصدرا و نقش آنها در نظریه عالم صغیر و انسان کبیر» و «جستاری در باب نسبت عالم با خدا با نگاه ویژه به غزالی و ابن رشد» منتشر شده است.

در این شماره، مقاله‌ای مشترک از دکتر نادیا مفتونی، و دکتر احد فرامرز قراملکی آمده که به در مقوله خیال پرداخته است و مقالة «تصحیح شرح بیتی از گلشن راز تألیف محقق دوانی» عنوان رساله مشترکی به قلم دکتر محسن جاهد و دکتر سحر کاوندی است.

در ادامه، به معرفی چهار کتاب «فلسفه زن بودن مقدمه‌ای بر حقوق زن» تألیف آیت‌الله سید محمد خامنه‌ای، «جهانگردی در قلمرو فقه و تمدن اسلامی» که توسط جمعی از نویسندگان مجله فقه نگاشته شده، «فلسفه اسلامی و فلاسفه غرب» که شامل بیست و نه مقاله برجسته ارائه شده در همایش جهانی ملاصدرا (سال 2004 م) به زبان انگلیسی است و «حکمت اشراق سهرودی» تالیف دکتر سید یحیی یثربی پرداخته شده‌است.

در بخش پایانی این فصلنامه، «زندگی، آثار و مکتب ملاصدرا» که به زبان انگلیسی و  به قلم آیت‌الله سید محمد خامنه‌ای است چاپ شده و همچنین چکیده‌ای از مقالات مطرح شده در این شماره، به زبان انگلیسی به چاپ رسیده است.

کد خبر 26207

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

دیدگاه خوانندگان

اخبار بازار و کسب و کار

خواندنی‌ها