همشهری آنلاین: افراد دچار بیماری قلبی-عروقی در اغلب موارد گمان می‌کنند که داروهایی که برای کاهش کلسترول یا فشارخون‌شان مصرف می‌کنند، برای پیشگیری از یک حمله قلبی یا سکته مغزی دیگر کافی است.اما نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد که خوردن غذاهای سالم هم نقش مهمی در این پیشگیری دارد.

foods

اما نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد که خوردن غذاهای سالم هم نقش مهمی در این پیشگیری دارد. خوردن غذاهای سالم نه تنها ممکن است خطر حمله قلبی یا سکته مغزی جدید را کاهش دهد،بلکه خطر مرگ را هم کم می‌کند.

به گزارش لایوساینس پژوهشگران کانادایی در این بررسی با حدود 32000 فرد از 40 کشور با میانگین سنی 66.5 سال درباره عادات غذایی‌شان مصاحبه کردند. همه افراد در این بررسی که پیش از این به در کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده شرکت داشتند، یا بیماری قلبی-عروقی داشتند یا دچار دیابتی بودند که با اعضای حیاتی‌شان آسیب زده بود.

غذاهای مصرفی این افراد با استفاده از یک پرسشنامه شامل 20 قلم غذایی ثبت می‌شد. از داوطلبان سوال می‌شد که در طول 12 ماه گذشته چه مقدار از هر یک قلم‌های غذایی گوناگون را مصرف کرده‌اند و تقریبا برای 5 سال پیگیری شدند.

در طول این دوره پیگیری، 5190 واقعه قلبی-عروقی مانند حمله قلبی یا سکته مغزی رخ داد. اما افرادی که سالمترین رژیم غذایی را داشتند، بیشترین سود را برده بودند. در آنهایی که سالم‌ترین رژیم غذایی را داشتند، خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی-عروقی 35 درصد، خطر حمله قلبی جدید 14 درصد، خطر نارسایی احتقانی قلب 28 درصد، و خطر سکته مغزی 19 درصد کاهش یافته بود.

هنگامی که فرد رژیم غذایی سالم دارد که از توصیه‌های غذایی پیروی کند و میوه، سبزی، غلات کامل و مغزهای خوراکی بیشتری مصرف کند و در نسبت ماهی به گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ در غذایش بالاتر باشد.

برای مثال آمریکایی‌هایی در این بررسی که بیشترین سود را برده بودند که در روز چهار وعده میوه؛ پنج وعده سبزیجات؛ یک وعده مغزهای خوراکی یا پروتئین سویا و سه وعده یا بیشتر غلات کامل مصرف کرده بودند که مطابقه اصول راهنمایی تغذیه آمریکا است.
افرادی که سالم‌ترین رژیم غذایی را داشتند با احتمال بیشتری سن بیشتری داشتند (به طور میانگین 66.7 سال) و فعال‌تر بودند و با احتمال کمتری سیگار می‌کشیدند.

این افراد همچنین شاخص توده بدنی کمتری داشتند. مهشید دهقان، سرپرست این پژوهش و متخصص تغذیه در موسسه پژوهشی سلامت جمعیت در دانشگاه مک مستر در اونتاریوی کانادا می‌گوید افراد سالمندتر دچار بیماری قلبی-عروقی توجه بیشتری به سلامت خود دارند، بنابراین سعی بیشتری می‌کنند.

به گفته دهقان یافته‌های این بررسی اهمیت مصرف دارو را در کمک به درمان بیماری قلبی-عروقی نفی نمی‌کند؛ بلکه این یافته‌ها نشان می‌دهد که بهبود رژیم غذایی فرد هم به همان اندازه داروها مهم هستند.

کد خبر 193374

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز