همشهری آنلاین - شهره فرجی: این فقط شما نیستید که این سردرد حدود30 تا 60 ثانیه‌ای را پس از خوردن بستنی در یک روز داغ تابستان تجربه کرده‌اید.

محققان می‌گویند، ‌هنگامی که یک خوراکی سرد (مثل بستنی، آب یخ،‌ یخ و ...) در هوای گرم با سقف دهان و ته گلوی شما تماس پیدا می‌کند، موجب بروز سردرد ناگهانی می‌شود. دلیل آن هم گشاد شدن ناگهانی عروق خونی مغز است.[بستنی، افسردگی را کاهش می‌دهد]

گشاد شدن عروق به وسیله یک مرکز عصبی در بالای سقف دهان کنترل می‌شود و موجب می‌شود هنگامی که این مرکز عصبی ناگهان سرما را حس می‌کند، برای گرم کردن مغز اقدام کند.[پژوهشگران به دنبال بستنی سالم ]

به نظر می‌رسد این مرکز در اثر احساس یک سرمای ناگهانی بیش از اندازه فعال می‌شود و با فرستادن پپام‌هایی به این عروق، آن‌ها را گشاد می‌کند تا خون بیشتری به مغز برسد و به همان نسبت گرمای بیشتری در این بخش از بدن به وجود آید.

 این تحقیق نشان می‌دهد افرادی که دچار میگرن هستند بیشتر در معرض این نوع سردرد قرار می‌گیرند.[میگرن؛ از تشخیص تا درمان]

برای پیشگیری از بروز این مشکل، بستنی یا نوشیدنی‌های سرد را به آرامی بخورید و فرو دهید.

شما می‌توانید این خوراکی‌های سرد را در بخش جلویی دهانتان پیش از قورت دادن کمی گرم کنید.

البته متخصصان می‌گویند لازم نیست خوردن بستنی را کنار بگذارید؛ سردرد بستنی نیاز به درمان ندارد و خود به خود خوب می‌شود.

www.hopkinsmedicine.org/neurology_neurosurgery/conditions_main
ice_cream_headache.html

www.funpatogh.com

کد خبر 111173

برچسب‌ها