رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: در آخرین بررسی سازمان جهانی بهداشت در سال 2003 در حداقل نیمی از کشورها بیش از 70 درصد مناطق شهری به میزان کافی میوه و سبزی مصرف نمی‌کنند.

این میزان در کشور ایران نیز طبق آخرین بررسی کشوری حدود 87 درصد است. پریسا ترابی در گفت‌و‌گو با فارس‌ افزود: علت نامگذاری هفته سلامت، هشدار به مردم جهان در‌باره عوامل تهدید‌کننده سلامت ناشی از گسترش شهرنشینی در دنیا است. وی گفت: پیش‌بینی شده است، کل رشد جمعیت طی 30 سال آینده در مناطق شهری باشد. تأثیر عوامل اجتماعی زندگی شهری بر ابعاد مختلف سلامتی وسیع و انکارناپذیر است.

رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: بیماری‌های واگیر (مانند ایدز) و غیرواگیر (مانند بیماری‌های قلبی - عروقی و دیابت) بیماری‌های روانی، مرگ ناشی از خشونت‌ها، صدمات ناشی از ترافیک‌های جاده‌ای از عوامل اجتماعی زندگی شهری است.

ترابی گفت: به گزارش سازمان بهداشت جهانی بین سال‌های 1373 تا 1383 جمعیت شهری کشورهای در حال توسعه به حدود یک میلیون و 200 هزار نفر در هفته یا 165 هزار نفر در روز رسیده است.

وی افزود: افزایش جمعیت شهرنشینی در دنیا، معضلات تهدید‌کننده سلامتی خاص خود را به‌دنبال دارد. سرعت بالای شهرنشینی موجب کاهش توانایی دولت‌ها برای آماده‌سازی زیر‌ساخت‌های اساسی به‌ویژه در کشورهای کم‌درآمد دنیا می‌شود و این زیرساخت‌ها عوامل تأمین‌کننده ایمنی، امنیت و سلامت است. رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت اضافه کرد: برنامه‌ریزی شهری می‌تواند رفتارهای سالم را  بهبود بخشد. ترابی افزود: محیط‌های شهری معمولاً برای فعالیت بدنی مناسب نیستند و رژیم غذایی ناسالم را نیز ترغیب می‌کنند.

شرکت در فعالیت‌های بدنی به‌علت موانع مختلف در شهرها ازجمله تراکم جمعیت، معضلات ترافیک، استفاده وسیع از وسایط نقلیه موتوری، آلودگی هوا، کمبود فضاهای عمومی امن و کمبود تسهیلات ورزشی دشوار است.  رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: در شهرها به‌علت شیوه زندگی پرسرعت و کمبود وقت، تقاضای جامعه برای مصرف غذاهای آماده بالاست و این در حالی است که این غذاها معمولاً حاوی کالری بالا، چربی، شیرینی، نمک زیاد و در عین حال مواد مغذی ناکافی هستند. 

کد خبر 104949

برچسب‌ها