همشهری آنلاین - شهره فرجی: هات داگ، گوشت‌ فرآوری شده، دونات‌ (پیراشکی)، سیب زمینی سرخ کرده و چیپس‌ها بخشی از غذاهایی هستند که زمینه ابتلا به سرطان را ایجاد می‌کنند.

پنج عامل غذایی موثر در سرطان عبارتند از:

1- هات داگ (سوسیس):

 این ماده غذایی، حاوی مقدار زیادی نیترات است و انجمن پیشگیری از سرطان توصیه کرده،‌ کودکان بیش از 12 هات داگ (سوسیس) در ماه نخورند.

اگر به خوردن هات داگ عادت کرده‌اید و دست کشیدن از آن برای شما واقعا سخت است، هات داگ‌های بدون نیترات سدیم بخرید.

2- گوشت‌های فرآوری شده و ژامبون:

همانقدر که نیترات‌های سدیم در هات داگ‌ها شناسایی شده، در سایر گوشت‌های فرآوری شده و ژامبون نیز وجود دارد که خطر بیماری‌های قلبی را افزایش داده و نیز چربی‌های اشباع شده موجود در این نوع گوشت‌ها منجر به سرطان خواهد شد.[نکته بهداشتی روز: چربی‌های اشباع‌شده در برابر چربی‌های اشباع‌ ‌نشده]

3- دونات‌ها (پیراشکی‌ها)

دونات‌ها نیز عامل سرطانی هستند، آن‌ها از آرد سفید، شکر، روغن‌های هیدروژنه که در دمای بالا سرخ می‌شوند ساخته شده‌اند. دونات‌ها می‌توانند بدترین غذای سرطان‌زا باشند.

4-سیب زمینی سرخ کرده

مانند دونات‌ها، سیب زمینی سرخ کرده نیز به وسیله روغن‌های هیدروژنه و در دمای بالا تهیه می‌شود.

این ماده غذایی حاوی آکریل آمیدهایی هستند که در خلال فرآیند سرخ شدن تشکیل شده است و به این ترتیب این ماده غذایی باید سرطان سرخ کرده نامیده شود تا سیب زمینی سرخ کرده!

5- چیپس‌ها، بیسکویت‌های کراکر و کلوچه‌ها

  حتی آن‌هایی که روی پاکتشان نوشته شده بدون چربی‌های ترانس، عموما حاوی اندکی چربی‌های ترانس هستند.

کد خبر 106520

برچسب‌ها