آثار و اقدامات بچه‌های جهادی در بخش‌های هنری، ادبی و تخصصی جمع‌آوری می‌شود.

جشنواره

به گزارش همشهری آنلاین، محمدامین میرچی، دبیر جشنواره ملی جهادگران، در توضیح جزئیات این جشنواره گفت: جشنواره ملی جهادگران هر ساله به همت سازمان بسیج مستضعفین و دبیری بسیج دانشجویی برگزار می‌شود و بنده به عنوان دبیر جشنواره معرفی شدم.

او ادامه داد: در جشنواره ملی جهادگران به دنبال برگزار کردن مسابقه برای بچه‌های جهادی نیستیم، بلکه می‌خواهیم بتوانیم آثار و اقدامات بچه‌های جهادی را در بخش‌های هنری، ادبی و تخصصی جمع‌آوری کنیم و آنها را به نمایش بگذاریم؛ نمایش هنرمندانه‌ای که از ما انتظار دارند. یکی از مأموریت‌های بچه‌های جهادی این است که بتوانند اقدامات‌شان را به مردم نشان دهند. در سال‌های گذشته جشنواره دو بخش داشته است. در بخش تخصصی، گروه‌های جهادی تجربه‌ها، طرح‌ها و ایده‌های‌شان را در راستای محرومیت‌زدایی در مناطق محروم کشور ارسال می‌کردند. در بخش هنری هم مستندها، نماهنگ‌ها و عکس‌ها را دریافت می‌کردیم.

دبیر جشنواره ملی جهادگران اضافه کرد: امسال برای اولین بار بخش ادبی نیز به جشنواره اضافه شده است. حضرت آقا سال ۹۹ به بچه‌های جهادی پیام دادند که خاطرات شما می‌تواند سندهای پرافتخاری برای امروز و فردای کشور و انقلاب باشد. البته بخش ادبی فقط در حوزه خاطره نیست و شعر، داستان و دلنوشته را هم در بر می‌گیرد. کتاب‌های مختلفی مثل کتاب خاطرات و اتفاقات جهادی هم برای جشنواره ارسال شده بود که به پیشنهاد داوران بخش کتاب هم به بخش ادبی اضافه شد و در پنج حوزه گروه‌های برتر را معرفی می‌کنیم و آثارشان را به نمایش می‌گذاریم.

میرچی با بیان اینکه از ابتدای آبان به گروه‌های جهادی سراسر کشور و همچنین باقی مجموعه‌های مردمی و هر تشکلی که در راستای خدمت به مردم اقدام می‌کند فراخوان داده‌ایم، گفت: حدود سه هزار فرد یا گروه شرکت کردند، هر نفر یا گروه می‌توانست تا سقف پنج اثر برای جشنواره ارسال کند که در مجموع قریب به هشت هزار اثر به جشنواره ارسال شد. بر اساس فراخوانی که داده شده آثار رسیده و داوری‌ها در بخش هنری، ادبی و تخصصی شروع شده است. در بخش تخصصی پنج حوزه در راستای تشکیلات جهادی موفق، گسترش گفتمان جهادی، گروه‌های جهادی مساله‌محور، گروه‌های جهادی منطقه‌ای و پای کار آوردن مردم که اسمش را ظرفیت مردمی گذاشته‌ایم، معرفی شده است.

حضور ۵۰ داور برای بخش‌های مختلف

دبیر جشنواره ملی جهادگران با اشاره به اینکه هر کدام از این حوزه‌ها داوران خاص خود را دارند، اضافه کرد: در مجموع ۵۰ داور در بخش تخصصی جشنواره داریم. امسال در بخش مستند، نماهنگ و عکس نسبت به جشنواره‌های پیشین آثار به مراتب ارزشمندتر و فاخرتری تولید و به جشنواره ارسال شده و در هماهنگی با صدا و سیما، این آثار از تلویزیون پخش می‌شود و مردم آنها را می‌بینند. چون اولین سالی بوده که بخش ادبی در جشنواره اضافه شده آثار خوبی به جشنواره آمده، اما انتظارمان خیلی بیش از اینهاست و انتظار داریم سال آینده در بخش ادبی آثار فاخرتری داشته باشیم.

او با اشاره به بزرگ‌ترین رویداد جهادی کشور گفت: پنج‌شنبه و جمعه، چهارم و پنجم اسفندماه، این رویداد برگزار می‌شود. مکان برگزاری رویداد در سالن شهید فخری‌زاده در خیابان طالقانی ، قبل از تقاطع مفتح است. پنج‌شنبه و جمعه از ساعت ۹ صبح تا چهار بعدازظهر اتفاقاتی می‌افتد که مردم هم می‌توانند بیایند و اقداماتی که گروه‌ها انجام داده‌اند را ببینند. ۳۵ گروه جهادی غرفه دارند و خود را معرفی می‌کنند. به هر کدام از این ۳۵ گروه در سالن شماره یک از صبح امروز، پنج‌شنبه، تا پایان روز جمعه هشت دقیقه فرصت داده‌ایم تا به ارائه اقدامات خود بپردازند.  اولین هدیه‌ای که برای این گروه‌ها در نظر گرفته‌ایم، یک سفر به مشهد و چندساعتی خادمی امام رضا (ع) بود.

حضور مسئولان برای برقراری ارتباط دوسویه میان جهادگران

دبیر جشنواره ملی جهادگران اضافه کرد: از دستگاه‌های حامی گروه‌های جهادی و وزارت‌خانه‌های مرتبط به علاوه نهادهای حاکمیتی دعوت کردیم که حضور داشته باشند تا ارتباطی حداکثری برقرار شود. ۲۵ نفر از هشت کشور خارجی را دعوت کرده‌ایم که در جشنواره حضور دارند. در واقع، مجموعه‌هایی مردمی که در کشورهای دیگر فعالیت می‌کنند، دعوت شده‌اند، از جمله عراق، لبنان و سوریه، ترکیه، نیجریه، پاکستان و ... تا اقدامات خود را به گروه‌های جهادی کشورمان ارائه کنند و از تجربه گروه‌های ایرانی نیز استفاده کنند.

محمدامین میرچی در توضیح برنامه روز اختتامیه جشنواره نیز گفت: در روز اختتامیه در خدمت جناب آقای مخبر و سردار سلامی هستیم. همچنین طی دو روز این رویداد تعدادی از نمایندگان مجلس، وزرا و مسئولین کشور می‌آیند. همه دعوت‌ها را در این دو روز رویداد متمرکز است و تعدادی از مسئولین کشور را برای دو روز رویداد دعوت کرده‌ایم که در خدمت‌شان باشیم تا گروه‌ها با ظرفیت‌های نهادهای مختلف آشنا شوند و بتوانند خدمت بهتری به مردم ارائه دهند.

او گفت: یک گالری عکس در جشنواره داریم که عکس‌های برگزیده به آرای مردمی گذاشته می‌شود. نمایشگاه جانبی به نام نمایشگاه « همه با هم»  داریم که روایت محرومیت‌زدایی در گام اول انقلاب است که حتما برای مردم جذابیت‌هایی دارد. در سالن نمایش، مستند نماهنگ برتر به نمایش گذاشته می‌شود و با حضور کارگردان و تهیه‌کننده اثر نقد و بررسی می‌شود. از کسانی که تجربه کار مردمی موفق در ایران را را دارند دعوت کردیم که در یک فرصت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه‌ای در خدمت‌شان باشیم.

۳کتاب ویژه برای معرفی

میرچی با اشاره به معرفی چهار کتاب ویژه در این رویداد گفت: کتاب اول کتاب «دوباره فردوس» است؛ در این کتاب خاطرات اولین اردوی جهادی که حضرت آقا سال ۴۷ در پی زلزله شهر فردوس برگزار کردند، آمده است و پویش مطالعه این کتاب در این رویداد توسط انتشارات انقلاب اسلامی برگزار می‌شود. کتاب «چوکان حمینی»  کتابی که تجربه بچه‌های جهادی در سیستان و بلوچستان در اوایل انقلاب را منعکس کرده و توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده  و با حضور نویسنده و مسئولین حوزه هنری رونمایی می‌شود. کتاب «جهادگر» روایتی از گردش‌های جهادی است که که نویسنده شما را به اردوهای جهادی می‌برد نیز معرفی می‌شود. روزنامه همشهری نیز ویژه‌نامه مخصوص جشنواره ملی جهادگران را تهیه و تدارک دیده که در روز رویداد از آن رونمایی می‌شود.

او با بیان اینکه شعار امسال جشنواره «تلاش جهادگران برای لبخند ایران» است، اظهار کرد: طراحی عکس و تصاویر اقدامات بچه‌های جهادی انجام شده و از روز سه‌شنبه در فضای شهر تهران و تعداد دیگری از شهرهای کشور با هماهنگی شهرداری‌ها نصب می‌شود. با هماهنگی که با متروی تهران انجام شده، گالری عکس اقدامات بچه‌های جهادی از روز سه‌شنبه در ایستگاه مترو انجام شده است. همچنین از تعدادی از مدارس تهران دعوت کردیم که دانش‌آموزان خود را به این رویداد بیاورند. طیف عظیمی از بچه‌های جهادی سراسر کشور از زمان دانش‌آموزی کار جهادی را شروع کردند و با همین هدف با تعدادی از مدارس تهران هماهنگ کردیم که روز رویداد چند ساعتی میزبانشان باشیم.

دبیر جشنواره ملی جهادگران اضافه کرد: تشکل‌های دانشجویی فعال سراسر کشور را دعوت کرده و همزمان میزبان ۶۰۰ نفر از مسئولین گروه های جهادی سراسر کشور هستیم و در دو روز رویداد و روز اختتامیه که شنبه است در خدمتشان هستیم. پخش مستقیم اختتامیه از شبکه سه است و در دو روز رویداد ویژه‌برنامه‌هایی داریم. از هنرمندان کشور هم دعوت کردیم در دو روز رویداد حضور داشته باشند؛ مثل خانه عکاسان، نویسندگان، شعرا، تهیه‌کننده‌ها، کارگردانان و شبکه‌هایی که ذیل حوزه هنری تعریف شدند با این هدف که هنرمندان در گفتمان‌سازی یک اتفاق در کشور خیلی پیشرو هستند و هدف از برگزاری جشنواره ملی جهادگران گفتمان‌سازی است.

صددرصد جوانان کشور را باید جهادی کنیم

میرچی تاکید کرد: مأموریتی که داریم و حضرت آقا به ما سپرده‌اند این است که بتوانیم این گفتمان را به یک گفتمان عمومی تبدیل کنیم و مأموریت شماره یک همه بچه‌های جهادی سراسر کشور این است که به جوانانی که از خدمت کردن محرومند، خدمت کنیم. وظیفه‌ای که آقا به ما سپرده‌اند این است که صددرصد جوانان کشور را جهادی بکنیم؛ جهادی به این معنا که همه جوانان کشور به فکر حل مسائل کشور و خدمت کردن به مردم عزیز کشورمان باشند. هنرمندان حتما می‌توانند نقش جدی ایفا کنند. در مرکز شهید فخری‌زاده به روی عموم مردم باز است و هر کس که خبر را می‌بیند و دوست دارد، می‌تواند با اقدامات آشنا شود.

او اضافه کرد: از پنج تیم مستندساز دعوت کردیم که در دو روز رویداد همراهمان باشند و این اتفاق بزرگ را از زاویه خود مستندسازی کنند. اینها گروه‌های مستندساز جهادی هستند که در جشنواره در سال‌های گذشته رتبه آوردند. این مستندها در هماهنگی با صدا و سیما، هفته بعد از جشنواره در شبکه‌های مختلف پخش می‌شود. برای دو روز رویداد نیز مهدکودکی تعبیه کرده‌ایم تا کسی برای این دو روز برنامه از این بابت محدودیت نداشته باشد.

کد خبر 744001

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha