فرقی ندارد اهل کجا باشید، در همه جای دنیا عاشقان دونات برای خوردن این نان شیرین خوشمزه سر و دست می‌شکنند. در این مطلب طرز تهیه دونات خانگی آموزش داده شده است.

دونات - آشپزی - تغذیه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، دونات در بسیاری از کشورها طرفداران دو آتیشه دارد و همین محبوبیت باعث شده در شکل‌ها و مزه‌های متنوع تهیه شود. اگر شما هم از عاشقان دونات هستید، با این دستور تهیه می‌توانید به راحتی برای خود و خانواده‌تان دونات‌های خوشمزه آماده کنید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه صبحانه سوئیسی | در روزهای قرنطینه دست به کار شویم

 طرز تهیه نان باگت در خانه | در روزهای قرنطینه دست به کار شویم

طرز تهیه نان لواش در خانه | در روزهای قرنطینه دست به کار شویم

طرز تهیه نان تافتون در خانه | در روزهای قرنطینه دست به کار شویم

  • مواد لازم

آرد: ۵ پیمانه
تخم‌مرغ: ۲ عدد
شکر: نصف پیمانه
کره: ۸۰ گرم
شیر: نصف پیمانه
وانیل: نصف قاشق چای خوری
نمک: کمی

  • طرز تهیه و دستور پخت

۱. ابتدا برای عمل‌آوری خمیر مایه ۲ قاشق سر خالی خمیر مایه را با نصف پیمانه آب ولرم و یک قاشق چای‌خوری شکر داخل ظرف ریخته، در آن را ببندید و ۱۵ دقیقه به آن فرصت بدهید تا عمل بیاید.

۲. آرد را ۳ بار الک کنید و نمک را به آن بیافزایید. کره و شکر را با همزن مخلوط کنید تا رنگ کره روشن شود. حالا تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه کنید. خمیر مایه آماده شده را همراه شیر ولرم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. حالا حدود ۴ پیمانه آرد را کم کم به مخلوط اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا به شکل خمیری یک دست درآید.

۳. باقی آرد را روی تخته بپاشید و خمیر را روی تخته منتقل کنید و به قدری ورز دهید تا به دست نچسبد. باید خمیر را حدود ۸۰ تا ۱۰۰ مرتبه رو تخته بکوبید. هرچه خمیر بیشتر روی تخته کوبیده شود لطیف‌تر می‌شود.

۴. خمیر را داخل کاسه‌ای که از قبل چرب کرده‌اید قرار دهید روی آن را با چاقو به شکل علامت + خراش دهید. سلفون بکشید و با پارچه یا هوله بپوشانید تا ظرف گرم نگه‌ داشته شود. اجازه دهید خمیر حدود ۴۰ دقیقه در این حالت بماند.

۵. خمیر را بیرون آورده و دوباره ورز دهید تا پف خمیر گرفته شود. این کار از ترک خوردن خمیر زمان سرخ کردن جلوگیری می‌کند. روی تخته را دوباره آرد بپاشید با وردنه خمیر را به قطر یک سانت باز کنید. با استفاده از قالب دونات خمیر را قالب بزنید و آنها را جداگانه روی کاغذ روغنی قرار دهید. با استفاده از همان پارچه دوباره روی خمیرهای قالب زده را بپوشانید. (استراحت دوم)

۶. برای سرخ کردن دونات‌ها، داخل ظرف گودی روغن بریزید و اجازه دهید با حرارت کم داغ شود. دونات‌ها را به کمک کاغذ روغنی به داخل روغن بیاندازید. دونات باید داخل روغن شناور باشد. با استفاده از قاشق بر روی دونات‌ها روغن بریزید تا یک دست سرخ شود. حتما از شعله با حرارت کم استفاده کنید تا دونات کاملا مغز پخت شود. دونات‌های سرخ شده را داخل توری یا روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

۷. می‌توانید دونات‌های خود را با شکلات تخته‌ای آب شده یا پودر قند تزئین کنید.

بیشتر بخوانید:

کافی‌شاپ در خانه | راهنمای کامل درست‌کردن موکا

کافی‌شاپ در خانه | راهنمای کامل درست‌کردن قهوه فرانسه

کافی‌شاپ در خانه | راهنمای کامل درست‌کردن شیر نسکافه

کافی‌شاپ در خانه | راهنمای کامل درست‌کردن ماکیاتو

کد خبر 497254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • فریده افغانی IR ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
    3 0
    دستتون درد نکننه انشااللللللله مورد رضایت خانواده باشد.
  • ز آرمند US ۲۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
    0 0
    باسلام میگم کجای موادلازم دونات خمیرمایه نوشته شده یه کم دقتیره کنین
  • IR ۲۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
    6 1
    خمیر مایه از چه نوع باشه
    • IR ۲۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۶
      0 2
      آماده
    • ع US ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۷
      1 0
      خمیر مایه خشک - از خواربارفروشی میشه تهیه کرد.