همشهری آنلاین: برنامه بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی از ۲۹ آذرتا ۱۵ دی‌ماه در کشور اجرا می‌شود.

معاون وزیر بهداشت

دکتر علی اکبر سیاری در نشست خبری اجرای برنامه کشوری بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی گفت: یکی از اصلی‌ترین عوامل شیوع بیماری‌ها، تغذیه ناسالم و رفتار تغذیه ای نامناسب است.

وی افزود: مردم ایران روزانه 10 تا 12 گرم نمک مصرف می‌کنند که این رقم باید 5 گرم برای افراد زیر 50 سال و 3 گرم برای افراد بالای 50 سال در روز باشد.

معاون بهداشت وزير بهداشت گفت: مردم ایران 310 گرم مصرف سرانه نان دارند که فقط از همین طریق روزانه 5-6 گرم نمک می‌خورند.

سياري افزود: نمک زیاد موجب افزایش فشارخون می‌شود که این بیماری سالانه 25 میلیون نفر در جهان را می‌کشد. 83 هزار مرگ سالانه در ایران مرتبط با فشار خون است و 10 میلیون ایرانی فشارخون دارند.

وي افزود: مصرف بیش از حد نمک همچنین موجب بیماری‌هایی همچون پوکی استخوان و سرطان‌ها می‌شود. نمک در پنیر، فست‌فودها، تنقلات و آجیل‌های شور بیشتر وجود دارد.

سياري درباره ميزان مصرف روغن در ایران نیز گفت: سرانه مصرف روغن در کشور 46 گرم است که باید 35 گرم باشد. ترکیب روغن‌ها مهم است.برخی روغن‌ها مثل روغن جامد اسید چرب ترانس زیادی دارند که ضرر دارد. همچنین برخی روغن‌ها اسیدچرب اشباع دارند که در عروق رسوب کرده و موجب بیماری‌های قلبی می‌شود.

معاون بهداشت افزود: باید اسید چرب ترانس را صفر کنیم و اسید چرب اشباع را تا می‌توانیم کم کنیم. این اسیدهای چرب موجب چاقی، سرطان‌ها و سکته‌ها می‌شوند.

وی درباره  مصرف قند گفت: مصرف سرانه قند 66 گرم است و در ایران ثابت شده که بیشترین میزان قند از مصرف نوشابه‌های گازدار است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: اگر کسی روزانه 300 میلی گرم نوشابه بنوشد،  در عرض یکسال 7 کیلو اضافه وزن پیدامی‌کند.  به گفته وي، در عرض 10 سال اضافه وزن کودکان ايراني، 2 برابر شده است.

وی گفت : 50 درصد افراد 15 تا 64 سال دچار اضافه وزن هستند و علت  آن تغذیه ناسالم، کم‌تحرکی و عوامل ژنتیکی است.

سیاری افزود: افراد باید روزانه حداکثر 25 گرم شکر مصرف کنند. تنها یک آبمیوه صنعتی 25 گرم شکر دارد.

معاون بهداشت وزير بهداشت،  اهمیت مصرف میوه و سبزی را مورد اشاره قرار داد و گفت: میوه از سرطان، کلسترول بالا جلوگیری می‌کند و در تنظیم وزن بدن نقش دارد.

 وي بر نقش رسانه‌ها در توانمندسازی و مشارکت مردم در زمینه کنترل بیماری‌ها و تغییر رفتار تغذیه ای تاكيد كرد.

در پایان این نشست خبری تفاهمنامه کاهش نمک در آرد و نان توسط مهندس نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد ایران و دکترعلي اكبر سیاری، معاون بهداشت امضا و تبادل شد.

کد خبر 355331

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار