مجموع نظرات: ۰
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۹
۰ نفر

سال ۸۶ بیشترین مواد‌مخدر مصرفی زنان تریاک و هروئین بود و تنها ۴ درصد به مواد‌مخدر روانگردان تعلق داشت، درحالی‌که این مقدار در سال ۹۱ به ۲۵ درصد رسیده است.

اعتیاد

همچنین آمار معتادان زن در کشور در ۵ سال گذشته، از 5.2 به 9.3 درصد رسیده است.معنی این آمار آن است که 5سال پیش، از هر 20معتاد ایرانی یکی زن بوده و اکنون تقریبا از هر 11معتاد ایرانی، 10نفر مرد و یک نفر زن است. براساس آمار رسمی که ستاد مبارزه با مواد‌مخدر در این زمینه در اختیار روزنامه همشهری قرار داده، هم‌اکنون یک میلیون و 325هزار معتاد در کشور وجود دارد که با احتساب 9.3درصد معتاد زن در این بین، تعداد زنان معتاد در حال حاضر حدود 123هزار نفر است.

خلاف تصور رایج، اعتیاد ارتباط مستقیمی با درآمد، شغل، تحصیل یا تشکیل خانواده ندارد. 20درصد از معتادان مدرک لیسانس و 70درصد دیپلم دارند. 53درصدشان شاغل و 63درصد معتادان متاهل‌اند. اعتیاد در بین متاهل‌ها چنان است که 50درصد از طلاق‌های کشور به‌علتی وابسته به اعتیاد رخ می‌دهد. به این ترتیب براساس آمار سال 92، به‌طور میانگین هر 8دقیقه 2طلاق ثبت شده که یکی از آنها با اعتیاد در ارتباط بوده است. در این میان اوضاع برای زنان معتاد وخیم‌تر است. 62درصد از معتادان زن، متاهل هستند. 3درصد از زنان معتاد بی‌سواد مطلق‌اند، 15درصد سواد ابتدایی، 15درصد راهنمایی، 41درصد دیپلم، 9درصد فوق‌دیپلم و 10درصد مدرک کارشناسی دارند. در سال 90تعداد زنان معتاد شهرها 9.7درصد و روستاها 5.14درصد بوده است. هر اندازه شهرها کوچک می‌شوند اعتیاد زنان نیز به همان میزان پنهان می‌شود و بسیاری از زنان شهرهای کوچک یا روستاها برای ترک اعتیاد خود مهاجرت می‌کنند و این خود آغاز مشکلاتی تازه است.

کار‌شناس و مدیرکل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد‌مخدر معتقد است: مشکلات عاطفی، پیدا نکردن شغل مناسب و نداشتن درآمد کافی، بازماندن از تحصیل، وجود نگاه متفاوت به زنان، نا‌امیدی و تمایل به کم کردن وزن از دلایل مهم گرایش زنان به مصرف مواد‌مخدر و الکل است. البته هیچ‌گاه یک عامل به تنهایی نمی‌تواند دلیل اعتیاد یک فرد باشد. از دیگر دلایل عمومی که برای مردان هم وجود دارد می‌توان به وراثت، مشکلات خانوادگی، اضطراب، افسردگی و گروه همسالان اشاره کرد؛ هرچند به‌طور ویژه می‌توان گفت اضطراب و افسردگی تأثیرگذاری بیشتری روی زنان دارد. همچنین خانم‌ها تمایل کمتری برای درمان افسردگی دارند و هرچه شدت اینگونه بیماری‌ها بیشتر شود تمایل به مصرف مواد نیز بیشتر می‌شود. سعید صفاتیان با آمارهای موجود در مورد اعتیاد زنان افزود:

در مورد اعتیاد زنان 2 آمار در سال‌های ۸۶ و ۹۱ گرفته شده است که در سال ۸۶ زنان ۴ درصد و در سال ۹۱، 9.5درصد از معتادان را شامل می‌شدند بنابراین این آمار طی این 5 سال افزایش داشته است. اعتیاد زنان تابع الگوی تغییر مصرف نیز بوده است. به این شکل که در سال ۸۶ بیشترین مواد‌مخدر مصرفی تریاک و هروئین بود و تنها ۴ درصد به مواد‌مخدر روانگردان تعلق داشت، درحالی‌که این مقدار در سال ۹۱ به ۲۵ درصد رسیده است. زنان به‌دلیل وجهه اجتماعی تمایل ندارند که ساعت‌ها پای منقل بنشینند بنابراین گرایش به موادی دارند که سریع مصرف می‌شود.

این اعتیادآورها که ممکن است در قالبی غیراز مخدر خرید و فروش شوند، در متون اخیر سازمان ملل به «روانگردان‌های تازه» مشهورند. نسل چهارم مواد‌مخدر از نوع MPS هستند و با اینکه عنوانشان جدید است، از دهه70در دنیا وجود داشته است. مواداولیه این مواد‌مخدر منشأ گیاهی دارد. این در حالی است که به گزارش سازمان ملل هر روز یک ماده روانگردان جدید در اروپا تولید می‌شود که این مواد ترکیبات و اثرات متفاوتی برجای می‌گذارد.

کد خبر 257226
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز