همشهری آنلاین: شهردار تهران با اعلام اینکه در آغاز ماه محرم کلنگ احداث 85 مسجد بر زمین زده می شود، گفت: کارهای لازم در میدان شهدا و میدان امام حسین (ع) انجام شده تا هیات‌ها بتوانند در ماه محرم در این مکان حضور یافته و علم امام حسین در اینجا بدرخشد. این مکان به گونه‌ای طراحی شده که در طول سال نیز میزبان مراسم‌های آئینی و مذهبی باشد.

به گزارش همشهری آنلاین، محمد باقر قالیباف با حضور در گردهمایی بزرگ مسئولان، امنا و ذاکران هیئات‌های مذهبی جنوب شرق استان تهران، با عنوان «عاشورا؛ امتداد غدیر و رسالت پاکی‌ها» که در مسجد علی بن الحسین (ع) برگزار شد ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: اولین درس از عاشورا این است که اجازه ندهیم دوباره عاشورا تکرار شود. هرچند که آقا فرمودند «اگر روزی در انقلاب به جایی برسیم که بین صلح امام حسن (ع) و قیام امام حسین (ع) یکی را انتخاب کنیم حتما قیام را انتخاب خواهیم کرد.» البته شکی در آن نیست ولی امروز وظیفه داریم وقتی در این مقطع هستیم، دست بیعت از ولایت برنداریم.

شهردار تهران اظهار کرد: اگر مسلمانان بعد از غدیر در کنار امام و ولیشان محکم ایستاده بودند و به وظایفشان عمل کرده و کوتاهی نداشتند، حتما حادثه عاشورا رخ نمی‌داد که با این مظلومیت، اهل بیت (ع) را به شهادت رسانده و به اسارت ببرند. وقتی درک درستی از غدیر و بعثت نبود این اتفاق افتاد.

وحدتی که حول ولایت نباشد تفرقه است

قالیباف افزود: اگر در جامعه امروز و مقطع کنونی بناست انقلاب را پیش ببریم باید به سه نکته توجه کنیم که اولین آن‌ها وحدت است. توحید کلمه و کلمه توحید. امروز آن قدر بحث‌های سیاسی عنوان می‌شود و بنا ندارم این مکان معنوی را به سیاست آلوده کنم، اما وحدتی موضوعیت دارد که حول ولایت شکل بگیرد. هر وحدتی هر چقدر هم بزرگ، اگر به دور از ولایت باشد تفرقه است.

وی در ادامه گفت: مساله دوم بحث جهاد و روحیه جهادی است. اگر ملتی روحیه جهادی‌اش را از دست بدهد، محکوم به نابودی است. مساله سوم فرهنگ و روحیه ایثارگری است. به تعبیری دیگر بعد از وحدت، فرهنگ جهادی و شهادت دو عامل مهم برای پیشبرد انقلاب است. در جامعه‌ای مبتنی بر فرهنگ اسلامی اگر دو عنصر جهاد و شهادت را از ما بگیرند محکوم به زوال و ذلت هستیم.

قالیباف با طرح این پرسش که در نظام اسلامی چگونه باید این سه عامل را حفظ کرد اظهار داشت: این گونه درک می‌کنم که رمز پیروزی انقلاب و تدوام آن، وحدت، جهاد و شهادت و کانون اصلی آن مساجد است و اگر از مساجد فاصله بگیریم محکوم به شکست خواهیم بود.

وی افزود: روزهای اول انقلاب شاید برخی اشتباه کردند، فکر کردیم چون نظام اسلامی شده است باید همه کار‌ها را به دست بگیریم و یک دفعه مساجد را‌‌ رها کردیم. حرف امام (ره) را درک نکردیم که گفتند «از فانتوم دشمن نترسید، از خالی بودن مساجد بترسید»، این سخن دقیقی است.

شهردار تهران با بیان اینکه مثال خود را از شهرداری تهران می‌زنم که تعبیر سیاسی از حرفم نشود تصریح کرد: متاسفانه امروز ارزیابی‌ها این گونه است که اگر بخواهیم در نظام اسلامی بگوییم مثلا قالیباف در شهرداری خوب کار کرده یا نه می‌بینیم که مترو، بزرگراه، پل، فضای سبز و.. ایجاد کرده است یا نه. اگر این اقدامات را انجام داده هم مردم و هم مسولان می‌گویند خوب است اما این ارزیابی غلط است. وجه ممیزه نظام اسلامی با مکاتب انسان ساز در همین جاست. خوب حرکت کردن در بعد مادی زندگی لازم است اما کافی نیست و همه چیز نیست.

وی افزود: میزان عملکرد در نظام اسلامی به میزان صلاحیت، اخلاقیات و تربیت اسلامی شهروندان آن شهرو جامعه برمی گردد. اگر دین داری در جامعه افزایش یابد، ربا از بین برود، دروغ کم شود، دزدی برچیده شود و آبروی مسلمان ریخته نشود در این صورت مدیران نظام اسلامی از صدر تا ذیل خوب عمل کرده‌اند. پس باید توجه کنیم میزان ارزیابی ما نسبت به مدیران جامعه اسلامی چیست.

اگر درد امام حسین (ع) داریم و شیعه امام جعفر صادق (ع) هستیم، دروغ نگوییم

قالیباف افزود: به قرائت نماز توجه می‌کنیم، به جهت قبله توجه می‌کنیم، مستحبات نماز را به جا می‌آوریم و به ارکان نماز نیز دقت می‌کنیم که به درستی انجام شود اما وقتی لباسمان حرام است کدام رکن و قرائت را داریم درست به جا می‌آوریم؟! منکری وجود دارد که به روند تبدیل شده است. اگر جامعه‌ای اساسش بر ربا گذاشته شد و به این سمت رفت آن وقت عزاداری امام حسین (ع) چه تاثیری دارد؟! حالا مدام گریه کنیم و بر سر و سینه بزنیم برای چه؟! آیا در مسجد خدا نشستن و غیبت برادر خود را کردن منکر نیست؟! وقتی مال حرام از حلقوم کسی پایین رود، اثر وضعی‌اش این است که بچه‌اش منحرف می‌شود و اگر او را به زور هم پای منبر ببرد حرفی به دلش نمی‌نشیند. امروز در نظام اسلامی کاری که در حوزه امر به معروف و نهی از منکر من شهردار باید انجام دهم متفاوت از یک شهروند است.

شهردر تهران تاکید کرد: ما هم شور حسینی می‌خواهیم و هم شعور حسینی. هم فرهنگ حسینی و هم درک درست از دین می‌خواهیم. البته این طور نشود که به شعائر توجه نکنیم.

وی افزود: خانواده شهیدی را از مناطق فقیر نشین به من معرفی کردند که خودشان دوماه نتوانسته بودند گوشت مصرف کنند اما برای برگزاری یادواره شهدای محله‌شان، مقداری گوشت خریده و آن را برای پخت غذا به مراسم اهدا کرده بودند، این ارزشمند است. این فرهنگ امام حسین (ع) است نه اینکه کسی با پول نزول ۱۰ گوسفند بر زمین می‌زند، ما این‌ها را نمی‌خواهیم، این ما را به جایی نمی‌رساند. ما بعضی اوقات مسیر را گم می‌کنیم.

در آغاز ماه محرم، کلنگ احداث ۸۵ مسجد بر زمین زده می‌شود

شهردار تهران تصریح کرد: مکتب امام حسین (ع) مکتب مصیبت نیست. مکتب اطاعت، مکتب وحدت حول ولایت و مکتب حفظ و عزت جامعه است. مکتب حفظ روحیه جهاد و شهادت است که جز در مساجد در جایی دیگر این نسخه پیدا نمی‌شود.

وی به برگزاری نمایشگاه عطر سیب اشاره کرد و گفت: برگزاری این نمایشگاه وظیفه است و هیچ منتی بر مردم نیست. امسال نیز با توجه به مشکلات اقتصادی سعی کریدم توجه بیشتری به این نمایشگاه بکنیم. هرچند که یقین دارم این‌ها یک درصد هزینه‌های برگزاری هیات‌های عزاداری نیز نمی‌شود و فقط از این باب است که به فرهنگ حسینی کمک کرده باشیم.

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه مراکز دینی، مساجد و حسینیه‌ها اشاره و اظهار کرد: اول وظیفه داریم جایی که مسجد ندارد مسجد ساخته و بعد حسینیه بسازیم. در مناطق قدیمی شهر تهران با ۳۰۰ هزار سکنه ۳۰۰ مسجد وجود دارد اما در برخی مناطق با ۱ میلیون ساکن تنها ۵۷ مسجد داریم. ما در توسعه و افزایش کالبدی مسجد هم کم می‌گذاریم چه برسد به حضور در مساجد.

وی افزود: به نام ۷۲ شهید کربلا حداقل ۷۲ زمین در مناطق بدون مسجد تملک کرده‌ایم و خوشبختانه با اقداماتی که صورت گرفت انشاالله روز اول محرم کلنگ احداث ۸۵ مسجد به طور همزمان بر زمین زده می‌شود، در فضای این مساجد نیز خیمه‌های عزاداری توسط هیات‌ها برپا خواهد شد، البته تاکید می‌کنم این زمین‌ها در مناطقی است که کمبود مسجد داریم.

آن منطقه زیبنده نام امام حسین (ع) نبود

شهردار تهران در ادامه با اشاره به احداث پیاده راه در میدان امام حسین (ع) تا میدان شهدا اظهار کرد: به جو سازی‌هایی که این روز‌ها انجام می‌شود کاری ندارم، ما مناطقی را نام گذاری می‌کنیم اما بعد به خاطر مشکلات پیش آمده در این نقاط خجالت می‌کشیم نام آن مکان را به زبان بیاوریم. من قصد توهین به ساکنان محدوده میدان امام حسین (ع) را ندارم که البته از اصیل‌ترین و مذهبی‌ترین مردم تهران هستند. این میدان و مسائل پیرامون آن به هر چیزی شبیه است جز نام مبارک امام حسین (ع). مردم قدیمی آنجا می‌دانند چه معضلاتی وجود دارد. من نیز خود در نیروی انتظامی بوده و می‌دانم زیر پوست شهر چه خبر است.

وی با بیان اینکه از اشکالات تهران این است که جایی برای تجمع یک جای هیات‌های عزاداری در عاشورا وجود ندارد گفت: بازار تهران از گذشته دور مکانی برای هیات‌های عزاداری بوده است اما امروز این کشش را ندارد به همین دلیل میدان امام حسین (ع) بهترین مکان برای این تجمعات است. اجرای این طرح در میدان امام حسین (ع) منطبق با طرح تفضیلی و جامع بوده است. من هرگز حاضر نیستم برای امام حسین (ع) کاری خلاف قانون و عقل انجام دهم. امر به معروف یعنی همین، آن روزی که طرح را می‌نویسیم اگر رویکرد دینی داشته باشد باید به فکرشان نام امام حسین (ع) هم باشیم که بر اساس این نام کار‌ها را پیش ببریم.

قالیباف خاطر نشان کرد: کارهای لازم در میدان شهدا و میدان امام حسین (ع) انجام شده تا هیات‌ها بتوانند در ماه محرم در این مکان حضور یافته و علم امام حسین در اینجا بدرخشد. این مکان به گونه‌ای طراحی شده که در طول سال نیز میزبان مراسم‌های آئینی و مذهبی باشد؛ نه تنها با سینه زنی و شور بلکه همراه با شعور. دانش آموزان نیز می‌توانند با حضور در این مکان به خوبی با فرهنگ امام حسین (ع) آشنا شوند. این شاید حداقل کاری باشد که در تهران در خصوص فرهنگ امام حسین (ع) می‌توانیم انجام دهیم.

بر اساس این گزارش، حجت الاسلام نیک‌نژاد، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران نیز در این مراسم اظهار داشت: خوشبختانه شهرداری تهران اهتمام ویژه‌ای به بحث مساجد، حسینیه‌ها و تکایا داشته و حوزه فعالیت‌های دینی و توجه به فرهنگ دینی را تشکیل داده‌اند.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه عطر سیب افزود: نمایشگاه امسال نسبت به سال‌های قبل از وضعیت بهتری برخوردار است. درشرایط اقتصادی موجود و تحریم‌ها نگرانی برای برگزاری مراسم عزاداری و هیات‌ها وجود داشت اما با تدبیر و اهتمام ایشان این نمایشگاه به صورت گسترده‌تر برگزار شد

کد خبر 190785
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز