همشهری آنلاین: دانشمندان دانشگاه پلایموث انگلیس دریافتند افزایش دی‌اکسید کربن، موجب کاهش اسیدیته آب اقیانوس‌ها و در نتیجه نابودی اکوسیستم موجودات آبزی می‌شود

اقیانوس

به گزارش ایرنا، دانشمندان با بررسی اطلاعات گردآوری شده از پایگاه‌های دریایی مستقر در ایتالیا، کالیفرنیا و گینه نو توانستند تاثیر افزایش غلظت دی‌اکسید کربن در آب را بر میزان اسیدیته آن مشخص کنند.

این افزایش دی‌اکسید کربن بر اثر فعالیت‌های آتشفشانی در نواحی مذکور به‌وقوع پیوسته و بر اساس تحقیقات انجام گرفته آب اقیانوس را اسیدی‌تر کرده است.

بر اثر اسیدی شدن آب گونه‌های آبزیان این نواحی تا 30 درصد کاهش یافته و بسیاری از مرجان‌ها و جلبک‌ها از بین رفته‌اند. اگرچه هنوز ماهیان متنوعی در این نواحی زندگی می‌کنند، اما اغلب ماهی‌ها در آب‌های اسیدی تخم‌گذاری نمی‌کنند.

در این تحقیقات مشخص شد با وجود اینکه گیاهان آبزی توانایی ادامه زندگی در آب‌های اسیدی را دارند، قابلیت تولید ترکیبات فنولی را در این شرایط از دست می‌دهند. این ترکیبات نوعی سیستم دفاعی برای گیاهان آبزی است که از خوردن آنها توسط ماهی‌ها جلوگیری می‌کند.

انواع صدف‌ها و موجوداتی که درون پوسته‌های سخت زندگی ‌می‌کنند در فصل‌های سرد و معتدل توانایی زندگی در آب‌های اسیدی را دارند، اما به محض شروع گرما از بین می‌روند.

بر اساس تحقیقات انجام گرفته در صورتی که افزایش دی‌اکسید کربن در آب اقیانوس به همین نسبت ادامه یابد انتظار می‌رود تا سال 2100 میلادی بیش از 60 درصد اکوسیستم اقیانوس‌ها نابود شود.

کد خبر 161444
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز