کمیسیون کووید-۱۹ نشریه پزشکی معتبر لنست در گزارشی جدید درباره پاندمی فعلی کرونا می‌گوید شمار تلفات بالای کووید-۱۹ نشان‌دهنده «مصیبتی عمیق و شکست گسترده جهانی در سطوح متعدد است»

covid

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سی‌ان‌ان اعضای این کمیسیون در گزارش‌شان نوشتند: «شمار بسیار زیادی از دولت‌ها در مواجهه با این پاندمی نتوانستد هنجاری عقلانیت نهادی و شفافیت را رعایت کنند، شمار بیش از حدی از افراد – اغلب تحت تاثیر اطلاعات نادرست- احتیاطات پایه بهداشت عمومی را نادیده گرفتند و با آنها مخالفت کردند و قدرت‌های بزرگ جهانی نتواتستند برای کنترل این پاندمی با یکدیگر همکاری کنند.»

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید تا به حال بیش از ۶/۴ میلیون مرگ ناشی از کووید-۱۹ رخ داده است، اما برخی از کارشناسان معتقدند شمار واقعی تلفات بسیار بیشتر از میزان گزارش شده است.

گزارش کمیسیون لنست خطاب به دولت‌های عضو سازمان ملل، سازمان‌های وابسته به سازمان ملل و دیگر سازمان‌ها از جمله گروه ۲۰ و گروه هفت نوشته شده است.

از جمله شکست‌هایی که این کمیسیون آنها را شناسایی کرده است، به موقع اطلاع‌رسانی نکردن درباره شیوع اولیه، «تاخیر هزینه‌زا» در تایید اینکه ویروس به صورت هواپخش هم منتشر می‌شود، نبود هماهنگی میان کشورها درباره راهبردهای مهار شیوع بیمار، ناتوانی دولت‌ها در بررسی شواهد و به کارگیری بهترین سیاست‌ها برای کنترل و مدیریت پاندمی، نقصان‌ها در تامین مالی در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط برای مقابله با پاندمی، شکست در توزیع برابر اقلام کلیدی، کمبود داده‌ها، نقصان در اعمال مقرررات ایمنی زیستی، شکست در مقابله با انتشار اطلاعات نادرست و نبود «تورهای ایمنی» برای جمعیت‌های آسیب‌پذیر.

نارسایی‌هایی سازمان جهانی بهداشت در مقابله با پاندمی کرونا

این کمیسیون همچنین می‌گوید سازمان جهانی بهداشت در چند موضوع مهم بیش از حد محتاطانه و کند عمل کرد، از جمله در هشدار درباره قابل‌سرایت بودن ویروس میان انسان‌ها و اعلام «وضعیت اضطراری بهداشت عمومی دارای جنبه بین‌المللی». بسیاری از دولت‌ها هم به کندی اهمیت این شیوع را که معلوم شد نیاز به پاسخ فوری دارد، پذیرفتند.

به گفته این کمیسیون علاوه بر شکست‌های سازمانی و دولتی، مخالفت عمومی با اقدامات بهداشت عمومی و اجتماعی به طور جدید کنترل همه‌گیری را با مشکل روبرو کرد.

این کمیسیون به برخی از «نقاط روشن مهم» هم در پاسخ به همه‌گیری کووید-۱۹ اشاره کرده است که مهمترین آنها تولید واکسن‌های ضد کرونا بوده است.

توصیه‌هایی برای پایان پاندمی و جلوگیری از پاندمی‌های آینده

این گزارش توصیه‌های متعددی را هم ارائه کرده است، از جمله هماهنگی جهانی تلاش‌ها برای پایان دادن به پاندمی از طریق تداوم یک راهبرد «واکسیناسیون- پلاس» (پوشش بالای واکسیناسیون به علاوه اقدامات مؤثر بهداشت عمومی و اجتماعی)، تشدید جستجوها برای یافتن منشاهای ویروس بوسیله سازمان جهانی بهداشت، دولت‌ها و جامعه علمی؛ تقویت کلی سازمان جهانی بهداشت؛ مسیرهای دوگانه برای پیشگیری از بیماری‌های عفونی نوظهور آینده با پیشگیری از سرریز شدن‌های طبیعی عوامل عفونی و سرریز شدن‌های مربوط به پژوهش این عوامل و تقویت سیستم‌های بهداشت ملی.

سازمان جهانی بهداشت در پاسخ به انتشار این گزارش جدید کمیسیون لنست در بیانیه‌ای گفت حذف‌ها و سوءتعبیرهای عمده‌ای در آن درباره پاسخ اولیه این سازمان و تلاش‌های فعلی‌اش وجود دارد، اما در عین حال از توصیه‌های فراگیر فهرست‌شده در این گزارش استقبال کرد و یادآور شد که برخی از این اهداف مورد نظر مدیر کل سازمان جهانی بهداشت هم هست.

منشا اولیه کروناویروس جدید هنوز نامعلوم است

کمیسیون کووید-۱۹ ژورنال لنست که پروفسوی جفری دی ساکس از دانشگاه کلمبیا سرپرستی آن را به عهده دارد در میانه سال ۲۰۲۰ تشکیل شد و ۲۸ عضو آن متخحصصان حوزه‌های گوناگون  مانند سیاست عمومی، همکاری بین‌المللی، اپیدمیولوژی و واکسن‌شناسی هستند.  اعضای این کمیسیون بر ۱۲ کارگروه نظارت داشتند که در سراسر پاندمی به طور منظم ملاقات می‌کردند و شامل ۱۷۰ کارشناسان می‌شدند.

یکی از این کارگروه‌ها که به منشا و انتشار ابتدایی پاندمیک اختصاص داشت، به کارش پایان داد و این کمیسیون اعلام کرد که این تصمیم را به خاطر تضمین شفافیت و عینی بودن گزارش کمیسیون کووید-۱۹ لنست گرفته است.

این گزارش جدید می‌گوید هر سه فرضیه مبتنی بر پژوهش درباره منشا کروناویروس جدید هنوز محتمل هستد: عفونت در محیط طبیعی، عفونت با ویروس طبیعی در آزمایشگاه و عفونت با ویروس دستکاری‌شده در آزمایشگاه.

به گفته این کمیسیون هنوز هیچ تحقیق مستقل، شفاف و علم‌پایه‌ای درباره مهندسی زیستی کردن ویروس‌های سارس‌مانند که پیش از شیوع کووید-۱۹ در چین در حال انجام بود، انجام نگرفته است.  

کد خبر 706518

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha