دانشمندان ایران و کانادا دریافتند که مصرف منظم اسیدهای چرب که در آجیل، دانه‌ها و روغن‌های گیاهی یافت می‌شود، خطر مرگ را به هر علت کاهش و امید به زندگی را افزایش می‌دهد.

nuts

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اسپوتنیک، نتایج مطالعه دانشمندان ایرانی و کانادایی در مجله BMJ نشان می‌دهد که مصرف آجیل، دانه‌ها و روغن‌های گیاهی خطر مرگ را به هر علت کاهش می‌دهد.

این دانشمندان با مطالعه بیش از ۴۰ مقاله علمی منتشرشده بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۱ نشان دادند که اثرات سلامتی با مصرف آلفا لینولنیک اسید (ALA)، یک اسید چرب غیراشباع از گروه اسیدهای چرب ضروری برای بدن، مانع از مرگ زودرس می‌شود. این گروه شامل اسیدهای چرب اشباع‌نشده است که آلفا لینولنیک اسید در غذاهای گیاهی مانند سویا، آجیل درختی، روغن کانولا و دانه کتان یافت می‌شود.

در مجموع، این مطالعات بر روی ۱۲۰ هزار شرکت‌کننده در سنین ۱۸ تا ۹۸ سال، و گروه ۱۸ تا ۳۲ سال را شامل شد. نتایج، عوامل دیگری مانند سن، وزن، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف الکل و فعالیت بدنی را در نظر گرفت.

با در نظر گرفتن این عوامل و ارزیابی دقیق هر مطالعه از نظر سوگیری، نویسندگان دریافتند که مصرف زیاد آلفا لینولنیک اسید یا ALA به ترتیب با ۱۰، ۸ و ۱۱ درصد خطر کمتر مرگ و میر، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری عروق کرونر مرتبط است.

این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف بیشتر ALA با کمی بیشتر، با خطر مرگ ناشی از سرطان همراه است - ۶۳ مرگ ناشی از سرطان در هر ۱۲۰ هزار نفر دیده می‌شود.

از نظر دوز، افزایش مصرف ALA به میزان یک گرم در روز، معادل یک قاشق غذاخوری روغن کانولا یا ۰.۵ اونس روغن گردو، با کاهش ۵ درصدی خطر مرگ ناشی از قلب و عروق مرتبط است.

در این گزارش آمده است: ما باید ارتباط بین ALA و طیف وسیع‌تری از علل مرگ را بررسی کنیم تا اثرات بالقوه الفا لینولنیک اسید بر سلامتی را بهتر ارزیابی کنیم و بررسی کنیم که آیا برخی از غذاهای غنی از ALA در واقع متفاوت با سرطان و سایر مرگ و میرها مرتبط هستند یا خیر.

کد خبر 632278

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار