عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: اگر پروتکل‌های بهداشتی در کشور رعایت نشود، نمود آن را طی دو تا سه هفته آینده در موارد مرگ و میر ناشی از کرونا شاهد خواهیم بود و خدای ناکرده شب عید ما را با دشواری‌هایی روبه‌رو خواهد کرد.

کرونا در ایران

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: از حدود دو هفته قبل در مورد افزایش موارد جدید ابتلا به کرونا هشدار داده‌ بودیم؛ حتی در شهر تهران هم به وضوح شاهد هستیم موارد ابتلای شدید به بیماری افزایش یافته است. 

در صورتی که این روند به همین شکل ادامه داشته باشد نمود آن را طی دو تا سه هفته آینده در موارد مرگ و میر ناشی از کرونا شاهد خواهیم بود و خدایی نکرده در شب عید ما را با دشواری‌هایی روبه‌رو کند؛ بنابراین مردم نباید دچار ساده‌انگاری شوند.

موج چهارم را به سناریو کرونا اضافه نکنید

مردانی افزود: متاسفانه خیلی‌ها از ما می‌پرسند تعطیلات عید به کجا برویم؟ مسافرت و دید و بازدید را چگونه انجام دهیم؟ مردم باید بدانند بیمارستان و کادر درمان پس از اوج‌گیری کرونا در ماه قبل کاملاً خسته و درگیر است و صلاح نیست موج چهارم بیماری را به سناریوی کرونا در کشور تبدیل کنیم؛ بنابراین باید اقدامات کنترلی را به همین شیوه ادامه دهیم تا میزان ابتلا، بستری و فوتی در حد پایین و کم بماند و حتی کمتر هم شود.

برخی حتی در معابر عمومی هم ماسک نمی‌زنند

این متخصص بیماری‌های عفونی درباره عوامل مؤثر بر افزایش آمار در شهرهای خوزستان و اهواز و... گفت: مسلما ساده‌انگاری و عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در آنجا رخ داده است. حتی برخی کلیپ‌هایی که از این شهرها به دستمان می‌رسد نشان می‌داد خیلی از مردم حتی در معابر عمومی هم ماسک نمی‌زدند و این عوامل بر افزایش بار بیماری بی‌تاثیر نیست.

وی افزود: همه نوع بیماری در همه‌ سنین در مورد کرونا اتفاق می‌افتد و مردم باید بدانند ما امکانات تشخیصی برای تمامی موارد مشکوک به ویروس جهش‌یافته انگلیسی را در کشور نداریم و هزینه یک مطالعه ژنتیکی روی نمونه مشکوک به کرونای انگلیسی خیلی بالا است؛ به همین دلیل نمی‌توانیم همه موارد مشکوک را بررسی کنیم و باید به دنبال این باشیم که چه راه‌هایی برای دور ماندن از کرونای جهش‌یافته وجود دارد. 

راه‌های پیشگیری از کرونای قدیم و کرونای جهش‌یافته هیچ تفاوتی با هم ندارند. ما زمانی که از کرونای معمولی پیشگیری می‌کنیم به نوع جهش‌یافته آن هم مبتلا نمی‌شویم. حفظ فاصله‌گذاری فیزیکی، شست‌وشوی دست‌ها، خودداری از سفر غیرضرور و نرفتن به دورهمی‌ها عامل مهمی برای پیشگیری است.

افرادی هم که واکسن زدند پروتکل‌ها را رعایت کنند

مردانی در مورد کسانی که تاکنون واکسن کرونا دریافت کرده‌اند، توضیح داد: عمدتاً افرادی که واکسن زده‌اند نه به این دلیل که عامل ویروس در واکسن وجود دارد و آن‌ها تزریق کرده‌اند، بلکه از آن‌جایی که حتی در صورت تزریق واکسن هم ممکن است ناقل بیماری به سایرین باشند، باید ماسک بزنند و فاصله فیزیکی را رعایت کنند؛ بنابراین کسانی که واکسن زده‌اند خودشان به بیماری مبتلا نمی‌شوند اما می‌توانند ناقل آن باشند. البته تاکید می‌شود این موضوع به دلیل تزریق واکسن رخ نمی‌دهد و زدن واکسن دلیلی برای این‌که فرد ناقل بیماری نباشد نیست.

کد خبر 584814

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرزاد IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۶
    0 0
    بِسْم ِ الله ِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْم ِ ________________________ خودرو های ثبت تخلف در اصفهان بسیار کم بوده و با اخذ جرایم از متخلفین کسب درامد نمی شود. هزینه ان صرف بهسازی و نوسازی اصفهان نمی گردد.