بهترین راه برای سرکوب التهاب نهفته در بدن، استفاده از برخی مواد غذایی است نه دارو. در این مطلب ۷ جفت ماده غذایی که مصرف آنها منجر به کاهش التهاب در بدن می‌شود، معرفی شده است.

میوه و سبزیجات

به گزارش همشهری آنلاین، سیستم ایمنی بدن به هر عنصر خارجی که آن را به رسمیت نشناسد حمله می‌کند اعم از میکروب‌های مهاجم، گرده گیاهان و یا حتی عناصر شیمیایی. این فرایند خود سبب التهاب می‌شود. حملات متناوب سیستم ایمنی بدن به مهاجمان خارجی گاه سبب تهدید سلامت بدن‌ می‌شود. در اینجا ۷ جفت ماده غذایی که مصرف آنها منجر به کاهش التهاب در بدن می‌شود، بیشتر معرفی شده است:

 جدیدترین خبرها و رویدادها را در اینستاگرام همشهری آنلاین بخوانید (کلیک کنید)

  • سبزیجات تیره رنگ و روغن زیتون

 تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیب سبزیجات و منابع چربی سالم یک راه برای افزایش جذب آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین و بتاکاروتن در بدن است. لوتئین یک آنتی‌اکسیدان موجود در سبزیجات برگدار است که منجر به کاهش التهاب در چشم می‌شود و از اختلالات عصبی مانند دژنراسیون ماکولا وابسته به سن جلوگیری می‌کند. بتاکاروتن نیز آنتی‌اکسیدان دیگری است که نشان داده شده منجر به کاهش التهاب در افراد مسن می‌شود.

  • اسفناج و زغال اخته

در یک مطالعه نشان داده شد ورزشکارانی که هر روز و به مدت ۶ هفته زغال اخته مصرف می‌کنند، کاهش التهاب بعد از تمرینات ورزشی را تجربه می‌کنند. در تحقیقات دیگر نیز نشان داده شده مصرف اسفناج می‌تواند منجر به بهبود تنفس و جریان اکسیژن در طول تمرینات ورزشی شود. نیترات موجود در اسفناج برای افزایش توده عضلانی و کاهش درد عضلانی بعد از ورزش مفید است.

  • عدس و لیمو

اگر شما یک زن یائسه هستید، بدنتان در معرض خطر کم‌خونی فقر آهن قرار دارد. این نوع کم خونی باعث واکنش‌های التهابی در بدن می شود. بنابراین مصرف غذاهای غنی از آهن از قبیل عدس و لوبیا همراه با مرکباتی که دارای اسید اسکوربیک و کاروتنوئیدها هستند، مانند لیمو، برای جذب آهن، بسیار مفید است.

  • سیب‌زمینی شیرین و فلفل قرمز

فلفل قرمز حاوی بتاکاروتن است و مصرف آن همراه با سیب‌زمینی شیرین و کدو، میزان جذب ویتامین آ در بدن را افزایش می‌دهد. نشان داده شده که مصرف ویتامین آ، شرایط التهابی ناشی از آکنه و همچنین دیسپلازی ریوی را کاهش می‌دهد.

  • بادام و کفیر

کفیر سرشار از باکتری‌های مفید برای حفظ سلامت روده و بهبود فرایند هضم در دستگاه گوارش بعلاوه تقویت سیستم ایمنی بدن است. پوست بادام نیز حاوی پری بیوتیک برای کاهش التهاب مزمن روده و کاهش شرایطی مانند بیماری کرون، کولیت اولسراتیو است.

  • تمشک و انگور

این دو میوه حاوی میزان بسیار بالای آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و نشان داده شده مصرف همزمان آنها برای مبارزه با التهاب، کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی، پوکی استخوان و سرطان ریه بسیار مفید است.

  • سیر، پیاز، برنج قهوه‌ای

سیر و پیاز و مصرف آنها با غلات سبوسدار مانند برنج قهوه‌ای یا ماکارونی کامل، می‌تواند جذب روی در بدن را سه برابر افزایش دهد. جذب بیشتر روی در بدن نیز مساوی است با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با التهاب مزمن از قبیل آترواسکلروز، سرطان، واکنش‌های ایمونولوژیک و ...

منبع: prevention ترجمه از ایرنا

کد خبر 572522

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha