همشهری آنلاین: نتایج حاصل از یک بررسی چندین ساله بیانگر آن است که زنان بدون نگرانی از افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان می‌توانند چای و قهوه بنوشند.

به گزارش خبرگزاری رویترز دکتر داواسامبو گانما از دانشکده بهداشت عمومی هاروارد در بوستون ماساچوست و سرپرست این تحقیق در این باره گفت: "در گروهی بزرگ زنان که 22 سال مورد پیگیری قرار گرفته بودند، ما هیچ رابطه‌ای میان مصرف قهوه (چه کافئین‌دار و چه بدون کافئین) و چای و خطر سرطان پستان پیدا نکردیم."

او افرود: "قهوه و چای در صورتی که به مقدار متعادلی مصرف شوند، نوشیدنی‌های عمدتا بی‌خطری هستند."

گانما و همکارانش مصرف قهوه، چای و کافئین در میان 85987 زن که در "بررسی سلامت پرستاران" شرکت کرده بودند، را مورد ارزیابی قرار دادند. این زنان در شروع بررسی بین 30 تا 55 سال داشتند.

در طول پیگیری 22 ساله 5272 زن به سرطان پستان مبتلا شدند.

پژوهشگران پس از بررسی عوامل مختلف موثر در سرطان پستان، در  زنانی که 4 فنجان یا بیشتر چای یا قهوه کافئین‌دار و بدون کافئین می‌نوشیدند، در مقایسه با زنانی که کمتر از یک فنجان چای یا قهوه می‌نوشیدند، افزایش خطر سرطان پستان مشاهده نکردند.

آنها همچنین هیچ رابطه‌ای میان سرطان پستان و مصرف سایر نوشیدنی‌های گازدار کافئین‌دار و شکلات که در مصرف کلی کافئین دخیل بودند، مشاهده نکردند.

کد خبر 53363

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان