یکشنبه ۱ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: دانشمندان شاید هرگز دریابند که چرا برخی از افراد شادمان هستند و برخی دیگر نه، اما آنان یک قدم به شناسایی مرکز شادمانی در مغز نزدیک‌تر شده‌اند.

happiness

به گزارش هلث‌دی گروهی از پژوهشگران در دانشگاه کیوتو در ژاپن یا استفاده از ام‌آرآی کاربردی مغزهای افراد داوطلبی را اسکن کردند که از آنان قبلاً درباره اینکه چقدر به‌طور کل شادمان هستند، با چه شدت این عواطف شادمانی را احساس می‌کنند و چقدر از زندگی‌هایشان راضی هستند.

این اسکن‌ها منطقه‌ای از مغز را به نام پره‌کونئوس (precuneus)- ناحیه‌ای در قطعه آهیانه‌ای میانه‌ای مغز که در رأس مغز به سمت عقب قرار دارد- مشخص کرد.

 به گفته این پژوهشگران، این ناحیه هنگامی که افراد هشیار بودند بسیار فعال بود.

بر اساس نتایج این بررسی که در 20 نوامبر در ژورنال Scientific Reports منتشر شده است،‌ افرادی که با شدت بیشتری احساس شادمانی می‌کردند، به‌شدت کمتری احساس اندوه می‌کردند و بهتر می‌توانستند معنای برای زندگی‌شان پیدا کنند، پره‌کونئوس بزرگ‌تری داشتند.

نویسنده اصلی این مطالعه، واتارو ساتو درباره این نتایج گفت: «بسیاری از عالمان برجسته مانند ارسطو در طول تاریخ به تأمل در این مورد پرداخته‌اند که شادمانی چیست. من بسیار شادمانم که اکنون آگاهی بیشتری درباره اینکه معنای شادمانی چیست، به دست آورده‌ایم.»

او گفت به‌طور نظری این یافته‌ها حتی ممکن است به افراد کمک کنند که خودشان را طوری تعلیم دهند که شادمان‌تر باشند.

ساتو گفت، برای مثال، «چندین بررسی نشان داده‌اند که انجام مراقبه يا مديتيشن توده ماده خاکستری مغز را در ناحیه پره‌کونئوس می‌افزاید. این یافته جدید درباره اینکه شادمانی در کدام نقطه مغز رخ می‌دهد، برای ایجاد برنامه‌ها شادمانی بر اساس پژوهش‌های علمی سودمند خواهد بود.»

کد خبر 314628

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha