همشهری آنلاین: همکاری دانشگاه صنعتی شریف با موسسه تست و استاندارد اروپایی فیلترهای دوده موتورهای دیزل (VERT) برای نصب سامانه حذف دوده بر روی ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس تندرو در شهر تهران، آغاز شد.

به گزارش پایگاه رسمی دانشگاه صنعتی شریف، پروژه بین‌المللی نصب سامانه حذف دوده دیزل بر روی اتوبوس‌های تندرو شهر تهران، ۲ سال قبل توسط دفتر خدمات دانش‌بنیان سوخت، احتراق و آلایندگی دانشگاه صنعتی شریف، پیشنهاد شد.

دانشگاه صنعتی شریف و موسسه «ورت»، در این پروژه، مناسب‌ترین فناوری سامانه حذف دوده را به منظور نصب بر روی اتوبوس‌های تندرو در شهر تهران، انتخاب خواهند کرد.

همچنین بخشی از این همکاری در خصوص انتقال دانش انتخاب و شیوه آزمایش این سامانه‌ها است. در این پروژه ۱۲ فناوری روز دنیا در زمینه سامانه‌های حذف دوده دیزل بررسی خواهد شد. همچنین انتخاب فناوری با توجه به کیفیت سوخت، روغن و وضعیت موتور اتوبوس‌های ایرانی انجام می‌گیرد.

هر یک از این سامانه‌ها که با عنوان فیلترهای دوده دیزل شناخته می‌شوند در حدود ۴ تا ۵ هزار یورو قیمت دارند و انتخاب نامناسب آن‌ها پیامدهای سنگینی را به دنبال خواهد داشت.

دکتر وحید حسینی، استاد دانشگاه صنعتی شریف و مدیر دفتر خدمات دانش‌بنیان سوخت، احتراق و آلایندگی، با بیان اینکه موسسه «ورت» مرجع اتحادیه اروپا برای صدور گواهینامه کیفیت فیلترهای دوده دیزل است، گفت: انتخاب نامناسب فناوری سامانه‌های حذف دوده نه تنها کمکی به کاهش آلودگی نمی‌کند، بلکه باعث صدمه به موتور شده و حتی می‌تواند خطر آتش‌سوزی را به دنبال داشته باشد.

وی افزود: از سوی دیگر، استفاده از این سامانه‌ها برای اتوبوس‌های شهر تهران، با پیمایش روزانه بالا می‌تواند در کاهش آلودگی هوا نقش مهمی را ایفا کند و هم‌اکنون در بسیاری از شهرهای جهان مانند لندن و برلین استفاده از این سامانه بر روی خودروهای دیزل اجباری است.

حسینی، با اشاره به اهمیت گسترش همکاری‌های فناورانه بین‌المللی درباره این طرح گفت: این یک مثال بسیار جالب از نقش دانشگاه و استفاده از پژوهش‌های کاربردی در حل مسائل روزمره جامعه مانند آلودگی هواست.

هدف نهایی این پروژه که به تازگی توسط شورای شهر تهران به تصویب رسیده و حمایت مالی آن را شهرداری تهران برعهده گرفته است، نصب فیلتر دوده بر روی ۶۰۰۰ دستگاه اتوبوس دیزل در تهران است. اما در فاز اول این پروژه که شرکت کنترل کیفیت هوا، مسئول اجرای آن است، فیلترها بر روی ۲۰۰۰ دستگاه نصب خواهند شد.

به گفته دکتر حسینی، نصب فیلترهای دوده دیزل، به زودی به صورت یک استاندارد ملی از طرف سازمان محیط زیست تصویب می‌شود. به این ترتیب سازندگان و واردکنندگان خودروهای دیزلی از اواسط سال 1393 مجاز به تولید یا واردات خودرو دیزل بدون این نوع فیلتر نخواهند بود.

کد خبر 253201
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز