همشهری آنلاین: اتحادیه اروپا بلافاصله به اظهارات فریدون عباسی مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران غنی سازی 20 درصدی را به خاطر خواست دیگران تعلیق نخواهد کرد، پاسخ داد.

خبرگزاری رویترز از دوبی گزارش داد که در پی اظهارات فریدون عباسی دوانی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، سخنگوی کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد: ایران باید به این نگرانی‌ مهم فوری، که مساله غنی سازی 20 درصدی است، با برداشتن یک گام ابتدایی اعتمادساز و جامع در این‌باره پاسخ بدهد تا به این وسیله فضایی برای دیپلماسی و مذاکرات بیشتر ایجاد شود.

به گزارش ایسنا، مارک فیتز پاتریک، کارشناس هسته‌یی در موسسه بین المللی مطالعات استرتژیک نیز درباره اظهارات عباسی گفت: این موضع سرسختانه نشانه خوبی برای موفقیت دور بعدی مذاکرات نیست که در آن توقف غنی سازی 20 درصدی فقط یکی از گام‌هایی است که از ایران درخواست خواهد شد.

بنا بر این گزارش برخی دیگر مدعی شدند که سخنان عباسی و دیگر مقامات ایران برای مصرف افکار عمومی داخل و خارج بیان شده است.

مارک هیبز، از کارشناسان موسسه کارنگی گفت که آنچه در پشت پرده می‌گذرد، مهم است .

در عین حال بنا بر این گزارش، سخنگوی اتحادیه اروپا گفت که شش کشور همچنان در انتظار پاسخ ایران به تاریخ احتمالی انجام مذاکرات جدید هستند.

وی گفت: ما هفته گذشته تماسی داشتیم و پیشنهاد دور دیگری از مذاکرات را دادیم. در انتظار شنیدن پاسخ (آنها) هستیم.

 فریدون عباسی دوانی، رییس سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگویی با پایگاه اطلاع رسانی دولت تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران غنی سازی 20درصد را به خاطر خواست دیگران تعلیق نخواهد کرد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد زیاده‌خواهی غربی‌ها در خصوص تعلیق غنی‌سازی 20 درصد گفت: جمهوری اسلامی ایران غنی‌سازی 20 درصد را به اندازه نیازش و تا هر زمانی که به آن احتیاج داشته باشد تولید خواهد کرد.

عباسی در ادامه تصریح کرد: غنی‌سازی 20 درصد حق ملت ایران برای استفاده در راکتور تهران است و از این حق با اقتدار دفاع خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: غنی سازی 20 درصد موضوعی نیست که غربی‌ها موافق آن باشند یا مخالف و یا در قبال آن قصد موضع‌گیری داشته باشند؛ این حق مردم ایران است و هرگز به خاطر خواست دیگران از این حق عقب‌نشینی نخواهیم کرد و تا زمانی که نیاز داشته باشیم، تولید می‌کنیم.

رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: با توجه به بیانیه‌ای که نمایندگان 1+5 در شورای حکام قرائت کردند، ظاهرا تغییری در مواضع قبلی‌شان نسبت به جمهوری اسلامی ایران دیده نمی‌شود.

کد خبر 194938
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز