دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۷:۴۸
۰ نفر

فتانه انفرادی: تلفن همراه اگر چه وسیله‌ای ارتباطی و مؤثر در جامعه امروز است اما همراه داشتن این وسیله ارتباطی با امواجی که دریافت و ساطع می‌کند می‌تواند خطراتی نیز برای سلامت افراد داشته باشد.

به همین دلیل دانشمندان می‌گویند باید تا جایی که می‌توانید موبایل را از خودتان دور کنید و فقط در مواقع ضروری آن هم به‌مدت کم از آن استفاده کنید یا از وسایل کمکی مانند هندزفری و آیفون برای مکالمه استفاده کنید.

تخریب سیستم های حیاتی بدن

اثر سوء میدان‌های الکترومغناطیسی به‌ویژه میدان تلفن همراه به‌صورت فزاینده نقش تخریبی در بدن، ارگانیسم‌ها، بافت‌ها، سلول‌ها و ماکرومولکول‌های حیاتی مانند DNA، پروتئین‌ها و آنزیم‌ها دارد. اثرات میدان الکترومغناطیسی تلفن همراه سبب تغییرات ساختاری بر هموگلوبین و کاهش پیوند اکسیژن با پروتئین می‌شود. اختلال در عملکرد هموگلوبین باعث آزادسازی اکسیژن بیشتر در بافت و بروز ناهماهنگی در واکنش بدن می‌شود.

پارگی رشته های DNA و سرطان

اثر اشعه الکترومغناطیسی تلفن همراه روی ساختار پروتئین‌ها، آنزیم‌ها و DNA نشان داده است که اشعه موبایل موجب پارگی رشته‌های DNA می‌شود و به‌طور کلی بحث توارث و ژن را درگیر می‌کند. پارگی رشته‌های DNA بسیاری از بیماری‌ها را به‌دنبال دارد که یکی از مهم‌ترین آنها بیماری سرطان است که امکان دارد این بیماری به‌علت درگیری DNA به نسل‌های بعدی هم منتقل شود.

تداخل تلفن همراه با وسایل الکترونیک

تداخل استفاده از تلفن همراه و وسایل دیگر مثل مایکروفر، کامپیوتر و همچنین مصرف داروهای مختلف می‌تواند اثرات سوءامواج تلفن همراه را تشدید کند. بدترین شکل تداخل در استفاده همزمان از موبایل و مایکروفر است.

تلفن همراه و خطر تومور مغزی

طبق گزارش‌های منتشر شده از سوی دانشمندان فنلاندی در سایت خبری بین‌المللی سرطان، استفاده مداوم از تلفن همراه حتی تلفن‌های همراه جدید، احتمال ابتلا به تومورهای مغزی را در کاربران به طرز قابل توجهی افزایش می‌دهد. تحقیقات انجام شده از سوی عده بسیاری از محققان دانشگاه‌های فنلاند نشان می‌دهد احتمال مبتلا شدن به تومورهای مغزی در همان سمت از مغز که تلفن همراه بیشتر استفاده می‌شود، بین 40تا 270درصد افزایش یافته است.

تلفن همراه کجا و چگونه؟

بدترین شکل مکالمه قراردادن تلفن همراه کنار گوش است. قراردادن تلفن همراه در کمر هم آسیب‌های جدی به دستگاه تناسلی وارد می‌کند. قراردادن تلفن همراه در جیب پیراهن برای قلب مضر است. بهترین حالت درهنگام پیاده‌روی قراردادن تلفن همراه داخل کیف است. در مواقع استفاده نکردن از تلفن همراه، تلفن باید بیش از یک متر با کاربر فاصله داشته باشد. بهتر است از تلفن همراه در فضای باز و حداکثر یک دقیقه استفاده کنید. استفاده از هندزفری استاندارد، قدرت تشعشعات به مغز هنگام مکالمه را کاهش می‌دهد.

تلفن همراه و زنان باردار

زنان باردار مانند کودکان در گروه‌های پرخطر قرار دارند و باید تا جایی که امکان دارد زمان استفاده از تلفن همراه کوتاه باشد به‌طوری که یک فرد تنها ساعاتی از روز را از تلفن همراه استفاده کند. زنان باردار باید در استفاده از تلفن همراه سه اصل فاصله، زمان و حفاظ را رعایت کنند و تا جایی که امکان دارد سعی کنند حین استفاده از تلفن همراه فاصله دو تا سه سانتی‌متری را رعایت کرده و از هندزفری استفاده کنند.

تلفن همراه برای کودکان خطرناک تر است

قسمت سر یک کودک هفت ساله، 75درصد در معرض خطر تشعشع قرار دارد همچنین این میزان در یک کودک 10ساله، 50درصد و در افراد بزرگسال به 25درصد می‌رسد که اگر به‌مدت زیاد در مواجهه با این تشعشعات قرار بگیرند خطرناک بوده و برای سلامتی مضر خواهد بود. محققان می‌گویند اگر عمق نفوذ امواج الکترومغناطیسی به مغز برابر چهارسانتی‌متر باشد، در بزرگسالان به منطقه گیجگاهی خواهد رسید که این منطقه وظایف چندانی برعهده ندارد اما در کودکان این میزان نفوذ، مناطق مرکزی‌تر مغز را تحت‌تأثیر قرار خواهد داد. علاوه بر این، جمجمه کودکان نازک‌تر است و کمتر می‌تواند نقش حفاظتی داشته باشد. میزان آب موجود در مغز آنها نیز بیشتر است و می‌توان گفت دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد میزان جذب اشعه در کودکان بیشتر است.

استفاده از تلفن همراه دوز مشخص دارد

کاربرد تلفن همراه باید همانند مصرف دارو، محدود و کنترل شده و اصطلاحا دارای دوز مشخص باشد؛ به‌طوری که یک فرد تنها ساعاتی از روز را می‌تواند از موبایل استفاده کند و پس از آن حق استفاده دوباره از آن را نخواهد داشت. علاوه براین، استفاده از موبایل برای مبتلایان به بیماری‌های گوناگون دوز مشخص دارد مثلا، میزان استفاده از تلفن همراه در افراد دیابتی که در برابر امواج آسیب‌پذیرتر از افراد سالم هستند باید متفاوت باشد.

کد خبر 180966

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز