همشهری آنلاین: سایت «پرسبوک آرت» برای سومین سال پیاپی جشنــواره‎ سالانه هــنرهای تجــسمی را در دوبخش عملی و برای اولین بار در ایران- در بخش تئوری نیز برگزار می‌ کند.

به گزارش همشهری آنلاین، هــدف این جشنواره ایــجاد بســتر مــناسب برای تبادل خــلاقیت‎های هنــرمندانه و ارتقای سطح ارتــباط میان هــنرمندان مــعا صر ایـران از طریـق فضای سایبری و همچنین شـناسایی و معرفی هنـرمندان و منتقدین فـعال در زمیـنه‎های مختـلف هنری به گالری‎ها، مجموعه‎داران و مطبوعات است.

در جهان ارتباطات و هنرمعاصر امروز مرزبندی رشته‎های هنری کمرنگ شده است و آن‎چه مهم است نفس هنر است.

با این وجود تمامی هنرمندان و منتقدان در رشـته‎های: نقاشی، طراحی، عکاسی، مجسـمه، گرافیک، هنرمحیطی، تصویرسازی، وب آرت، ویـدئو آرت، اینستالیشن و پرفورمــنس و نقد هنرهای تجسمی می‎توانند در جشنواره شرکت کنند.

این جشنواره در دو بخش آزاد و موضوعی برگزار می‌شود و هر هنرمند می‎تواند به دلخواه در یک بخش شرکت کند.

در بخش آزاد برای شرکت در این بخش فرستادن ۳ اثر الزامی اعلام شده است و برای بخش موضوعی "مـــــــــــــرز سپیـــــــد" ارائه یک اثر کافی است.

تعریف موضوع:

در همین رابطه تعدادی از هنرمندان به تعریف موضوع جشنواره پرداخته‌اند.

حمید سوری کارشناس هنر می‌گوید: «جابه‎جایی فزاینده درون و برون مرزی افراد، سرعت بالای ارتباطات، وصل بودن به شبکه‎های متعدد و مصرف کالاها و تولیدات فرهنگی از سرزمین‎های مختلف، حس وابستگی و تعلق خاطر به مکان و چیزها را برای گروهی تشدید و برای عده‎ای مورد تردید قرار داده است.

بیان هنرمندانه درنگ بر مرز یا بی مرزی نیاز زمانه ماست».

غلامحسین نامی هنرمند نقاش نیز گفته است: «در گستره اندیشه هنرمند، همه‎ دریافت‎های او از جهان پیرامونش حضور دارند، درحیطه هنر جهان معاصر به دلیل سرعت فزاینده و غیر قابل کنترل رسانه‎های ارتباطی هراس انگیز! دیگر درون و برون‎مرزهای جغرافیایی بی‎معناست. آن‎چه که اصل است، اندیشه انسانی است که مرز نمی‎شناسد».

محمد پرویزی منتقد و کارشناس هنری معتقد است: «تنها تاکیدی که می‎توان به واژه‎ بی‎مرز کرد، اندیشیدن به مرزهای آن است، چون پیش شرط هر تفکر گشوده‎ای برای پیشرفت نیازمند تعیین مرزهای فکری در آن باره است».

طــراح و بــــانی جشــنواره نــــــدا درزی و دبیر دائمی و افتخاری جشنواره ادوارد لوسی اسمیت است.

شورای سیاستگــذاری این جشنواره، ادوارد لوسی اسمیت، حمید سوری، حمید کشمیر شکن، غلامحسین نامی و ندا درزی هستند.

امتیازبرگزیدگان:

 معرفی برگزیدگان جشنواره به جامعه هنری، انتخاب ویژه از میان هنرمندان زن ویدئو آرت ۳ دوره پرسبوک به نمایشگاه گردانی آلیس استپانیان و ندا درزی، نمایش آثار ساختمان هنر بیکن، لس آنجلس، کالیفرنیا http://beaconartsbuilding.com
نمایش آثار پذیرفته شدگان در بخش موضوعی و آثار برگزیدگان 3دوره پرسبوک: در گالری‌های خانه هنرمندان ایران

نمایش آثار برگزیدگان و حمایت از ایشان در سایت پرسبوک آرت

اطلاع رسانی نمایشگاههای انفرادی و گروهی و اخبار هنری هنرمندان برگزیده از طریق سایت پرسبوک آرت

بخش عملی

دبیر جشنواره: ندا درزی

داوران انتخاب آثار: رزیــتا شرف جهان - سیمین کرامتی- شادی قدیریان - فرزین هدایت زاده- فریده شاهسوارانی - کوروش گلناری - مــهدی سعیدی

داوران نهایی: ادوارد لوسی اسمیت - بهنام کامرانی - حمید سوری - حمید کشمیر شکن - زیگی گــلدینــگ- جانت ردی- شاهین مرالی -غلامحسین نامی - نازلی مــدکور

همکاران اجرایی: آرش اشکر، اوژن شیر اوژن ، لیلا رحیمیان، نیکونیکنام

بر اساس مقررات اعلام شده، هر هنرمند می‎تواند فقط در یک بخش شرکت کند، ۳ اثر برای بخش آزاد و یک اثر برای بخش موضوعی را ارائه دهد.

همچنین هنرمندان برگزیده دو دوره قبل پرسبوک، فقط می توانند در بخشی موضوعی این دوره شرکت کنند.

علاوه بر این، معرفی هنرمند شامل: سال و محل تولد، میزان تحصیلات، تعداد نمایشگاه‎های انفرادی و گروهی به دو زبان فارسی و انگلیسی است.

از سوی دیگر، اثر باید شامل نام خالق اثر، عنوان اثر، تاریخ ، ابعاد تکنیک، و ذکر نام رشته‎ انتخابی هنر تجسمی(نقاشی، عکاسی، مجسـمه، وب آرت ، ویـدئو آرت، اینستالیشن و پرفورمــنس، گرافیک، تصویرسازی) به دو زبان فارسی و انگلیسی باشد.

نحوه ارائه سه بعدی آثار در بخش موضوعی نیز اثری مکعب در ابعاد (۳۰×۳۰ سانتیمتر) آزاد درانتخاب مواد، نحوه ارائه دو بعدی آثار در بخش موضوعی: با در نظرگرفتن قابی۲ سانتیمتری مجموعا با اثر(۳۰×۳۰ سانتیمتر) قابل نصب بر روی دیوار است.

همچنین شرح مختصری در باره اثر به دو زبان فارسی و انگلیسی و در بخش آزاد حداقل سایز آثار نقاشی ۱۰۰ سانتیمتر و حداکثر ۲۰۰ سانتیمتر وبرای آثار عکاسی و گرافیک حداقل ۷۰ سانتیمتر و حداکثر ۱۰۰ سانتیمتر از دیگر موارد اعلام شده‌اند.

برای دسترسی سریع و آسان‎ به آثار شرکت‎کنندگان، از آنها خواسته شده است موارد ذیل را به دقت رعایت کنند. در غیر این صورت آثار شان از داوری کنار گذاشته خواهد شد.

تصاویر آثار با فرمت جی پی جی و کیفیت مناسب که ابعاد آن کمتر از ۵۰۰ ×۵۰۰ پیکسل نباشد ، رزولوشن ۷۲ دی پی آی وحجم فایل ارسالی بزرگتر از ۱ مگابایت نباشد.

ویدئو آرت،پرفورمنس و وب آرت باید آثارشان بصورت آن لاین ور قالب ویدئویی در دسترس باشد.

عنوان ایمیل‌ها و فایلها را مطابق رشته مورد نظر و با مخفّف انگلیسی تعیین شوند:(نقاشی=Pai)،(عکاسی=Pho)،(مجسمه=Scu)،(وب آرت=Web)،(ویدئوآرت=Vid)،(اینستالیشن=Ins)،(پرفورمانس=Per)،(گرافیک=Gra (،)تصویرسازی= Ilu)،(هنر محیطی=Env) ، (طراحی=(Dra هنرمندان بخش موضوعی نام (مرز سپید) را نیز در کنار اسامی مخفف بگنجانند.

عنوان فایل‌ها (در هر فرمتی که باشند) حتما به انگلیسی و متناسب با اثر انتخاب شوند. ( نام خالق اثر، عنوان اثر، تاریخ، ابعاد، تکنیک)

کلیه‎ شرکت کنندگان باید در هر ایمیل، مطابق مقررات اطلاعات خود را ذکر کنند. مشخصات خواسته شده باید در نرم افزار مایکروسافت Word 2007 و با فونت تاهوما اندازه‎ قلم ۱۲ درج شده باشند.

آثار ارسالی به جشنواره قابل ارائه برای نمایشگاه بوده و در مسابقه  آنلاین ایرانی دیگرو دوره های قبلی پرسبوک نمایش داده نشده باشد.

آثار باید به ایمیل سایت پرسبوک آرت ارسال شوند: info@persbookart.com
آثار ارسالی مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد.

عدم رعایت موارد فوق به منزله پذیرفته نشدن آثار منظور می‎شود.

درصورت چاپ کاتالوگ، کتاب یا بروشور های تبلیغاتی جشنواره، حق انتشار آثار در اینترنت و موارد مشابه متعلق به سایت پرسبوک آرت و حامیان است.

بخش تئوری

نقد هنری، منتقدان و ناقدان هنری غرب همواره توانسته‎اند جریان‎سازی‎ درخور توجهی در تاریخ هنر داشته باشند.

جنبش‎ها و جریان‎های مختلف هنری همیشه همراه با ناقدان آن مشهور بوده است که اعتبار خاصی به آن‎ جریانها بدهند و در شکل کلان یک جریان ناشناخته را بر سر زبان‎ها بیاندازند.

متاسفانه در کشورمان فاصله عمیقی بین ناقدان هنری و هنرمندان ایجاد و از همه بدتر نقد از جایگاه آکادمیک آن دور شده است.

علی‎رغم این‎که هنرمندان بسیار خوبی در حوزه تجسمی داریم که هر ساله نیز بر تعداد آن‎ها افزوده می‎شود، کمتر کسی می‎تواند از جریان نقد علمی هنر تجسمی یاد کند و در سوی دیگر نقد علمی توسط نهادهای دانشگاهی با یک بدسلیقگی تنها به نگارگری محدود شده است و سایر اندیشمندان و پژوهشگران تجسمی باید نتایج تحقیقات خود را به سوی نشریات کشورهای دیگر ببرند و اساسا تعاملی با مخاطب داخلی تجسمی ایجاد نشود.

اکنون سایت آکادمی هنر با همکاری جریان پرسبوک که بانی اولین رویداد آنلاین تجسمی در ایران است، تصمیم گرفته است جشنواره‎ای در زمینه مقاله‎نویسی هنر تجسمی برگزار کند.

این جشنواره در دوبخش تحلیل و یادداشت برگزار خواهد شد.

اهداف آکادمی هنر و پرسبوک برای برپایی چنین رویدادی عبارتند از: در ابتدا شناسایی ظرفیت هنری پارسی‎زبانان، معرفی نقد علمی هنر (که امید است به ایجاد انجمن علمی منتقدان هنر بیانجامد)، کم کردن فاصله ایجاد شده بین هنرمندان و نقد، ایجاد بستر مناسب گفتمان تعاملی هنر برای افراد مستعد در نقد.

محورهای بخش تئوری نیز شامل انسان‎شناسی Anthropology ، بینامتنیت و بینارسانه‎ Intermediality & Inter textuality ، پدیدارشناسی Phenomenology ، پساساختگرایی Post-Structuralism ، جلوه‎های گفتمانی Discursive Aspects ، روانکاوی Psychology ، زبان‎شناسی Linguistic ، ساخت‎گرایی Structuralism ، مطالعات بیناهنری Inter-art(s) Studies ، نشانه‎شناسی Semi logy نشانه‎معناشناسی Semiotics هرمنوتیک Hermeneutic هستند.

همچنین موضوعات نقد بخش تئوری عبارتند از: اسطوره‎شناختی Mythology ، اصول تکنیکی Technical ترکیب‎بندی Composition 

تصویرسازی Illustration ، تطبیقی Comparative، توصیفی Descriptive ، زیبایی‎شناسانه Aesthetic ، سبک Style ، فرم Form ، فیگوراتیو Figurative
مفهومی Conceptual ، کمپوزیسیون Composition ، نوع Genre ، هارمونی Harmony

دبیر بخش تئوری جشنواره، مجید رحیمی جعفری است.

اسامی هیئت داوران مقالات تحلیلی به این شرح اعلام شده‌اند: دکتر حمیدرضا شعیری (دکتری معناشناسی از دانشگاه لیموژ، دانشیار دانشگاه تربیت مدرس) - دکتر بهمن نامورمطلق (استادیار دانشگاه شهید بهشتی، معاون پژوهشی خانه هنرمندان) - دکتر علی عباسی (دانشیار دانشگاه شهید بهشتی) - دکتر بابک معین (استادیار دانشگاه آزاد اسلامی -دکترای پژوهش هنر از دانشگاه هنر تهران) - دکتر اصغر ایزدی جیران (عضو هیئت علمی انسان¬شناسی و جامعه شناسی دانشگاه تهران).

هیئت داوران بخش نقد نیز متشکل از زهرا پاملا کریمی،محمد پرویزی و علی اتحاد است.

در مورد ارسال نقدها نیز چنین اعلام شده است که در هر دو حوزه علاقمندان شرکت در جشنواره برای جلوگیری از پراکندگی موردهای مطالعاتی باید به نسبت علاقه خود، اثر یا آثار هنرمند یا چند هنرمند برگزیده شده در جشنواره «پرسبوک آرت» را مورد بررسی قرار دهند.

تنها در بخش یادداشت می‎توانند کلیت پرسبوک یا کلیه آثار برگزیده شده در آن را مورد نقد قرار دهند.

شرکت‎کنندگان در این جشنواره برای مشاهده -انتخاب مورد مطالعاتی خود- کلیه آثار برگزیده شده در جشنواره پرسبوک آرت می‎توانند به سایت پرسبوک www.persbookart.com مراجعه کنند.

زبان تخصصی ارائه مقالات نیز فارسی (ترجیحا چکیده مقالات به صورت انگلیسی ارائه شود) و تحلیل‎های برگزیده به صورت پاورپوینت مقالات خود را می‎توانند ارایه دهند.

در زمینه ضوابط و معیارهای انتخاب مطالب، انطباق با محورهای جشنواره در هر حوزه، مقالات تحلیلی حتما باید از چارچوبی علمی برخوردار باشد و تمامی نقل‎قول‎ها و استفاده از منابع ذکر شود.

معادل کلمات لاتین و اصطلاحات پی‎نوشت شوند و در کل ضوابطی در حد مقالات پژوهشی داشته باشند، تازگی و نوآوری، عدم چاپ یا ارائه در جای دیگر، از نظر ویراستاری طبق قوانین ویراستاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی به نگارش درآمده باشد.

نقد )یادداشت (بین ۴۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه و مقالات تحلیلی بین ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ کلمه )با رعایت نیم‎فاصله ( تایپ شده در محیط Word 2007 باشد و عکس‎های انتخاب شده برای نوشتن تحلیل یا یادداشت در فایل درج شود.

همچنین مقالات باید به پست الکترونیک paper@academyhonar.com ارسال شوند.

تقویم اجرایی جشنواره نیز به شرح ذیل است:

شروع ارسال آثار بخش عملی: ۱۵ خرداد ۱۳۹۱
پایان ارسال آثار بخش عملی: ۳۱ تیر ۱۳۹۱
اعلام اسامی پذیرفته شدگان: ۲۰ مرداد ۱۳۹۱
اعلام نتایج نهایی بخش عملی: ۳۰ مرداد ۱۳۹۱
زمان برپایی نمایشگاه: ۱۸- ۹ مهر ۱۳۹۱
شروع ارسال بخش تئوری : ۱ شهریور ۱۳۹۱
پایان ارسال بخش تئوری: ۲۰ شهریور ۱۳۹۱
اعلام نتایج نهایی بخش تئوری: ۳۱ شهریور1391

حامیان معنوی جشنواره، انجمن هنرهای تجسمی و سنتی فارس، مجموعه سایت آکادمی هنر، خانه‎ هنرمندان ایران، طاووس آنلاین، فصلنامه هنر فردا، مجله‎ هنری الکترونیکی تاک، شرکت نارمند هستند.

در صورت حمایت مادی پرسبوک سوم، امتیازهای ویژه‌ای برای برگزیدگان در نظر گرفته خواهد شد و حامیان می‌توانند از طریق ایمیل سایت با پرسبوک ارتباط برقرار کنند.

علاقمندان برای کسب اطلاع بیشتر می‌توانند با ایمیل دبیر خانه سایت پرسبوک آرت ارتباط برقرارکنند.

info@persbookart.com
www.persbookart.com

 

 

کد خبر 174447

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز