همشهری آنلاین: رئیس هیات مدیره جامعه دامپزشکی تهران هشدار داد که اگر بیماری ببر وارده شده به ایران "مشمشه" باشد به دلیل خطرناک بودن این بیماری برای انسان باغ‌وحش ارم باید قرنطینه شود.

ببر

 رئیس هیات مدیره جامعه دامپزشکی کشور در گفت‌وگو با ایلنا اظهار داشت: جای تاسف است که ما ببرهایی را که از سیبری به ایران آورده‌ایم به شیوه‌ای نگهداری کردیم که نه تنها نسل ببر در ایران احیا نشد بلکه شیرهای باغ وحش هم بر اثر انتقال بیماری از این ببرها جان خود را از دست دادند و همچنین احتمال قرنطینه باغ‌وحش به خاطر شیوع بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد .

ناصر نبی‌پور رئیس هیات مدیره جامعه دامپزشکی کشور با بیان اینکه دلیل مرگ ببر سیبری که در باغ‌وحش ارم نگهداری می‌شد به احتمال بسیار زیاد بیماری «مشمشه» است، افزود: این بیماری، بیماری تک سمی‌ها است و اسب، قاطر و الاغ به این بیماری مبتلا می‌شوند.

او ادامه داد: این بیماری به احتمال زیاد از طریق گوشت الاغی که به این بیماری مبتلا بوده است و ببرها و شیرهای باغ‌وحش ارم از آن تغذیه شده‌اند به آن‌ها منتقل شده است.

مشمشه، بیماری‌ای کشنده برای انسان است

نبی پورتاکید کرد: این بیماری بین دام و انسان مشترک است و از طریق خوردن گوشت آلوده به گوشتخواران و از طریق جراحت پوستی به انسان منتقل می‌شود.

او با بیان اینکه این بیماری در تک سمی‌ها است یک بیماری تنفسی است و برونش‌ها را بیمار می‌کند، افزود: منشاء این بیماری میکروب «زدوموناس‌مالئی» است که به دو صورت مزمن و حاد بدن بیمار را درگیر می‌کند که در صورت ابتلا به شکل حاد آن عفونت شدید خونی موجب مرگ سریع بیمار می‌شود.

نبی‌پور تاکید کرد: این بیماری برای انسان بسیار خطرناک بوده و درصورت مبتلا شدن به سرعت مرگ انسان را رقم می‌زند.

او تاکید کرد: درحال حاضر هنوز با قطعیت نمی‌توان گفت که آیا این بیماری «مشمشه» است یا خیر و نتیجه آزمایش آن که امروز بعدازظهر ( 11 دی) مشخص می‌شود به ما نشان خواهد داد که بیماری دقیقاً چیست.

رئیس هیات مدیره جامعه دامپزشکی کشور در پاسخ به اینکه اگر این بیماری مشمشه باشد چه باید کرد، گفت: در صورتی که مشخص شود این بیماری مشمشه است باید سریعاً کل منطقه ارم قرنطینه شده و ضد عفونی کردن منطقه به وسیله سود سوزآور انجام شود.

او گفت: شنیده‌ها حاکی از این است که اگر بیمار مشمشه باشد،‌ مرگ ببر ماده نیز حتمی است

نبی‌پور تاکید کرد: جای تاسف است که ما ببرهایی را که از سیبری به ایران آورده‌ایم به این شکل نگهداری می‌کنیم و موجب می‌شویم که نه تنها به احیای نسل ببر در ایران کمک نکنند بلکه موجب بیمار شدن سایر شیرهای باغ‌ وحش نیز شوند.

او ادامه داد: غیر از ببری که در اثر این بیماری تلف شد، ببر ماده هم بیمار است و اگر این بیماری مشمشه باشد مرگ آن نیز حتمی است.

او گفت: در جلسه روز دوشنبه جامعه دامپزشکی این مسئله بررسی شده و بیانیه رسمی جامعه دامپزشکی انتشار و به استحضار عموم می‌رسد.

کد خبر 124608
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز