دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۶:۳۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: وزیر خارجه پاکستان ابراز امیدواری کرد که محدودیت‌های جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه تهران، توافق‌نامه گازی ایران و پاکستان را تحت تاثیر قرار ندهد

به گزارش ایلنا به نقل از روزنامه پاکستانی نیشن، «شاه محمود قریشی» در کنفرانسی خبری با تاکید بر این‌که قرارداد گازی ایران و پاکستان در برگیرنده نیازهای اسلام‌آباد در حوزه انرژی است، گفت که کشورش تمایل دارد این قرارداد به قوت خود باقی بماند.

قریشی در عین‌حال گفت: «اما در حال حاضر هرگونه بیانیه نهایی در این‌باره، پیش از موعد و زودهنگام است.»

وی ادامه داد: «باید به دنبال منافع خود باشیم اما در عین حال تمایلی برای تخطی از قوانین بین‌المللی نداریم.»

قریشی گفت که موضع‌گیری «ریچارد هالبروک»، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و پاکستان درباره این‌که این توافق‌نامه تحت تحریم‌های جدید شورای امنیت قرار می‌گیرد یا خیر، چندان شفاف نبوده است.

این در حالی است که فرستاده ویژه آمریکا در امور پاکستان و افغانستان طی موضع‌گیری توجیه‌ناپذیری به اسلام‌ آباد هشدار داد که تحریم‌های جدید واشنگتن علیه تهران ممکن است خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را نیز در بر بگیرد.

هالبروک مشارکت شرکت‌های پاکستانی و دولت ایران در طرح انتقال گاز طبیعی ایران به پاکستان را مشمول تحریم‌های واشنگتن علیه تهران دانست و هشدار داد که پاکستان خود را «بیش از حد متعهد» به انجام این قرارداد نکند.

وی در پاسخ به این پرسش ‌که این تحریم‌ها چگونه می‌تواند پاکستان را نیز تحت تاثیر قرار دهد، گفت: «هم اکنون قانون تحریم‌های جدید علیه ایران در کنگره آمریکا در حال تدوین است و پاکستان باید تا تصویب نهایی این قانون منتظر بماند.»

این مقام آمریکایی با توجه به پروژه خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان گفت: «می‌دانیم که پاکستان برای تامین انرژی خود با مشکلات فراوانی روبه‌رو است اما قوانین در حال تدوین در کنگره آمریکا ممکن است که این پروژه را نیز در بر بگیرد.»

قرارداد ساخت خط لوله و انتقال گاز طبیعی از ایران به پاکستان هفته گذشته پس از ماه‌ها رایزنی بین دو کشور نهایی شد و قرار است با اجرایی شدن این قرارداد از ماه مارس سال ۲۰۱۴ میلادی، روزانه ۲۱.۵ میلیون متر مکعب گاز ایران برای مدت ۲۵ سال به پاکستان صادر شود.

این طرح که «خط لوله صلح» نامگذاری شده است، قرار بود در دهه ۱۹۹۰ میلادی به اجرا در آید و گاز ایران را به پاکستان و از آنجا به هند منتقل کند اما هند از مشارکت در این پروژه خودداری کرده است.

کد خبر 110149

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز