همشهری‌آنلاین-هلن صدیق بنای: اعلام نتایج این تحقیقات، سبب جنجال و اعتراض اکثر شرکت‌ها و سازندگان این ماشین‌ها شد.

 دانشمندان و محققان، با تحقیقات در زمینه آلودگی‌، میکروب‌ و باکتری‌های پنهان در وسایل خانه و آشپزخانه‌ شما از قبیل؛ سینک ظرفشویی، دستمال‌ها، اسفنج‌ها، کابینت‌ها و حتی کنترل تلویزیون، ویدیو، دستگیره‌ و لولاهای درها،‌ پریزهای برق، لیوان یا فنجان‌های چای در محل کار و ... هشدار داده‌اند.

این بار، تحقیقات و مطالعه در زمینه آلودگی ناشی از استفاده نادرست از ماشین‌های لباسشویی و ظرف‌شویی است.

اعلام نتایج این تحقیقات، باعث جنجال و اعتراض اکثر شرکت‌ها و سازندگان این ماشین‌ها شده است. با این وجود دکتر جربا نتیجه تحقیقات خود را در رابطه با ماشین‌های لباسشویی و بیماری انسان، منتشر کرد.

دکتر چارلز جربا (Charles Gerba)، محقق و استاد میکروبیولوژی دانشگاه آریزونا بیشتر عمر کار تحقیقاتی خود را بر روی" کیفیت آب و آلودگی‌های ناشی" از آن گذاشته است. به همین منظور به همه جا‌ها، حتی گوشه کنار خانه‌ها هم سرک کشیده است.

او میکروب‌ها و باکتری‌های که در محیط‌‌های‌بسته و مرطوب خانه‌ تولید، رشد و تکثیر می‌یابند، شناسایی و در مورد عملکرد‌ آنها هشدار داده است.

دکتر جربا می‌گوید؛ مخزن ماشین لباسشویی شما محل امنی برای باکتری‌ها و میکروب‌های عاشق رطوبت است که باعث بروز بیماری‌های پوستی یا آلرژی در انسان بخصوص در خردسالان می شوند.

این میکروب‌ و باکتری‌های خطرناک در اثر استفاده نادرست از ماشین لباسشویی، تولید،تکثیر و منتقل می‌شوند. به طوری‌که به راحتی می‌توانند، سلامت انسان را به خطر اندازند.

 برای جلوگیری از این نوع بیماری‌ها از سوی محققان نکاتی در زمینه استفاده صحیح از ماشین لباسشویی ارائه شده است.

مکانی مناسب برای لباسشویی

قبل از هر چیز، محل قرار گرفتن ماشین لباسشویی بسیار اهمیت دارد. افرادی هستند که ماشین لباسشویی خود را به دلایل خاصی‌ یا از روی ناآگاهی درون حمام، انباری و یا حیاط خلوت مسقف‌ می‌گذارند. در حالیکه نمی‌دانند با این کار چه اشتباهی در حق خود و افراد خانواده‌ می‌کنند.

چرا که گذاشتن ماشین لباسشویی در حمام، باعث تولید و تکثیر هر چه سریع تر میکروب‌ و باکتری‌ها می‌شود. آلودگی بوجود‌آمده به لباس‌ها، پرده و لوازمی مثل لیف و... در حمام نفوذ کرده و در نتیجه، خیلی راحت انسان را به آلرژی، آسم و بیماری‌های پوستی مبتلا می‌‌کنند.

بنابراین، ماشین لباسشویی شما باید در محیط های‌باز مثل آشپزخانه نصب شود. و در پایان کار، بایددر مخزن لباسشویی و هم پنجره آشپزخانه‌ را باز گذاشت تا هوا و بخار حاصله از آن خارج شود. چرا که حبس این بخار، باعث ایجاد محیط مناسب برای رشد میکروب و باکتری‌ها می‌شود.

اگر نمی توانید ماشین لباسشویی را در یک محیط باز قرار دهید. و اجبارا آن را در محیط های نامناسب مانند حمام، انباری و ... قرار داده‌اید. باید بعد از اتمام کار ماشین در حمام یا انباری را به مدت چند ساعت، باز گذاشته تا هوا و بخار‌های حاصله خارج شوند.

 این محقق و میکروبیولوژیست‌ تاکید می‌کند که با خشک کردن لاستیک دور درمخزن و حتی فضای درون ماشین با دستمالی خشک از سرایت باکتری‌هاو میکروب‌ها به لباس‌ها جلوگیری کنید.

 حتی برای اطمینان از نابودی کامل‌آنها می‌گوید: پس از هر بار استفاده از ماشین لباسشویی آن را با باد سرد سشوار خشک کنید!

شستشوی لباس‌های زیر 

لباس‌های زیر یکی از منابع اصلی‌ انتشار میکروب در فضای بسته و مرطوب‌ هستند.
بهتر است لباس‌های زیر خود را جدا از لباس‌ها دیگر، در لباسشویی شستشو دهید.

چرا که ممکن است آلودگی و کثیفی، لباس‌های دیگر به لباس‌های زیر شما سرایت کرده و سبب تحریک پوستی یا حتی عفونت در موضع پوشیدن شود.

دکتر جربا می‌گوید: حتما لباس‌های زیر خود را با آب کاملا داغ و مواد پاک‌کننده قوی، شستشو داده و آنها را زیر نور مستقیم آفتاب خشک کنید. 

یا اصلا بهتر است برای جلوگیری از هر نوع آلودگی‌، لباس‌های‌زیرتان را با دست شسته و بعد از خشک شدن اتو کشی کنید.

شستشوی روکش‌ها و ملحفه‌ها

خانم‌های کدبانو برای حفظ رنگ و رو یا طول عمر روتختی، روبالشی و ملحفه‌ها آنها را با آب سرد و دورکند ماشین می‌شویند.

در صورتیکه این کار یک آب‌تنی لذت‌بخش برای این نوع روکش‌ها محسوب می‌شود. همچنین  یکی از بهترین محیط‌هابرای حفظ گرد و غبار و ایجاد آلرژی، روتختی‌ها و روبالشی‌ها هستند.

بنابراین، افراد باید هر دو هفته یکبار کلیه لوازم خواب‌شان را با آب کاملا داغ و با دور تند ماشین شستشو دهند.

همچنین برای جلوگیری از جذب هر گونه آلودگی، آنها را درون خانه و به دور از گرد و غبار هوای‌بیرون خشک کنند.

پودر‌ و شوینده‌ها
افرادی هستند که به خاطر حساسیت پوست دستان‌شان به بعضی از شوینده‌هافکر می‌کنند، اگر از ماشین لباسشویی یا ظرفشویی برای شستشو استفاده کنند، می‌توانند از هر نوع شوینده‌ای برای لباس‌هایشان استفاده کنند.

در صورتیکه محققان دانشگاه واشنگتن می‌گویند؛ اگر پوست دست شما نسبت به مواد شوینده‌ای حساسیت دارد، نباید از آن شوینده در ماشین لباسشویی استفاده کنید.

چرا که با این کار، حساسیت پوستی را از طریق لباس‌های شستشو شده به تمام بدن خود منتقل خواهید کرد.

همچنین آنها انتخاب شوینده‌ و نرم‌کننده ‌های معطر را برای لباس کودکان، نوزادان و افراد مبتلا به آسم و آلرژی را نامناسب می‌دانند.

محققان معتقدند، لباس نوزادان مانند لباس‌های زیر، بهتر است دستی و با مواد شوینده ملایم شسته شوند.

حبس لباس‌های شسته در ماشین

دکتر جربا معتقد است، رها کردن لباس‌های خیس و شسته شده در درون مخزن ماشین، بیش از 30 دقیقه باعث کپک زدگی و تولید باکتری‌های آلرژی‌زا می‌شود.

بنابراین توصیه می‌کند؛ تنها زمانی ماشین لباسشویی‌ را روشن کنید که می‌دانید، در خانه ‌هستید و می‌توانید، بلافاصله پس از اتمام شستشو، لباس‌ها را خارج  کرده و پهن کنید.

مخزن لباسشویی یا سبد لباس چرک

اکثر خانم‌ها از مخزن لباسشویی به‌جای سبد لباس‌های چرک استفاده‌می‌کنند. آنها برای اینکه لباس‌های چرک جلوی دید نباشد. آنها را درون مخزن ماشین لباسشویی می‌ریزند. و تاروشن کردن مجدد ماشین در آن حبس می‌کنند.

درصورتیکه نمی‌دانند عرق، رطوبت و آلودگی لباس‌های تلمبار شده، می‌تواند محیط مناسبی برای تولید انواع باکتری‌ها ایجاد کند.

باکتری‌هایی که در تارو پود ریز لباس‌ها نفوذ کرده و در فرصت مناسب شروع به رشد و فعالیت می‌کنند. فعالیت‌هایی که منجر به‌ بیماری‌های پوستی و تنفسی خواهد شد.

 گل و لای لباس‌ها

میکروب و آلودگی‌های لباس‌های کثیف و گلی شما ممکن است تا مدت‌ها درون ماشین ‌لباسشویی باقی بماند. حتی بعدا به سایر لباس‌ها‌ هم منتقل شود. بنابراین بهتر است لباس‌های بسیار کثیف و گلی خود را با دست بشویید.

اگر با لباس‌های خاکی‌، گلی‌ و کثیف از سفر یا کوهنوردی باز گشته‌اید. از فرط خستگی، کفش ها و لباس‌هایتان را داخل ماشین پرت نکنید.

بلکه بهتر است لباس‌ها و کفش‌ها را تا فرصت مناسب در گوشه‌ای‌ از حیاط یا حمام خانه  بگذارید. تا زمانیکه از خستگی‌ سفر فارغ شدید، اقدام به تمیز کردن و شستشوی آنها کنید.

دکتر جربا برای محکم کاری می‌افزاید؛ برای حفظ بهداشت ماشین لباسشویی بهتر است، پس از هر سه یا چهار بار استفاده، یکبار آن را بدون لباس و با مواد ضدعفونی ‌کننده روشن کنید.

کد خبر 106340
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز