میانگین معدل نهایی دانش‌آموزان پایه دوازدهم در خرداد امتحانات امسال ۹.۵ شده که بالاترین نمره معدل متعلق به دانش‌آموزان یزدی است و آن هم ۱۲.۴۰ است.

مدرسه غیرانتفاعی - مدارس غیر دولتی - مدرسه غیر دولتی - مدارس غیر دولتی - دبیرستان - مدارس سمپاد

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: میانگین نمره معدل نهایی دانش‌آموزان پایه دوازدهم کشور در امتحانات خرداد امسال، موجی از حیرت و نگرانی جامعه را به دنبال داشته است. موضوعی که البته بسیاری از جامعه‌شناسان، روانشناسان و حتی مشاوران تحصیلی معتقدند که با اوضاع حاکم بر نظام آموزشی کشور قابل پیش‌بینی بود.

میانگین معدل نهایی دانش‌آموزان پایه دوازدهم امسال ۹.۵ شده و بالاترین نمره معدل متعلق به دانش‌آموزان یزدی است که آن هم زیر ۱۳ است؛ یعنی ۱۲.۴۰. پایین‌ترین میانگین معدل مربوط به سه استان سیستان و بلوچستان (۷.۷۳)، کهگیلویه (۸.۰۱) و خوزستان (۸.۳۹) است. حتی معدل دانش‌آموزان استان تهران که بیشترین امکانات آموزشی در آن متمرکز شده است، ۱۰.۶۷ است.

چرا بچه‌ها دیگر درس نمی‌خوانند؟

بعد از رسانه‌ای شدن معدل نهایی دانش‌آموزان پایه دوازدهم، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش و پرورش در گفتگویی اعلام کرد: «پایین بودن میانگین نمرات امتحانات نهایی به معنای بحران در نظام آموزشی کشور نیست. نه پایین بودن مطلق این عدد معیار بحران است و نه بالا بودن آن نشانه سلامت کامل. مهم، تحلیل عالمانه این آمار به تفکیک هر استان و کشف نقاط ضعف برای بهبود شرایط است.» اما کارشناسان نظر دیگری دارند. همشهری‌آنلاین درباره این موضوع با مطهره شریفی، روانشناس و مشاور گفتگو کرده و دلایل افت تحصیلی دانش‌آموزان کشور را از زاویه روانی نیز بررسی کرده است.

شریفی در این رابطه توضیح می‌دهد: برخلاف آنچه که خیلی‌ها گمان می‌کنند، مشکل اصلی افت معدل‌ها به پایین آمدن آی‌کیوی دانش‌آموزان برنمی‌گردد. نوجوانان امروز اتفاقاً باهوش‌تر از نسل‌های قبل هستند، اما بی‌انگیزه، پریشان و خسته‌اند. این وضعیت، نتیجه‌ طبیعی مجموعه‌ای از عوامل روانی، خانوادگی، اقتصادی و آموزشی است که ذهن آنها را دچار فرسایش کرده است. ما فکر می‌کنیم که بچه‌ها فقط در دنیای خود سیر می‌کنند. درحالی‌که هر اتفاقی در دنیای بزرگ‌ترها سلامت روان آنها را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد و وقتی سلامت روان تامین نباشد، کیفیت در یادگیری و انگیزه هم در کار نیست.

این روانشناس توضیح بیشتری می‌دهد و می‌گوید: بسیاری از والدین امروز درگیر مشکلات مالی شدید هستند؛ از درآمدهای بسیار پایین تا اجاره‌خانه‌های سنگین و چندشیفت کار کردن و مخارج ناتمام فرزندان. این مشکلات در شهرها و استان‌های محروم به شکل بدتری خود را نشان می‌دهد. خب این فشارها به‌ طور مستقیم به کودکان منتقل می‌شود و باعث اضطراب، بی‌قراری و ناتوانی در تمرکز او می‌شود.

شریفی ادامه می‌دهد: درضمن نوجوانی که شاهد بیکاری خاله و عمه و عموی تحصیل‌کرده‌اش است یا مدام از مهاجرت حرف می‌شنود، چطور می‌تواند به آینده امیدوار باشد؟ در چنین شرایطی، درس ‌خواندن بی‌فایده به‌ نظر می‌رسد و باعث بی‌انگیزگی بچه‌ها می‌شود. ضمن این که باید بپذیریم که محتوای درسی کتاب‌ها هم جذاب و کاربردی نیست. بچه‌های امروز با دنیای دیجیتال بزرگ شده‌اند، اما مدارس ایران هنوز در گذشته مانده‌اند. با تالیفاتی که بچه‌ها را اقناع نمی‌کند. کلاس درس برای بسیاری از دانش‌آموزان به محیطی خشک، عاری از خلاقیت، غیرمفید و غیرقابل تحمل تبدیل شده است.

به گفته این روانشناس، البته پاندمی کرونا هم به اعتقاد من تأثیر بسیار عمیقی در افت تحصیلی دانش‌آموزان ایران گذاشت. تعطیلی طولانی مدارس، آموزش آنلاین غیراستاندارد، نبود دسترسی مناسب به اینترنت و ابزارهای دیجیتال در بسیاری از مناطق، کاهش تعامل اجتماعی و نبود نظارت مؤثر، باعث افت یادگیری، افت انگیزه و مشکلات روانی بچه ها شد. به خصوص دانش‌آموزان مناطق محروم. بخشی از این آسیب‌ها از آنجا شدت گرفت که هنوز هم ادامه دارد.

بیشتر بخوانید؛

گوشی و تبلت باعث افت تحصیلی شد؟

موضوع مهم دیگری که این روانشناس به آن اشاره می‌کند، این است که در مدارس کشور ما سلامت روان دانش‌آموزان به ‌ندرت رصد می‌شود و اگر هم مشاور و روانشناسی در مدرسه حضور دارد، فقط برای خالی نبودن عریضه است و بیشتر در زمینه تحصیلی است. نه برای اهمیت دادن به سلامت روان دانش‌آموزان. ضمن این که در مناطق محروم، خبری از فعالیت همین مشاورهای نصفه و نیمه هم نیست. برای همین، اختلالاتی مثل اضطراب، افسردگی، بی‌خوابی یا پرخاشگری بچه‌ها اغلب بدون درمان باقی می‌مانند و مستقیماً بر عملکرد درسی آنها تأثیر می‌گذارد.

به گفته این مشاور، یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل افت تحصیلی، دیجیتال‌باز شدن دانش‌آموزان است. خیلی از کودکان از سنین بسیار پایین با موبایل و تبلت درگیرند. این مواجهه زودهنگام، اگر بدون برنامه‌ریزی باشد، می‌تواند آسیب‌زا باشد. آسیب‌هایی مثل کاهش تمرکز، افزایش حواس‌پرتی، ضعف در یادگیری، اختلال خواب، ضعف حافظه، کاهش توان خواندن و نوشتن، تضعیف مهارت‌های زبانی و شناختی و وابستگی هیجانی به دستگاه‌های دیجیتال. دانش‌آموزان ما دیگر بدون گوشی دچار اضطراب، بی‌قراری یا حتی پرخاشگری می‌شود.

شریفی می‌گوید: در حالی‌که تکنولوژی می‌تواند ابزاری فوق‌العاده برای یادگیری باشد، اما در کشور ما بدون هیچ آموزشی رها شده است. نتیجه‌اش هم می‌شود ایجاد نسلی با ذهن پراکنده، اضطراب مزمن و تمرکز ناپایدار است. شاید بگویید درحال‌حاضر بچه‌ها در همه کشورها دیجیتال‌محور شده‌اند. پس چرا دیجیتال‌زدگی در ایران آسیب‌زاتر است؟ جواب این است که در کشورهای موفقی مانند آمریکا، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور و ... استفاده از تکنولوژی در آموزش، با زیرساخت، مشاوره، برنامه‌ریزی و آموزش سواد رسانه‌ای همراه شده است. مثلا در ژاپن علی‌رغم استفاده گسترده از ابزارهای دیجیتال، فرهنگ تمرکز، انضباط و آموزش حضوری هنوز غالب است. دانش‌آموزان مهارت مدیریت زمان و فضای مجازی را یاد می‌گیرند و سیستم آموزشی بر عمیق‌فهمی تأکید دارد. کره‌ای‌ها پیشتاز آموزش دیجیتال هستند اما در کنار آن، دانش‌آموزان تحت آموزش شدید، حمایت روانی و نظارت مداوم سلامت روان قرار دارند. به‌همین دلیل افت تحصیلی کنترل شده و رقابت سالم حفظ شده است.

او ادامه می‌دهد: در کشوری مثل سنگاپور هم که کشوری با تکنولوژی بالا است، تکنولوژی در خدمت آموزش است، نه جایگزین آن. از طرف دیگر، روان‌شناسان فعالی در مدارس فعال هستند و از دبستان به کودکان سواد رسانه‌ای، تفکر انتقادی و مهارت کنترل هیجانی آموزش داده می‌شود. این کشور در آزمون‌های جهانی (PISA) جزو ۵ کشور برتر دنیا است.

به گفته این روانشناس، البته در استان محرومی مثل سیستان و بلوچستان که بچه‌ها کفش و لباس و لوازم مدرسه را به زور می‌توانند تهیه کنند و به سختی نان شب برای خوردن دارند، ابزار دیجیتالی در کار نیست که بخواهد باعث افت تحصیلی‌شان شود. البته که دلایل افت تحصیلی هر استان باید جداگانه بررسی شود اما به اعتقاد من و همان طور که گفتم، ابزارهای دیجیتال به تنهایی باعث افت تحصیلی دانش‌آموزان ما نشده است.

با شعار نمی‌شود کار را درست کرد

نسل نوجوان ایران باهوش است، اما بی‌انگیزه، خسته و رهاشده. این را شریفی به عنوان روانشناس می‌گوید و ادامه‌ می‌دهد: افت معدل دانش‌آموزان فقط نشانه‌ یک مشکل آموزشی نیست. بلکه نشانه‌ یک بحران در سلامت روان، عدالت آموزشی و سیاست‌گذاری فرهنگی ما است.

این روانشناس معتقد است که امکان بازگرداندن انگیزه و کیفیت تحصیلی دانش‌آموزان وجود دارد، اما الان دیگر خیلی سخت است و البته هزینه‌بر. مثلا لازم است که هر مدرسه حداقل یکی دو روانشناس یا مشاور خوب در حوزه کودک و نوجوان داشته باشد اما آیا ما بودجه این کار وجود دارد؟ آیا مناطق محروم و کم‌برخوردار هم می‌توانند مشاوران خوب داشته باشند؟ آیا تعداد مشاوران در حدی خواهد بود که فرصت کافی برای پایش سلامت روان و مشکلات همه دانش‌آموزان وجود داشته باشد؟ اجرای این طرح نیازمند تخصیص بودجه، آموزش و حمایت سیستم آموزش‌وپرورش است که معمولاً در اولویت‌های مالی قرار ندارد.

شریفی می‌گوید: نمی‌شود شعاری نظر داد، اما درمجموع معتقدم که برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران کشور باید هرچه زودتر با کمک کارشناسان کاربلد کاری کنند تا قطار آموزش و سلامت دانش‌آموزان که در حال خارج شدن از ریل است، دوباره روی ریل قرار گیرد. وگرنه سال‌های بعد هم همین آش و کاسه را درباره افت تحصیلی خواهیم داشت. حتی آشی به مراتب شورتر.

کد خبر 962468
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

بیشتر

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 42
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 40
  • م IR ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    26 4
    عوامل ذیل سبب این مشکلات است نا امیدی دانش آموزان از آینده شأن کم توجهی به آموزش حقوق یک معلم از کارگر کمتر است عدم جدیت در آموزش و سیاستگذاری کلیشه ای و دور از عصر امروز سپردن مسئولیت به افراد فاقد توانایی و غیر صادقو شاید ریاحکارانه وزیر آموزش و پرورش روزی دکتر حسابی بوده است مقایسه کنید با سال‌های اخیر آموزش را از مهدکودک باید شروع کرد تا در دانشگاه به ثمر بنشیند که توجهی نمی‌شود اولویت اول هر کشوری آموزش است در کشور ما آخرین اولویت است .چون توسط مسولان درک نمیشود .تا دیر نشده باید اقدام نمود ای متولیان و.... به امید توجه به آموزش و سر بلندی ایران
    • IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
      54 8
      لطفا کارگر را پست ترین شغل بحساب نیارین
  • IR ۰۸:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    24 6
    بخاطر آموزش غلط ودور از دنیا وپیشرفت کتاب‌های عقب افتاده در حد مذهب نداشتن پیشرفت در کار عملی ومامان کم سواد وخسته کننده
  • IR ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    30 4
    وقتی معلم دل به درس دادن نده نمیتونه اونو به دانش آموز انتقال بده ،معلمی عشقه،وباید یه معلم بتونه با عشق تدریس کنه و مطمئنا از دل چنین معلم هایی دانش آموز علاقه مند به درس بیرون میاد،خودتون نگاه کنید دانش آموزی که میگه معلمش رو دوست نداشته همون درس ضعیف و معلمی که با مهربانی تدریس کرده نمرات بالا دارن
  • علی IR ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    39 4
    حجم کتابها خیلی زیاده و هیچ ربطی به زندگی امروزی و اجتماعی ایرانیان نداره.معلمها هم خوب درس نمیدن. حتی حاضر به اصلاح کردن ورقه دانش آموزان نهایی هم نیستند. نظام آموزشی ما مریض و فاقد کارایی هست. اینهمه هزینه آموزش و ژرورش میشه اینم نتیجه ش.
  • یک ایرانی IR ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    43 9
    وقتی معلم مدرسه به جای ایجاد انگیزه در دانش آموز شروع به بیان مشکلاتی می کند که هیچ ربطی به دانش اموز ندارد خروجی اینی می شود که اتفاق افتاده است. مطالب کتب آموزشی ما نیاز به بازنگری توسط آدمهای دلسوز دارد که به اسلام، ایران و اصول فرهنگی حاکم بر جامعه ما تسلط کامل داشته باشند.
    • یعقوبی IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
      22 4
      دانش آموزان امروز با گذشته که چشم و گوش بسته بودند فرق می‌کنند. اینها بهتر از همه در جریان مشکلات هستند و نمیشه ازشون چیزی رو پنهان کرد. پس آدرس غلط ندید لطفا
  • علی اصغراکبری IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    5 3
    درست وبجا میباشد. تبدیل متن به فایل صوتی باهوش مصنوعی
  • م IR ۰۹:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    28 0
    امسال برای دبیرستانها سهمیه تصحیح اوراق تعیین کردند! جالب است دبیرستان ما که بزرگسال هست، دبیر ندارد و مجبور شدیم عوامل اجرایی چه مرتبط و چه غیر مرتبط برگه تصحیح کنیم ، راهنمای تصحیح را هم از قلمچی گرفتیم! برخی مدارس هم از کافی نت کمک گرفتند و مبلغی پول به او دادند تا کار تصحیح اوراق را انجام دهد! جنایت از این بزرگتر که حق و حقوق و آینده دانش آموز را یک متصدی کافی نت یا دبیر غیر مرتبط تعیین کند!
    • معصومه IR ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
      22 1
      وقتی معلم توان خرید یک لپ تاپ رو نداره باید تاسف خورد به حال اون آموزش و پرورش
  • IR ۱۰:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    36 1
    سلام مطالب درسی بسیار بسیار بسیار زیاد و بی هدف هستند وزمان تدریس با مقدار مطالب درسی اصلا هماهنگی ندارد طراحان سوال روانی و نیاز به دکتر روانپزشک دارند چرا سوالات سخت وخارج از کتاب است؟؟؟؟
  • IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    50 1
    وقتی حقوق یک تحصیلکرده از بی تحصیلات خیلی پایینتر است چه انتظاری دارید؟
  • مراد IR ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    35 1
    این از وضع اقتصاد و این از وضع فرهنگ وان وضع سیاست . باید که کشتی را ناخدای دگر آید
  • IR ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    30 1
    وقتی مملکتی وضع معیشتی دلال و بازاریایش از معلم و استاد بهتره چرا درس بخونه؟! هیچی سر جاش نیست دیگه
  • IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    20 2
    از کسایی بپرسین که علاوه بر ایجاد ده ها رانت تضمین معدل و ... سطح آزمون ها که جایگزین کنکور شده رو بالا بردن و کسایی که قدرت مالی تضمین معدل ندارن اوت میشن. البته همه ی این کارها با شعارهای زیبا انجام شد.
  • سناره IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    22 3
    اشتباه بزرگ ما والدین نگاه بد به اینترنت است فرزندان ما با همین اینترنت اطلاعاتشان از معلمان بی مطالعه بسیار بیشتر است صحبتهای معلم برایش اراجیف محسوب می آید محتوی کتاب درسی به دردش نمی‌خورد از این دانشمندان کوچک چه انتظاری دارید
  • IR ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    15 4
    دهه نوی نیستنا دهه هشتادی میش دوازدهمی هامون ضعف معلم در درس دادن و منطبق نبودن دروس با نیاز روزانه و اینده بچه ها زیاد بودن مطالب درسی
  • سعید IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    17 3
    بخاطر اینه که معلمها بیسواد شدن و حوصله درس دادن به بچه ها رو ندارن.و همینجور نمره قبولی میدن
  • علی IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    26 4
    باسلام به والله که بچه هامون ازاین سیستم جدید افسرده شدن وانگیزه ای برا درس خوندن ندارن چطور بچه من که معدل ۲۰داشته الان با دیدن نمراتش واقعا هنگ کرده ومدام میگه به خدا اینا نمرات من نیستن کی میخواد جوابگوی اینا باشه‌ تو رو خدا عدالت آموزشی برقرار کنید
  • دانش اموز IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    42 4
    از مدرسه بدم میاد از معلم هام بدم میاد همشون به جای درس دادن کتاب ازمون پول های زیاد میگرند مجبورمون میکنن کتابهای گرون دیگه ای بخریم که مغزمون میترکه سوالات امتحانم خیلی سخته و اصلا از توی کتاب نیست . سر کلاس معلممون فقط تو گوشیش داره چت میکنه و اصلا سوالهای کتاب و حل نمیکنه فقط بلده دو سه تا فیلم الکی تو شاد برامون بزاره تازه ناخوناشونم لاک میزنن
  • نسیم IR ۱۴:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    18 1
    این فقط به دلیل بی منطق و بی وجدان بودن کسانی است که وظیفه صحیح کردن اوراق به عهده میگیرن اینقد سخت صحیح میکنن که کسی که برای 20امتحان داده نمرش میشه 17 خدا نبخشه همشون رو
  • ناشناس IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    15 1
    وقتی بچه ها درس میخونم و سطح سوالات الکی بالاست و نمره مطلوب را نمیگیرند ترجیح میدم کلا نخونن
  • سیدمحمود شوکتی IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    12 8
    یکی از دلایل مهم این بیماری هدف قرار دادن مادران که کانون مهم خانواده هستند آن هم توسط فرهنگ غربی و با وجود فرهنگ ایرانی یک نوع دو گانگی در احساس و عواطف و سر در گمی در خانواده ها ایجاد کرده و تاثیر منفی در تربیت و آموزش فرزندان به وجود اورده
  • IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    4 6
    همشونو به آموزش زبان انگلیسی و کامپیوتر و هوش مصنوعی وکد نویسی یاد بدین دیگه هیچی نمیخواد کشور اینا اهل درس و کتاب و تئوری نیستن دیگه فقط عملی دیگ ازوقتی گوشی و فضای مجازی اومده روکار منم باشم نمیخونم درس
  • دانش اموز+دانشجو IR ۱۴:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    6 1
    دانش اموز:حجم دروس زیادمحتوا مناسب دنیا و نیاز روز نیست.... مقایسه حقوق یک معلم با دیگر شغل ها باعث بی انگیزگی و کمکاری و تمام زحمات رو میندازن رو دوش مادران و پدران دانش آموز و امتحان ها هم که سخت میگیرن تا باهاشون کلاس خصوصی بگیرید و پول بدید و دانشجو:دانشگاه هم استاد فقط کتاب معرفی میکنه بسیار گران و آموزش سطحی فقط چنتا مثال حل میکنه کلا انگار فرقی نمیکنه استاد باشه یا نباشه خصوصا دروس تخصصی اون رشته دانشجو باید اون کل کتابو یاد بگیره مخصوصا که نمونه انگلیسی با نمونه فارسی فرق میکنه حتی از لحاظ قیمتو ترجمه و ویرایش و استاد هم فقط نمونه انگلیسی رو قبول میکنه و در آخر با این همه زحمت و تلاش دانشجو 24 ساعته سوال از خارج منبع اون کتاب داده میشه دانشجوی فارغ التحصیل دانشگاه دولتی مهندسی نفت و گاز پتروشیمی خلیج فارس بوشهر هستم اگر تا قبل از دانشگاه زبان انگلیسیتون رو عالی نکنید بدرد رشته های مهندسی دانشگاه دولتی نمیخورید و دیوانه می شوید مثل من که زبانم متوسط بود و درحد کنکور بود
  • م US ۱۵:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    6 2
    سیستم اموزشی ایران خجالت اور است. فرهنگیان بی فرهنگ ترین و بی سوادترین و ناامیدترین و ناراحت ترین قشر جامعه تبدیل شدند.از معلمی که نمیداند بچه های خودش را چطور بزرگ کند چه انتظاری برای تعلیم و‌پرورش دیگران دارید. خیلی شانس بیاورید به بچه هاتان آسیب روحی وارد نکنند.
    • IR ۲۳:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
      0 1
      ههه درباره‌ی معلمان غربی چی فکر میکنی که اگه طرف زن باشه رابطه غیر اخلاقی با دانش آموزش برقرار میکنه در غرب همه چیز برای انحرافات اجتماعی مهیاست حتی آدمکشی ووو در مدارسشان هم زیاد است .......
  • IR ۱۶:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    3 6
    علی برکت الله
  • شایان IR ۱۶:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    8 2
    خوب سوالات رو از خود کتاب طراحی کنید تا دانش آموزان نمره بالا بگیرن مگه میشه تو هر امتحان ۳ تا سوال از خارج از کتاب باشه اصلا ربطی به گوشی نداره سوالات رو میدین دست بی سواد ها طراحی کنن
  • فریبا پورفرهنگ IR ۱۸:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    7 2
    نشونه سلامت کامل دانش اموزاست
  • IR ۲۱:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    4 2
    توی درس خوندن هیج شادی و هیحانی نیست، مگر جاه و قدرت طلبی و ابراز عقده های درونی در آینده که اکر حاصل نشه جاش افسردگی و سرخوردگی هست. احسنت به دانش آموزانی که عمر طلایشون رو صرف بیهودگی نمیکنن. دم همتون گرم.
  • ناشناس IR ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    3 1
    شما که تیتر می زنید دهه نودی ها هنوز به پایه دوازدهم نرسیدن‌
  • معلم IR ۲۲:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    3 1
    زندگیم مشکل شده.دیگه نمیتونم به کسی حتی فرزندم بگم درس بخونه وقتی وضعیت خودم رو میبینم.اگر به همین وضعیت باشه دانشگاه‌ها هم دچار افت شدید علمی خواهندشد. انشالله خدا کمک کند
  • تحصیل کرده بیکار IR ۲۲:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    0 3
    درس نمی خونند چون دیدند بیشتر بزرگتراشون ک درس خوندن یا بیکارن یا شغل ازاد دارن۲ چون معلم حق کتک‌زدن شونو نداره البته کتک مخصوص تربیت و درس خوندن پسرا فقط باید باشه
  • IR ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۳
    1 2
    اتفاقا مطالب کتابها برای بچه های نسل دهه هفتاد بسیار قوی و خوب طراحی شده بودند اطلاعات زیادی در اختیار دانش آموز میذاشتن تا جایی که در حد یک دانشجوی خارجی اطلاعات داشتن و یاد میگرفتن نظام اموزشی ایران بسیار کتابها رو با محتوا طراحی میکرد و در حد استانداردهای علمی دنیا . کتابها تغییرات خیلی بدی داشتن و تقریبا بدرد نخور شدن و اما مسئله دیگه اینه که دهه هشتادی و دهه نودی ها اخر و عاقبت بچه های دهه هفتاد را دیدن و ترسیدن و تا میگی درس بخون میگن مگه تو خودت چیشدی از درس خوندن که من بشم ایندم چه تغییری میکنه و چه فایده داره و خلاصه که دیگه جوابی نمیمونه بهشون بدی. دلیل اصلیش اینه که اخر و عاقبتی توش نمیبینن وگرنه کیه که از خوشبختی فرار کنه
  • IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۴
    0 0
    بچه ها از کتاب بیزار شدند و علت هم روش های غلط و تکرار غلط آموزش و پرورش است نا امیدی تا کی هیچ امیدی به آینده تحصیل ندارند
  • IR ۰۱:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۴
    3 1
    به‌نظر بنده ناامیدی و گوشی وتبلت بازی‌بیشترین علت‌می تواند باشدچون‌دست هرکودک‌ونوجوان و بزرگسال یک گوشی یا تبلت هست همیشه مشغول وعوامل دیگر رادوستان گفته اند ونیاز به تکرار نیست
  • بی نام IR ۰۱:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۴
    2 0
    وقتی شما به معلم توجهی نمی کنید حقوق درست حسابی بهش نمی دید نتیجش می شه این از لحاظ روحی روانی حقوقی بهش نمی رسید حقوقش کمتر از یک گار می دید کم کم نظام آموزشیاران سقوط می کنه
  • معلم IR ۰۳:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۴
    1 1
    البته باید گوشزد کرد که این افت فقط به انگیزه دانش آموز بر نمیگرده نوع امتحاناتی که تا به حال دانش آموز حتی برای یکبار ندیده وبا آن برخورد نکرده وطراحان بلند پروازی که فقط از دیدگاه کور خود به کتاب و سوالات نگاه کرده‌اند نه از دید گاه یک دانش آموزی که هرگز تحت آموزش درست قرار نگرفته است که بتونه توقعات آنها رو بر آورده کنه لطفا انتقام جویانه به آزمون نگاه نکنید
  • امیر علی IR ۰۰:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۵
    0 0
    به نظر من معلم‌ها بلد نیستن درست آموزش بدن وطرح کننده سوالات نهایی واقعا سوالهای سختی آوردن وگرنه مگه چند تا دانش آموز مشکل دارن بی عرضگی آموزش خودشون رو میذارن رو دانش آموزان واقعا بچه ها رو لمرد کردن از درس خواندن
  • حح IR ۰۳:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۵
    0 0
    بچه های بدبخت که همش سرشون توکتابه مردن از بس کلاس برن وکتاب بخونن کورشدن بچه هامون اصلا اززندگی چیزی نفهمیدن جزدرس شما چه سوالاتی طرح کردین که این شدنتیجه؟
  • فرهاد IR ۲۳:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
    0 0
    ببخشیدا، ولی دوازدهمی ها دهه نودی نیستن 😅