گروه اجتماعی - علی‌اصغر محمدی: رئیس سازمان حج و زیارت گفت: محدودیت برای واگذار‌کننده فیش حج تمتع برداشته شد و صاحبان فیش تمتع می‌توانند فیش خود را که در اولویت تشرف امسال است واگذار کنند

مصطفی خاکسار قهرودی عنوان کرد: شیوه‌ واگذاری تغییر کرده‌است. مردم در گذشته نمی‌دانستند، باید برای واگذاری فیش خود به کجا مراجعه کنند. ولی اکنون1500 آژانس و دفتر خدمات زیارتی کشور که دارای بند (پ) از سازمان حج و زیارت هستند می‌توانند براساس دستورالعملی، از طریق بانک اطلاعاتی، نسبت به واگذاری فیش‌ها به‌طور قانونی از 6 تیر‌ماه اقدام کنند.

وی افزود: واگذار‌کننده فیش که در گذشته با محدودیت‌هایی مواجه بود، اکنون این محدودیت را ندارد و به هر کس که بخواهد فیش خود را می‌تواند واگذار کند، ولی این محدودیت برای دریافت‌کننده‌ فیش وجود دارد.

به گفته معاون وزیر ارشاد، متقاضیان دریافت فیش باید با واگذار‌کننده فیش رابطه نسبی یا سببی داشته باشند. همچنین به سن قانونی رسیده باشند یا واگذار کننده، بیمار باشد که قصد دارد، برای همراه خود فیش تهیه کند. این همراه هم باید جزو بستگان سببی و نسبی او باشد. اگر خواهان فیش، فرد عادی باشد، برای او شرط سنی بالای 50 سال در نظر گرفته شده‌است.

قهرودی درباره‌ نرخ خرید و فروش فیش تاکید کرد: نرخ در این بخش ربطی به ما ندارد. دفاتر خدمات زیارتی و آژانس‌ها نیز در این‌باره دخالتی ندارند. نرخ فیش را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند و بستگی به توافق طرفین دارد.

وی تصریح کرد: اگر دفاتر و آژانس‌ها در این باره تخلف کنند، حتما رسیدگی می‌شود. هزینه نقل و انتقال فیش تمتع در دفاتر و آژانس‌ها 30 هزار تومان تعیین شده‌است، 15 هزار تومان از هر طرف. این هزینه برای انتقال فیش عمره 10 هزار تومان است که از هر طرف 5 هزار تومان دریافت می‌شود.

رئیس حج و زیارت معتقد است، این راهکار برای جلوگیری از دلال‌بازی‌ها در انتقال فیش حج و عمره در نظر گرفته شده‌است. زیرا در گذشته، بانک اطلاعاتی وجود نداشت، بنابراین دلالی بیشتر بود.

وی با تاکید بر اینکه فیش حج و عمره به هیچ وجه قابل فروش نیست و از لفظ فروش برای جابه‌جایی آن نباید استفاده کرد، گفت: آمارهای موجود نشان می‌دهند، در گذشته از میان بیش از 95هزار زائر، فقط 3‌ هزار و 500 فیش جابه‌جا شده‌است که عمدتا افرادی بودند که یا در گذشته به حج رفته‌اند یا از حالت استطاعت خارج شده‌اند. چند سال قبل‌ نیز در همین حدود با نوسان 400 تا 500 نفر، فیش جابه‌جا شده است.

29 خرداد، آغاز ثبت‌نام در کاروان‌ها

رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه گفت: ثبت نام در کاروان‌های حج تمتع امسال از روز جمعه 29 خرداد ماه آغاز می‌شود.

وی درباره هزینه سفر حج تمتع امسال توضیح داد: هزینه تمتع امسال نسبت به سال گذشته، 15 درصد افزایش دارد، 2 میلیون و 290هزار تومان حداقل و 3 میلیون و 700هزار تومان حداکثر هزینه تمتع امسال است.

قهرودی افزود: امسال 97هزار نفر زائر در موسم تمتع به عربستان اعزام می‌شوند. تاکنون روادید بخشی از آنها آماده شده ‌و هماهنگی‌های لازم با مسئولان عربستان انجام شده است.

امسال افراد عادی که تا 30 آبان‌ماه 83 در بانک ملی ودیعه‌گذاری کرده و افراد 80 سال به بالا که تا پایان سال 84 در بانک ملی ثبت نام کرده‌اند و همچنین افراد 85 سال به بالا که تا پایان سال 86 در این بانک ودیعه‌گذاری نموده‌اند، می‌توانند در کاروان‌های حج تمتع ثبت نام کنند. همچنین امسال درصدی را برای قرعه‌کشی حج از میان ثبت نام‌شدگان جدید در نظر گرفته‌ایم.

رئیس سازمان حج و زیارت از احتمال ثبت نام حج تمتع و عمره در بانک عامل در سال‌جاری خبر داد. وی در پاسخ به سؤالی درباره‌ اتخاذ تمهیداتی برای مقابله با آنفلوانزای خوکی هنگام سفر زائران ایرانی به عربستان و عراق تصریح کرد: مسئولان رسمی 2 کشور این موضوع را به ما اعلام نکرده‌اند؛ پس از اعلام، اقدامات پیشگیرانه انجام می‌شود.

روادید بانوان

رئیس سازمان حج و زیارت درباره‌ رفع مشکل روادید بانوان در حج آینده بیان کرد: این تفسیر جدید عربستان است. درحالی ‌که اصل موضوع از گذشته وجود داشته است. این موضوع موجب شد که کاروان‌های دانشجویی و دانش‌آموزی بانوان، امکان سفر نداشته باشند. ولی تفسیر این اقدام این نیست که زنان دیگر نمی‌توانند به این سفر بروند، چون سیستم گذشته همچنان اجرا می‌شود.

وی افزود: سفر انبوه یک کاروان با تعدادی زن با شیوه‌ای که عربستان در پیش گرفته است، امکان‌پذیر نیست ولی برای کاروان‌های عادی، نگرانی ایجاد نمی‌کند. امسال 97 هزار نفر در قالب 590 کاروان به عربستان اعزام می‌شوند. نخستین کاروان 11 آبان مصادف با 14 ذی‌القعده به سر زمین وحی اعزام خواهند‌ شد.

کد خبر 83769

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ثبت نام و قیمت خودرو

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز