زندگی ماشینی یعنی همین؛ همین که در سوپرمارکت‌ها چشمتان مدام دنبال انواع مختلف ماست، پنیر، کره و دوغ باشد و حتی یک لحظه هم به این موضوع فکر نکنید که خودتان می‌توانید در خانه بهترین و سالم‌ترین آنها را درست کنید.

پنیر

همشهری آنلاین: فقط کمی حوصله و سلیقه می‌خواهد که آن هم در روزگار ماشینی از بین رفته، ولی بعضی‌وقت‌ها تنوع هم بد نیست. اینکه دنبال یک طعم قدیمی و سنتی بروید. یک پنیر دست‌ساز خانگی روی میز صبحانه بگذارید و یک زندگی کاملا خودساخته را تجربه کنید.

۱. سنتی‌ترین روش درست کردن پنیر، ساده‌ترین راه تهیه آن هم هست، اینکه با سه کیلو شیر و یک استکان سرکه یا آب لیمو می‌توانید حدود نیم‌کیلو پنیر درست کنید. اول شیر را بجوشانید.

۲. وقتی که شیر چند دقیقه جوشید، نصف استکان سرکه یا آب‌لیمو، به آن اضافه کنید. شیر در حال جوشیدن خیلی سریع به اصطلاح می‌برد. وقتی شیر برید آن را داخل یک کیسه پارچه‌ای تمیز بریزید و در آن را ببندید و داخل یک ظرف بزرگ قرار بدهید.  

۳. بعد روی کیسه شیرتان یک جسم سنگین مثل یک تکه سنگ بگذارید تا مثل وزنه عمل کند و باعث شود آب آن بیرون بیاید. این پنیر آماده است، سپس آن را در آب نمک بگذارید تا سفت و خشک نشود.

مواد لازم

۳  کیلو شیر
یک استکان سرکه یا آب‌لیمو یا مایه پنیر

فوت‌وفن

به‌هیچ‌وجه نگذارید پنیرتان آلوده شود. کیسه پنیر باید تمیز و استریل باشد. اگر کمی آلودگی وارد پنیر یا شیرتان شود، پنیرتان کپک می‌زند و زود فاسد می‌شود.

 پنیر با ماست

اول شیر را بجوشانید. بعد به شیر در حال جوشیدن چهار قاشق ماست اضافه کنید.  

سپس به مدت ده دقیقه هم‌بزنید تا شیر بریده بریده شود.

بعد آن را در کیسه‌ای بریزید و دوباره بگذارید تا آب آن خارج شود. در آخر پنیر را قطعه قطعه کنید و در آب نمک نگهداری کنید.

مواد لازم

یک کیلو  شیر
۴ قاشق غذاخوری ماست

فوت‌وفن

شیر را همیشه بجوشانید. چه شیر پاستوریزه باشد چه نباشد. قاشقی که با آن شیر را هم می‌زنید، نباید چوبی باشد. وقتی شیر را می‌جوشانید، مدام آن را هم بزنید تا ته‌نگیرد، شیر سوخته، طعم پنیر را بد می‌کند.

کد خبر 757615
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha