برج و بارویی بزرگی در شمال چشمه علی و نزدیکی قلعه گبری که شبیه حصار بسیاری از شهرهای نظامی است به چشم می‌خورد. این بنا یک اثر تاریخی با قدمت ۶هزار ساله است که مربوط به دوره مادهاست.

بارو ری

همشهری آنلاین ثریا روزبهانی: باروی ری، دیواری است با کاربرد دفاعی که در دوره حکومت اشکانیان دورتادور شهر را در بر می‌گرفت و اکنون بقایای اندکی از این دیوار باقی‌ مانده‌ است.

قصه‌های تهران را اینجا دنبال کنید.

«داود شهبازی» تهران شناس درباره این بنا تاریخی می‌گوید: «بقایای باروی قدیم ری که روی صخره‌های چشمه علی واقع شده از منتهی‌الیه شرقی کنار خیابان ابن‌بابویه تا غربی‌ترین نقطه آن جمعا ۴۵۳ متر طول دارد و به دو بخش عمده در دو سوی شرقی و غربی منبع آب تقسیم می‌شود و آنچه از این بارو باقی مانده توسط هیئت باستان‌شناسی چشمه علی به چهار قسمت اصلی c ،b ،aوd  نام‌گذاری شده است. در گذشته اطراف آن خندقی وجود داشت که هنگام خطر برای دفاع، آن را از آب پر می‌کرده‌اند. حداکثر ارتفاع آن ۸متر و حداقل آن ۳٫۲متر است. این بارو قدیمی ،حدود شهرری در پیش از اسلام را نشان می‌دهد چنانچه کرپرتر سیاح معروف انگلیسی در نقشه خود آن را ترسیم کرده است. گویا  بعد از زلزله‌ای در ری تخریب شد، اما سلوکوس- نخستین جانشین اسکندر-آن را از نو آباد کرد. در مجمل‌التواریخ درباره این بارو نوشته شده : «پسر منصور، مهدی به فرمان پدر آن جا رفت و دیوار شهر بفرمود کردن و به نام خود محمدیه نام کرد این جایگاه که اکنون ری زیرین است و شهر قدیم اول خراب گشت.» بهترین مسیر برای دسترسی و بازدید از این بارو قدیمی، بزرگراه شهید آوینی است.

کد خبر 742951

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha