ساختمانی زیبا با وسایل سنتی در محله زهتابی، خانه امید بانوان سرپرست خانوار زیادی است که از صاحبخانه، مهارت خلق تابلوهای ویترای و کاشی شکسته را یاد می‌گیرند تا از این طریق امرار معاش کنند.

مینا رستگارمنش

همشهری آنلاین- ابوذر چهل امیرانی: به محض ورود به خانه، متوجه هنرمند بودن صاحبخانه می‌شوید. تخت چوبی در گوشه‌ای از اتاق گذاشته و با قالیچه و پشتی‌ تزیین کرده است. تابلوهای ویترای و نقاشی‌هایش روی دیوارها خوش می‌درخشد و گلدان و قلک‌های سفالی، صفای منزلش را چندبرابر کرده است. رادیو قدیمی، پنجره چوبی طاق هلالی، مجمعه گرد مسی و کوزه سفالی، بخش دیگری از وسایل زینتی خانه «مینا رستگارمنش» هستند که در بیشتر آنها رنگ آبی فیروزه‌ای خودنمایی می‌کند. همه اینها دست‌آفریده‌های او هستند و در قفسه‌ لوازم کارش، انواع رنگ‌ها، چسب چوب، قطعات کاشی شکسته و دیگر ابزار طراحی یافت می‌شود. در قسمتی از اتاقش نیز، درهای بطری رنگ‌ را می‌توانید داخل ظرفی ببینید که جمع‌ کرده تا به مراکز تهیه ویلچر معلولان هدیه دهد.

تشنه یادگیری

رستگارمنش در رشته مدیریت بازرگانی تحصیل کرده است. شغلش مترجمی زبان و عضو اتحادیه صنایع‌دستی است. در خلق تابلوهای ویترای و کاشی شکسته مهارت دارد و هنرش را به خیلی‌ها آموزش داده که تعداد زیادی از آنها بانوان سرپرست خانوار هستند و از طریق فروش آثار هنری خود کسب درآمد می‌کنند. او عاشق تجربه‌های متنوع است و به همین خاطر، همیشه تشنه یادگیری فنون و مهارت‌های مختلف است. با این وجود، هیچ‌وقت از بوم نقاشی و دنیای رنگ‌ها و طرح‌ها دست نمی‌کشد.

پس از پایان دوره دبیرستان، تحصیلات دانشگاهی‌ خود را در رشته مدیریت بازرگانی شروع کرد.  همزمان با تحصیل در دانشگاه، در کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی رشته دکوراسیون داخلی شرکت ‌کرد تا اینکه با تحویل چند سفارش، درآمد حاصل از این کار و دستمزد مترجمی خود را به خرید وسایل نقاشی ویترای و معرق روی کاشی شکسته اختصاص داد. نقش‌هایی مانند سردر خانه حضرت علی(ع)، طرح ققنوس، قوچ هخامنشی، تابلو مادر، طرح معرق بسم‌الله و آیه وان یکاد که به قلم او به تصویر کشیده شده بود، در نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی خوش درخشید و مشتریان زیادی پیدا کرد.

او در شهرهای تهران، تبریز، کیش، یاسوج و شیراز هم نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی برپا کرده و در فرهنگسراها و مدرسه دخترانه شهید اشرفی اصفهانی، نقاشی و معرق روی کاشی شکسته ‌را به دانش‌آموزان آموزش داده است. رستگارمنش، همین هنرها را در خانه‌اش به هم‌محله‌ای‌ها آموزش می‌دهد تا ضمن سرگرم شدن در خانه، کمک خرج خانواده باشند.

اشتغالزایی برای بانوان هم‌محله‌ای

یکی از ویژگی‌های او، توجه به شرایط بانوان سرپرست خانوار است و با آموزش رشته‌های هنری به آنها و معرفی به مراکز مختلف، تلاش می‌کند زمینه اشتغال آنها را فراهم کند. رستگارمنش به چند هنرجوی خود که از بانوان سرپرست خانوار بودند، پس از پایان دوره آموزشی‌ پیشنهاد داد تا در نمایشگاه‌های گروهی او شرکت کنند و با فروش آثار و تابلوهای کاشی شکسته خود درآمد کسب کنند.

یکی از این بانوان سرپرست خانوار می‌گوید: «در چند مرکز برای امرارمعاش کار کرده‌ام و همیشه کارم نظافت بود. با وجود سختی زیاد کار، درآمد چندانی نداشتم و همیشه از بچه‌هایم دور بودم. پس از آشنایی با مینا خانم و کمک‌های زیاد او، اکنون در خانه کار می‌کنم و درآمدم از طریق تابلوهایم، بیشتر از قبل است.»

یکی دیگر از بانوان سرپرست خانوار می‌گوید: «متأسفانه حمایت بیشتر افراد و نهادها به افرادی مثل من، ارائه بسته‌های موادغذایی است. این کار مثل این است که به ما ماهی بدهند، اما میناخانم به ما ماهی‌گیری یاد داده تا برای کسب درآمد و رفع نیازهای زندگی‌مان، روی پای خودمان بایستیم و محتاج کسی نباشیم.»   

رستگارمنش در کنار خلق تابلوهای سیاه‌قلم، ویترای و کاشی شکسته، وسایل کاربردی مانند قاب آینه می‌سازد که متقاضی زیادی هم دارد.

کد خبر 730228

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha