مربای هویج بسیار خوشمزه و لذیذ است. برای طرز تهیه مربای هویج نکاتی را باید رعایت کنید که با انجام آن‌ها نه مربای هویج شما کپک می‌زند و نه شکرک.

مربای هویج - carrot jam

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اکالا، مربای هویج مربایی بسیار خوشمزه و لذیذ و انتخاب مناسبی برای صبحانه و زیبا کردن سفره‌های شماست. برای طرز تهیه مربای هویج نکاتی را باید رعایت کنید که با انجام آن‌ها نه مربای هویج شما کپک می‌زند و نه شکرک. از آنجا که در همه فصول هویج وجود دارد، مربای هویج را در همه فصل‌ها می‌توانید درست کنید. با هویج کیک و شیرینی هم می‌توانید درست کنید. هویج در مصارف آشپزی نقش خوشمزه مهمی دارد. یک مربای هویج خوشمزه نباید به صورت آبکی باشد و کاملا شهد مربا باید غلیظ باشد و به اصطلاح به قوام بیاید.

مواد لازم برای تهیه­‌ مربای هویج

هویج  ۱ کیلو
شکر ۱ کیلو
گلاب ۱.۲ پیمانه
وانیل یک چهارم پیمانه
آب لیمو ترش  ۲ قاشق غذا خوری
آب ۱ پیمانه
دانه­‌های هل ۱ عدد
خلال پسته  ۱ قاشق غذا خوری
خلال بادام  ۱ قاشق غذا خوری
دانه­‌ میوه به   ۱ عدد

طرز تهیه مربای هویج | ترفندی برای اینکه مربا کپک و شکرک نزند

طرز تهیه­‌ مربای هویج رنده شده

در مرحله اول هویج‌ها را تمیز بشویید و خیلی نازک پوست بگیرید و رنده یا خلالی کنید. سپس شکر را به آن اضافه کنید و کاملا شکر و هویج را با هم مخلوط کنید. سپس این مخلوط را ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید.

بعد از گذشت ۲۴ ساعت ظرف را بیرون آورید و آب را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. ابتدا حرارت زیاد باشد تا بجوشد، سپس حرارت را کم کنید.

چون مربای هویج لعاب ندارد می‌­توانید از دانه‌­های به استفاده کنید. ابتدا دانه‌­های به را شسته و سپس آن‌ها را همراه با دانه‌های هل در مربای در حال جوش بیندازید. سپس حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا هویج نرم و پخته شود. برای عطر بخشیدن به مربا از وانیل هم می­‌توانید استفاده کنید ولی آن را در مرحله‌­ آخر اضافه کنید.

اگر بعد از نرم شدن هویج آب مربا زیاد بود در ظرف را بردارید و به مدت ۳۰ دقیقه­‌ی دیگر اجازه دهید تا آب آن کاملا بخار شود و مربا لعاب­‌دار شود.

شهد مربای هویج به دلیل وجود دانه­‌های به غلیظ است. بعد از این مرحله دانه­‌های به را خارج کنید. حدود ۱۰ دقیقه قبل از برداشتن مربا از روی حرارت، آب لیمو را به مربا اضافه کنید. سپس مربا را خوب هم بزنید. خلال پسته و بادام هم که کاملا سلیقه‌ای است را هم اضافه کنید.

دلیل اضافه کردن آبلیمو جلوگیری از شکرک زدن مرباست. اگر آبلیمو را بیش از حد اضافه کنید باعث ترش شدن مربا می‌شود. به همین دلیل از جوهر لیمو هم می‌توانید استفاده کنید.

در آخر گلاب یا وانیل را هم اضافه کنید و اجازه دهید مربا به اندازه‌­ ۲ تا ۳ دقیقه‌­ دیگر بپزد. حالا مربا آماده است و شما می‌توانید آن را در ظرف بریزید. گلاب و وانیل تاثیری در مزه مربا ندارند و فقط برای بهتر شدن عطر آن استفاده می‌شوند.

برای این‌که مربا طعم متفاوت‌تری داشته باشد، می‌توانید کمی پوست پرتقال به آن اضافه کنید. برای اضافه کردن پوست پرتقال دقت کنید که نصف پیمانه از پوست پرتقال خشک شده را به مربا اضافه کنید ولی قبل از اضافه کردن پوست پرتقال حتما مربا را به طور جداگانه بجوشانید و تا چند ساعت در آب سرد نگهدارید. (بهتر است آب آن را چند بار عوض کنید.)

طرز تهیه مربای هویج | ترفندی برای اینکه مربا کپک و شکرک نزند

طرز تهیه مربای هویجِ گُلی

اگر نمی‌خواهید که مربای هویج را با هویج‌های رنده شده همان طور که در بالا توضیح دادیم، درست کنید در این قسمت یک دستور دیگر را به شما عزیزان آموزش می‌دهیم تا مربای هویجی به شکل زیر داشته باشید.

اول پوست هویج‌ها را می‌گیریم. (سعی کنید از هویج‌های درشت استفاده کنید تا گل‌های بزرگتری داشته باشید.)

با پوست کن هویج را به صورت ورقه‌های نازک برش می‌دهیم بعد روی اون‌ها آب جوش می‌ریزیم تا نرم شوند. بعد از چند دقیقه شروع می‌کنیم به پیچیدن ورقه‌ها به شکل گل رز و در انتها، آنها را با خلال دندون فیکس می‌کنیم.

آب و شکر رو باهم مخلوط می‌کنیم و روی حرارت قرار می‌دیم تا دونه‌های شکر حل شود و شروع به جوشیدن کند. موقعی که جوشید، حرارت را کم می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بجوشد و قوام بیاید.

بعد از قوام آمدن شیره گل‌ها را بهش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم یک ربع تا بیست دقیقه، بسته به اندازه گل‌ها، بجوشد تا گل‌های هویجی بپزند. بعد حرارت را خاموش می‌کنیم و اجازه می‌دهیم خنک شوند بعد خلال دندان‌ها را در می‌آوریم و داخل ظرف می‌چینیم.

چه کار کنیم مربای هویج کپک یا شکرک نزند؟

دلیل اصلی شکرک زدن مربا هویج و دیگر مرباها کم بودن شکر آن یا جوشانده شدن بیش از حد است. برای رفع شکرک های مربا باید به آن کمی آب و آبلیمو اضافه کنید و بجوشانید. اجازه دهید کمی قل بزند و شکرک‌ها از بین بروند. نکته مهم دیگر در کپک زدن مربا استفاده از قاشق کثیف است. برای هم زدن مربا از قاشقی استفاده کنید که از تمیزی آن مطمئن باشید.

مصرف هویج خام بهتر است یا پخته؟

اکثر افراد این‌گونه تصور می‌کنند که تمامی میوه‌ها و سبزی‌ها بهتر است به صورت خام مصرف شود. این ادعا تا حدی درست است زیرا پختن هویج باعث از بین رفتن فیبر آن می‌­شود ولی کاروتن در اثر پختن از بین نمی‌رود. طبق نتایج مطالعات اخیر انجام شده، بهترین روش مصرف هویج، به صورت بخارپز است. و هویج پخته شده آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به نوع خام آن دارد. خوردن هویج پخته شده استرس را کم می‌کند. پس اگر شما جز کسانی هستید که تنش و اضطراب زیادی دارید، توصیه می‌کنیم خوردن هویج پخته شده را در برنامه غذایی خود بگنجانید. 

کد خبر 640017

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • زهره IR ۰۶:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    2 0
    طرز تهیه مرباها دیدنیه درود بر شما عزیزان هنرمند و با سلیقه