شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۸
۰ نفر

هفته‌نامه‌ی دوچرخه: اهل خوردن لواشک که هستی؟ آن‌هم از نوع ترش، شیرین یا ملسش! این روزها، در «خرو»، پایتخت آلو، شهر طلوع خورشید و بامهای طلایی، اهالی شهر مشغول چیدن آلوهای بخارا هستند تا لواشک‌های رنگارنگ درست کنند.

لواشك

شهری سرسبز و ییلاقی در استان خراسان رضوی که در ۱۸ کیلومتری شمال شرقی نیشابور واقع شده و  یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات باغی در سطح کشور است. آلوی بخارای خرو شهرت جهانی دارد و به‌ همین خاطر لقب «پایتخت آلو بخارای ایران» را روی پیشانی خود دارد.

معماری بافت سنتی خرو هم دیدنی است. شهری پلکانی که ازین رو شهر خرو را ماسوله‌ی خراسان هم می‌نامند. اگر این روزها سری به خرو بزنی، می‌بینی که بر فراز پشت بام‌ها، آلوها پهن شده‌اند و مشغول آفتاب‌گرفتن هستند تا هر چه زودتر، لواشک شوند و کام علاقه‌مندانشان را ترش و شیرین کنند.

هم‌زمان با برداشت آلو در این شهر، مردم به شکرانه این نعمت به شادمانی و پایکوبی می‌پردازند و از خداوند به‌خاطر این نعمت، سپاسگزاری می‌کنند.

اما خوردن لواشک‌های آلوی بخارای این شهر، کلی خاصیت هم دارد. در زیر، به بخشی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • درمان اختلالات گوارشی
  • منبع ویتامین سی
  • تنظیم کلسترول خون
  • ملینی طبیعی
  • بهبود جریان خون
  • کمک به کاهش وزن
  • نبرد با دیابت
  • سرشار از آنتی‌اکسیدان

پس از این به بعد، مخفیانه لواشک‌های مخفی شده در خانه را شکار نکن. با افتخار آن‌ها را نوش جان کن و از خاصیت‌های معجزه‌آسای آن برای اهالی خانه تعریف کن.

کد خبر 638671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار