در طب سنتی از گیاه خرفه به عنوان تب‌بر و ضدعفونی کننده استفاده می‌شود؛ در عین حال، مصرف خام برگ‌های این گیاه در درمان درد کلیه کاربرد دارد.

Purslanes - گیاه خرفه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، نام علمی گیاه خرفه  Portulaca oleraceae و از خانواده Portulaceae است. تخم گیاه خرفه، تصفیه‌کننده خون و رفع‌کننده تشنگی است و می‌تواند برای درمان سرفه نیز مفید باشد. در طب سنتی از آن به عنوان تب‌بر، ضدعفونی‌کننده، ضد بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین C، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می‌شود.

مصرف خرفه به صورت سبزی خام و پخته همراه با پیاز و روغن باعث تقویت روده‌، قطع اسهال و تب‌بری می‌شود. مصرف خام برگ و ساقه گیاه خرفه نیز به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درمان کلیه درد مفید است.

گیاه خرفه همچنین قطع‌کننده و بندآورنده خونریزی است و عصاره ساقه و برگ گیاه در درمان بیماری‌های کبدی مفید است. جویدن برگ خرفه به مقدار کم، کندی دندان را که بر اثر خوردن میوه‌های ترش یا علل دیگر ایجاد شده است، رفع می‌کند. ضماد ریشه این گیاه برای رفع زگیل پوستی کاربرد دارد؛ همچنین استفاده از این ضماد روی پیشانی باعث کاهش سردرد و دردهای میگرنی می‌شود.

خواص شگفت‌انگیز خرفه ؛ از ضدعفونی‌کننده تا درمان درد کلیه

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، گیاه خرفه در بیماران آسمی، اثر گشادکننده مجاری تنفسی را دارد. خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری نیز در این گیاه دیده شده است. افراد سردمزاج باید خرفه را به همراه نعنا و کرفس مصرف کنند.

کد خبر 629754

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 9
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    0 0
    سلام.ما بهش می گیم لتروک
  • مجید IR ۰۹:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    2 2
    خرفه در استان خوزستان و استانهای جنوبی به اسم پَرپین شناخته میشود.این گیاه همراه با نمک بسیار خوشمزه میشود وچون در تنظیم فشار خون موثر است خوردن آن با نمک منعی ندارد .
  • IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    1 4
    مرسی عالی بود
  • خت IR ۱۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    3 0
    ما میگیم خولخا
  • IR ۱۱:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    1 0
    ما بهش میگیم پمپرک
  • رضا IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    4 0
    سلام در خراسان رضوی خلفه را با کشک درست میکند ما بهش میگیم قروتی خلفه از چلو گوشت یا بختیاری خوشمزه تره اونم اگه گردو باهاش قاتی کنیم
  • IR ۱۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    7 2
    سلام من خلفه رو با سرکه سیب با مقداری آب میجوشونم از اون حالت خامی که در اومد با نمک و مقداری زیره بش اضافه میکنم خیلی عالی میشه
  • IR ۱۲:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۰
    5 0
    سلام خرفه رابا مقداری سرکه و آب بجوشانید نمک وزیره هم اضافه کنید خیلی خوش طعم میشه به اندازه دلخواه خوردش کنید از قبل و یه جوش بهش بدید