یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۹
۰ نفر

وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است که با توجه به میزان جوجه ریزی‌های اسفند ۹۹ و فرورین امسال در واحدهای پرورش طیور، نگرانی ای برای تامین مرغ ماه مبارک رمضان وجود ندارد. همچنین این وزارتخانه خریداری مرغ مازاد بر مصرف مردم از سوی شرکت پشتیبانی امور دام را نیز به عنوان سوپاپ اطمینان برای تنظیم عرضه و تقاضا در این بازار مد نظر قرار داده است.

مرغ

به گزارش همشهری آنلاین، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: جوجه‌ریزی در واحدهای پرورش طیور صورت گرفته و نگرانی بابت تامین مرغ در ماه رمضان نداریم.

مرتضی رضایی با اشاره به تشکیل قرارگاه ساماندهی گوشت مرغ، گفت: این قرارگاه با هدف آرامش بخشی در زمینه تولید، توزیع و نظارت بر قیمت مرغ تشکیل شده است.

وی دیروز نیز با ارسال نامه‌ای به اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی مرغداران گوشتی ایران اعلام کرد: چنانچه مرغداران به هر دلیل نسبت به عرضه مرغ ۵۰ روزه با قیمت مصوب اقدام ننمایند عمل آنها از مصادیق احتکار و عرضه کالاهای خارج از شبکه محسوب شده و علاوه بر پیگیری و اعمال جرائم قانونی مربوطه، کاربری سامانه‌های سماصط و بازارگاه آنها نیز تا اطلاع ثانوی و تعیین تکلیف توسط مراجع مربوط غیرفعال خواهد شد.

به گفته مرتضی رضایی با بیان اینکه قیمت مرغ در درب مغازه‌ها ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است، افزود: مردم همکاری کنند و هر کجای گران‌فروشی مشاهده کردند به بازرسان اطلاع دهند تا با متخلفان برخورد شود.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت مرغ در ۵ ماه گذشته به دلیل افزایش قیمت ذرت، کنجاله و داروهای وارداتی بوده است، گفت: نهاده مورد نیاز واحدهای طیور شامل ذرت و سویا از آبان پارسال تاکنون تأمین شده است و فقط شاهد تغییرات قیمتی هستیم که بزودی این مشکل هم برطرف می‌شود.

رضایی افزود: برای جلوگیری از متضرر شدن تولید کننده‌ها، واحدهای صنفی، کشتارگاه‌ها این افزایش قیمت مرغ صورت پذیرفت.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی به افزایش تولید و عرضه مرغ در سطح کشور تا سه ماه آینده اشاره کرد و گفت: اسفند پارسال ۱۱۸ میلیون قطعه و فروردین امسال ۱۲۸ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در واحدهای پرورش طیور سراسر کشور صورت گرفته و پشتوانه خوبی برای تأمین مرغ مورد نیاز مردم تا ماه مبارک رمضان وجود دارد و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

وی گفت: شرکت پشتیبانی امور دام هم مرغ مازاد بر مصرف بازار را خریداری خواهد کرد.

رضایی با بیان اینکه کمبود مرغ در برخی استان‌ها و شهرستان‌ها بخصوص تهران هم تا سه روز آینده برطرف خواهد شد، افزود: قرار شد روزانه تا هزار و ۵۰۰ تن مرغ از سه استان شمالی مازندران، گیلان و گلستان به استان تهران ارسال تا کمبود مرغ در بازار برطرف شود.

به گزارش همشهری آنلاین، مهم‌ترین تصمیم مرتبط با بازار مرغ را می توان افزایش قیمت مصوب آن از ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان برای هر کیلوگرم به ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان در سال جاری به عنوان اولین تصمیم قرارگاه ساماندهی مرغ کشور عنوان کرد.

اجازه واردات ۵۰ هزار تن گوشت مرغ به شرکت پشتیبانی امور دام از سوی هیات دولت، ‌ واگذاری تمام فرآیندها از جوجه‌ریزی و تامین خوراک گرفته تا عرضه و توزیع مرغ در بازار به وزارت کشاورزی و تشکیل کمیته‌ای تخصصی برای ساماندهی بازار مرغ و تخم مرغ از دیگر تصمیمات در این حوزه است. همچنین در این زمینه عرضه مرغ قطعه‌بندی شده از سوی واحدهای صنفی نیز ممنوع شد و صرفاً واحدهای صنعتی منتخب، مجاز به بسته بندی مرغ قطعه شده هستند. همچنین به گفته مسئولان برخورد با متخلفان از دیروز تشدید شده است.

نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و افزایش تقاضا برای خرید مرغ در این ماه موجب شده است تا متولیان بازار سعی کنند هر چه زودتر، ‌این بازار را سرو سامان دهند. برخی فعالان این حوزه، نبود نظارت کافی را دلیل خروج مرغ از شبکه توزیع دولتی و افزایش قیمت آن می‌دانند.

کد خبر 592884

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار صنعت و تجارت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha